toms83 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Szkoda że ten PrimeGrid zamula kompa bardziej od gpugrida. Btw jak się zgłosić do tej rywalizacji? Ja mam tylko włączyć przetwarzanie a szef teamu zgłasza (zgłosił) udział? Co do łączenia drużyn to już szefostwo musi się dogadać, ja nie mam nic przeciwko ale nie chce zdradzać drużyny, która też startuje :) Dołączasz do projektu Prime Grid ( tak samo jak do każdego innego ). Później w opcjach swojego konta dajesz że ma wysyłać tylko jednostki AP26. Jak masz GPU Nvidii to dodatkowo możesz zaznaczyć żeby słał jednostki dla grafy. Dołączenie do drużyny tak samo jak w przypadku każdego innego projektu. Start 17:47 UTC. @7NBI Jakby drużyna nie startowała ( do tej pory nie brała udziału ) to bym się do Was podłączył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 A tak z ciekawości zapuszczę na jednym quadzie... są do tego jakieś optymalki czy tylko oficjalna wersja ładowana przez projekt? Tutaj szczegóły wyścigu i nasza druzyna Kurde nie wiem co jest ale nie mam przycisku żeby dołączyć do drużyny! Znajduje nasz team ale nie ma tego "Join" które jest przy innych projektach. Szkoda że tylko GPU nVidia ale dołącze moje CPU w odpowiednim momencie :) o ile uda mi się przyłączyć do drużyny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdc Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) @rafa A jesteś zalogowany na stronie PrimeGrid? Edytowane 18 Grudnia 2009 przez ksdc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Moje liczydło postawione na szybko: :razz: ---------- Za dużego ruchu to tutaj nie ma. :wink: BTW, są jakieś optymalki do tego PG/AP26? Edytowane 18 Grudnia 2009 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Tak byłem zalogowany. Ale już ok, dołączyłem. toms83 w tej formie to rzeczywiście wygląda jak liczydło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Heh, ważne że coś tam policzy. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ale po co ten panel przedni? Zajmuje miejsce. Wystarczy szybkie zwarcie śrubokrętem na dwóch pinach:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) O w mordę..... Coś mi się pochrzaniło i wbiłem sobie do głowy, że wyścig rozpoczyna się.... 17 a nie 18.... no i ładnie.... przeliczyłem masę próbek zassanych 17.... i w wyścigu 0 .... Teraz się dopiero zorientowałem, że do tej pory liczę próbki wysłane 17... a to nie daje żadnych punktów w wyścigu... :oops: No cóż, następnym razem ... się odkuje.... Aktualna klasyfikacja użytkowników Aktualna klasyfikacja drużyn Naprawdę soory, jakbym nie dał ciała bylibyśmy dużo wyżej niż na 35 miejscu... Składam samokrytykę i biję się w klatę :| Edytowane 18 Grudnia 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ale po co ten panel przedni? Zajmuje miejsce. Wystarczy szybkie zwarcie śrubokrętem na dwóch pinach:) Znam ten sposób, ale to ponoć niebezpieczne. :wink: Zanim postawiłem ten sprzęt na nogi, to z jakieś 20 razy go włączałem/wyłączałem, to bym chatę z dymem puścił od tych zwarć. :razz: BTW, nie jest źle jak na pierwszy raz? :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Niby mam tylko athlona x2@3ghz i gf9600gso ale zrobiłem 34% punktów drużyny B-). W sumie robię 5 wu a pierwszy w rankingu robi 455, chyba bardzo poważnie do tego podszedł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Niektórym pewnie skacze ciśnienie i czuja adrenalinę :plum: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shanghi Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) chcialbym tylko zwrocic uwage ze punkty druzynowe dostaje sie od 30 miejsca.. aktualnie jestesmy na 36.. przydalo by sie zdobyc choc punkcik:) EDIT: takie pytanko: w jakim czasie liczy sie WU AP26 na waszych GPU? Edytowane 19 Grudnia 2009 przez shanghi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Ciekaw jestem czy sesef się wyrobi z aplikacją na ATI - tobyśmy podgonili... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Na podkręconym gf9600gso 20min, a na athlonie godzina na rdzeń przy 3ghz. Jak to chodzi na rdzeniach core? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) 22 minuty na Q9550@3570 27 minut na Q8200 - lekko podkręconym... System oczywiście 64 bit... Edytowane 19 Grudnia 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) 285 gtx - 8m / 9m 8800 gts - 15 m /16 m s.939 2200 MHz - 1h 10m c2d 3600 MHz - 35 m Jest ładnie, ale chyba na 30 miejsce ( pierwsze punktowane ) to chyba nie mamy szans. <_< Na noc musiałem wyłączyć gtx z liczenia, bo ten sprzęt trochę hałasuje i ciężko jest zasnąć. :razz: ---------- BTW, jakbym na szybko postawił win7 64 bo byłoby warto? Edytowane 19 Grudnia 2009 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdc Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) i7 920@3.5 ok. 40 min na wątek (HT on); przy 8 wątkach bardzo zamula GPU - GTX260@650-1366-1100: 12 min bez liczenia na CPU i 18 do nawet 30 min przy dodatkowym liczeniu na 8 wątkach CPU. OS win7 64 beta (7100) Z tego wynika, że liczenie na GPU przy silnym CPU jest bez sensu (max 5 WU/h na GTX260 i 10-12WU/h na i7). Edytowane 19 Grudnia 2009 przez ksdc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Rozumiem Cię doskonale.... ja niestety też o 24 off.... ale Q8200 popracuje całą noc :) W poniedziałek przemontuję HD5970 do kompa który chodzi 24/h jak mi zasiłka dojdzie, bo z tą co tam jest ryzykował nie będę.... Także nam wynik ogólny w MW skoczy :) Na razie jade na 700/725Mhz (Rdzeń/Pamięć) - coby mniej się grzało - dzięki temu ręcznie obniżyłem obroty wentylatorka i mniej hałasuje... Tak - wato w 64 bit.... Na w/w forum projektu jest link do dystrybucji ubutu - 64 bit. Podobno szybko i sprawnie :) no ale pewnie pod winda lepiej cuda działają.... Także z godzinkę poświęcisz na instalację win 7 64 ale Defakto Ci się powinno zwrócić.... toms83 - HD4770 - gratulacje - to są świetne karty - sam zamówiłem jedną do pracy :) Edytowane 19 Grudnia 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) ksdc rób tak, żeby na grafę był jeden rdzeń bez roboty ( oczywiście w momencie jak możesz pilnować kompa i odpowiednio włączać ). Ja jak liczę na gtx to liczę tylko na 1 rdzeniu, bo przy 2 obciążonych spada szybkość na grafice. ---------- No trochę MW i CC skoczą, bo przyszedł mi wczoraj 4770. :wink: Edytowane 19 Grudnia 2009 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdc Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 @toms83 W zasadzie to nic nie daje bo przy wyłączonym rdzeniu tracę 3 jednostki liczone na CPU (2 wątki x 1.5WU / h) a zyskuję 2 jednostki liczone na GPU; jeśli wyłączę 1 rdzeń logiczny to liczę 4 jednostki na GPU (zyskuję 1) i tracę 1,5 na CPU - jak się nie odwrócisz to ..pa z tyłu.. Jakimś wyjściem jest liczenie na 1-2 rdzeniach logicznych innego projektu, mniej obciążającego CPU - całkiem dobra jest Rosetta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 ksdc faktycznie racja, bo tam jest kwestia HT o której zapomniałem. Trzeba przeliczyć co się bardziej opłaca, ale pewnie jest tak jak pisałeś, przy tak mocnym procku + HT chyba nie warto męczyć grafy. TomaszPaweł postawię na szybko 7 na a-dacie która mi się nudzi ( będzie szybko i sprawnie ). Tylko pytanie, czy wersja Boinc'a jest jakaś specjalna, czy można wgrać tą samą ( teraz mam 6.10.13 )? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shanghi Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Na podkręconym gf9600gso 20min, a na athlonie godzina na rdzeń przy 3ghz. Jak to chodzi na rdzeniach core? na T6600 ok. 37 min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Ja jadę na 6.10.21 x64 - i nie mam żadnych problemów - ale nie wiem jak na nvidii to wygląda - chwilowo nie mam żadnej karty nVidii.... zainstaluj na próbe jak wszystko odpali - znaczy działa... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Ja też 6.10.21 x64 Kurde a mnie tam nawet na liscie nie ma <_< zmarnowane 1.5tyś pkt, nie wiedziałem o tych próbkach co muszą być pobrane po godzinie startu i miałem zapas wcześniejszych eh... może następnym razem pójdzie nam lepiej i może z mocą ATi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Spoko, następnym razem lepiej się przygotujemy. :razz: Idę stawiać 7'kę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Rozumiem Cię doskonale.... ja niestety też o 24 off.... ale Q8200 popracuje całą noc :) W poniedziałek przemontuję HD5970 do kompa który chodzi 24/h jak mi zasiłka dojdzie, bo z tą co tam jest ryzykował nie będę.... Także nam wynik ogólny w MW skoczy :) Na razie jade na 700/725Mhz (Rdzeń/Pamięć) - coby mniej się grzało - dzięki temu ręcznie obniżyłem obroty wentylatorka i mniej hałasuje... obniż taktowanie pamięci - mhz pamięci nie wpływają zauważalnie na czas liczenia milki u mnie pamięci na 5970 chodzą na 300mhz - zyskuje trochę watt i niższą temp karty.... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Hej, jestem z powrotem. Win 7 instalnięty, miałem już w 20 minutek ( ssd rocks!! ) ale były małe problemy z dodatkowymi aplikacjami. Różnica w płynności działania systemu jest kolosalna ( 32 bit vs 64 bit ). :blink: Za moment podam czasy tym razem dla Win 7 x64 ( xp x32 dałem wyżej ). ---------- Duży skok na procku, 33m na 20/21m. Z grafą gorzej, muszę sprawdzić inne stery. Edytowane 19 Grudnia 2009 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Ciekawy boost po zmianie procka: E2160 (chyba na 3,5GHz): Measured floating point speed 2706.26 million ops/sec Measured integer speed 5855.03 million ops/sec E5200 @ 3,9GHz: Measured floating point speed 4064.09 million ops/sec Measured integer speed 8241.17 million ops/sec Ciekawostka - Atom @ 1,6GHz: Measured floating point speed 743.94 million ops/sec Measured integer speed 1959.34 million ops/sec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Sprawdziłem jak chodzi primegrid na ubuntu 64bit podanym na stronie projektu... Na sempronie s754@2160MHz próbka liczy się 35min czyli na jednym rdzeniu niewiele wolniej niż w xp 32bit na dwóch rdzeniach puszczonych na 3ghz. Zaraz stawiam u siebie tego ubuntu, mam tylko nadzieję że cuda będą działały... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 W ogóle na [brzydkie określenie na linuksa]ach PR śmiga sporo lepiej niż na windach. Przeczesywałem wczoraj forum AP26 i dużo ludzi pracuje nad poprawianiem wydajności głównie pod Linux'a. No to teraz śmigam na czym mam i już lepiej nie będzie. :razz: BTW, może uda się wcisnąć do 30, jesteśmy teraz na 35 i nad konkurencją mamy kilka tys. pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...