TomaszPaweł Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) obniż taktowanie pamięci - mhz pamięci nie wpływają zauważalnie na czas liczenia milki u mnie pamięci na 5970 chodzą na 300mhz - zyskuje trochę watt i niższą temp karty.... :wink: A jakim programem udało Ci się zjechać na 300 Mhz? Bo ja używam MSI Afterburnera i tam mogę zjechać tylko do 750... Toms83 gonie Cię :) Jak jeszcze parę osób zapuści liczenie to na 100% wejdziemy do 1 30... Edytowane 19 Grudnia 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Toms83 gonie Cię :) Jak jeszcze parę osób zapuści liczenie to na 100% wejdziemy do 1 30... Widzę. :) Niestety braki w sprzęcie mam. Jedyne sensowne rdzenie to c2d, bo x2 s.939 to lipka jest, a grafa ledwo liczy o 50% szybciej niż jedno jajko w c2d. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 A jakim programem udało Ci się zjechać na 300 Mhz? Bo ja używam MSI Afterburnera i tam mogę zjechać tylko do 750... własnie cięzko bo Riva nie widzi wszytkiego odpalasz CCC i zrob swoj profil dla karty potem szukasz gdzie jest zapisany, jesli masz w7 to tu: C:\Users\admin\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles\ edytuj swoj profil a w nim poszukaj sekcje i wpisz tam 30000 <Feature name="MemoryClockTarget_0"> <Property name="Want_0" value="30000" /> <Property name="Want_1" value="30000" /> <Property name="Want_2" value="30000" /> </Feature> to samo dla drugiego rdzenia <Feature name="MemoryClockTarget_1"> <Property name="Want_0" value="30000" /> <Property name="Want_1" value="30000" /> <Property name="Want_2" value="30000" /> </Feature> uaktywnij profil i masz zakres do 300 mhz powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Takie pytanko, nie związane z obecnym PG. :wink: Czy na systemie x64 szybciej liczy się CC/MW niż na x32? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Takie pytanko, nie związane z obecnym PG. :wink: Czy na systemie x64 szybciej liczy się CC/MW niż na x32? Tak - nie dużo ale minimalnie, szczególnie poprzez CUDA. System x64 ma ta przewagę nad 32 że praktycznie winda nie muli podczas liczenia na GPU. Mamy 33 miejsce - przynajmniej chwilowo. Edytowane 19 Grudnia 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Ale się ułożyło: :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shanghi Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 systematycznie zmniejszamy roznice do 30 miejsca.. damy rade ich dojsc;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) systematycznie zmniejszamy roznice do 30 miejsca.. damy rade ich dojsc;) Oj, chyba będzie ciężko. Znowu spadliśmy. :sad: Ja dzisiaj zostawiłem kompa z gtx'em na noc, przeliczył mi prawie wszystkie WU i w tej chwili tylko grafa liczy, a na procek nie mam WU i nic nie ściąga. :unsure: ---------- Wszystko działa. :razz: Edytowane 20 Grudnia 2009 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) No i znowu jesteśmy na 33 :) Aktualna klasyfikacja użytkowników Aktualna klasyfikacja drużyn zulusman a na jakim systemie go odpaliłeś x32 czy x64? P.S. Właśnie na lapku T8100 odpaliłem tego ubuntu x64 parę unitów przeliczy.... co ciekawe kompletnie nie znam się na linux i jak walnąłem komendę sudo aptitude install boinc-client boinc-managerto mi z automatu zainstalowało wersję 6.4.5... a nie zessaną 6.10.21... no ale działa więc nic nie tykam... czas liczenia to 34 minuty. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Dzis rano musialem odlaczyc jednego konia pociagowego. Jeszcze przed swietami w koncu plantuje farme ;) Mam jeden socket PCIe wolny - moze majkel na raty jedno 5970 odda ? :P Ale puscilem 4870x2 i 4770 w jednym kompie dzieki VGAdummy i co ? MASAKRA!! Przy liczeniu 3 prubek na rdzen - liczy ciagle ich 9 - system ledwo co reaguje. Nie udalo mi sie szczesliwie podkrecic obu grafik. W teorii pradu powinno wystarczyc - zasilacz to 625 z OCZ. W przyszlości dla bezpieczenstwa nastepna grafika bedzie miala osobny zasilacz i tak. EDYTA: panowie, co to CUP RANK ? bo dosc wysoko mamy aque Edytowane 20 Grudnia 2009 przez Zulusman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Do pierwszej w nocy walczyłem z cudami na ubuntu. Bitwę wygrałem ale wojnę przegrałem... :lol: Zasysa próbki na gpu ale liczy jedną chyba ze 2 godziny. Wu na cpu liczy ładnie, 25-28min ale to cuda mnie załamało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Do pierwszej w nocy walczyłem z cudami na ubuntu. Bitwę wygrałem ale wojnę przegrałem... :lol: Zasysa próbki na gpu ale liczy jedną chyba ze 2 godziny. Wu na cpu liczy ładnie, 25-28min ale to cuda mnie załamało. Jak masz możliwość, to postaw na szybko 7 x64 lub inny 64 bitowy. Kop na procku jest spory, u mnie prawie 50% liczą się próbki, do tego grafa nie muli kompa i liczy próbkę w 11m. ---------- No i jak tu nie narzekać na ATI. :angry: Podłączyłem 4770 i MW nie rusza ( BTW @TomaszPaweł optymalka ze strony 1-ej już nie istnieje ), CC też coś problemy robi. W jednym i drugim projekcie wyskakuje w info że nie mam GPU Nvidii i nie wysyła próbek. Boinc odinstalowałem, pousuwałem katalogi, zainstalowałem na nowo i nie chodzi. Może ktoś nakierować na optymalkę dla MW bo nie mogę znaleźć. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Strona z optymalizacjami -------------------------------- Na czuja czasy masz ok. Aktualnie 33 miejsce! Edytowane 20 Grudnia 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) No stronkę też znalazłem, miałem pisać żeby podmienić ale już zdziałałeś. CC działa, jeszcze walczę z MW. Już pobrał próbki ale walnął przy każdej "błąd". ---------- Wszystko chodzi. CC ~ 18 minut; MW ~ 4 minuty; Dobrze? Karta na stock. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 W końcu udało mi się załatwić win7 64bit. Po lekkich problemach z partycjami już wszystko działa. Wydajności linuxa to niema ale jest dużo lepiej niż na xp32 i cuda działają jak należy. Ma też swoje wady, wszystko laguje jeszcze bardziej niż na xp. Trochę żałuję że nie udało mi się lepiej przygotować, może byłoby 30 miejsce, ale może na jakiś następny konkurs się uda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Project is temporarily shut down for maintenance. Padło? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Ja w głupi sposób 2000p straciłem, zapomniałem że win7 wstrzymuje się po pół godzinie nawet na desktopie :sad: Dziwne że teraz wstrzymali prace serwerów, całe szczęście mam zapas próbek na xp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) Z tym wstrzymaniem na Win 7 miałem to samo, dobrze że byłem w pobliżu i zaraz to poustawiałem jak trzeba. Raczej do 1-ej 30 nie wejdziemy, brakuje mocy. Ale i tak ładnie. :razz: ---------- MW ładnie liczy, tylko na liście komputerów nie mam GPU ( jest pusta rubryka ). W statach Boincstats.com sumaryczna liczba punkcików za batoniki się zwiększa, ale już poszczególne rubryki ( dzień, tydzień, miesiąc ) nie, ciągle "0". Kilk. Idzie to jakoś "naprawić"? Ok. Edytowane 21 Grudnia 2009 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) Mam klopota z kompem... przy zalogowaniu sie zdalnym wyskakuje mi: 2009-12-22 16:37:08 ATI GPU has become unusable; disabling tasks znaczy ze drivery sie wyladowuja i jest amba... mozna temu jakos zaradzic ?? win7, zdalne sterowanie za pomoca zdalnego pulpitu... moze trzeba uzyc jakiegos progsa zwyklego do zdalnego logowania Edytowane 21 Grudnia 2009 przez Zulusman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Obawiam się, że może być problem.... Nie wiem do końca jak na ATI, ale na nvidiia jak liczyłem gpugrid pulpit zdalny nie działała - znaczy działał ale nie do końca bo powodował wywalenie wszystkich próbek... Być może jest to błąd managera boinc i sterowników karty graficznej... No ja przemontowałem już HD5970.. do 24/h kompa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Ja do zdalnej pracy używam programu RealVNC. Świetnie się sprawdza, monitoruję w ten sposób 3 kompy, raczej bez problemów do tej pory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) Mam klopota z kompem... przy zalogowaniu sie zdalnym wyskakuje mi: 2009-12-22 16:37:08 ATI GPU has become unusable; disabling tasks znaczy ze drivery sie wyladowuja i jest amba... mozna temu jakos zaradzic ?? win7, zdalne sterowanie za pomoca zdalnego pulpitu... moze trzeba uzyc jakiegos progsa zwyklego do zdalnego logowania norma - Boinc wymaga aktywnego pulpitu (nie zdalnego) - inaczej nie może "dostać się do grafy" - zainstaluj TeamViewer i łącz się z niego, ja zjadłem zęby próbując odpalić radka z pulpitem zdalnym i w końcu się poddałem a że mam licencje TV4/5 to z niej korzystam :P Teamviewer to uzytku prywatnego jest darmowy (jak ci zacznie wyrzucać podjeżenie o komercyjne użycie daj znać) - do tego nie trzeba pamiętac IP - wystarczy ID, stałe hasło (ustawiasz w opcjach oraz nie zapomnij pozwolić TV na logowanie użytkowników) i ładowanie z windowsem (usługa) Edytowane 21 Grudnia 2009 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 stary znany UltraVNC - narazie to mam....cos zaczyna dzialac.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 No ostatnie minuty walki. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Walkę to my z Norwegami mamy. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Finalnie zajęliśmy 33 miejsce! (na 226 miejsc) Myślę, że jest to sukces jak na pierwszy wyścig i podejście do niego na łapu capu :) 199 toms83 225 TomaszPawel 425 shd-jrs 528 Michas 671 rafa 687 UmMaS na 1815 miejsc Ku chwale TPT! 8-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Gratuluję pierwszego startu w wyścigu PrimeGrid! Szkoda, że nie udało Wam się zdobyć żadnego punktu w klasyfikacji wyścigowej. GPU Force zdobył 17. miejsce drużynowo i 23. miejsce indywidualnie, w obu klasyfikacjach uzyskaliśmy punkty wyścigowe. Aby to osiągnąć zaangażowaliśmy grubo ponad 100 core. Powtórzę jeszcze raz - razem możemy więcej... :mur: Następny wyścig za około miesiąc - przemyślcie to. PS: Jest nowy Top100 BOINC http://boinc.berkeley.edu/chart_list.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Powtórzę jeszcze raz - razem możemy więcej... :mur:Też się dziwię, że zamiast dołączyć do Naszej drużyny - utworzyliście nową i startujecie od 0.... Razem możemy więcej. 100% Fakt. Ale pięknie B@P wypunktował :) Gratulacje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Myślę że świetnie nam poszło, mimo wielu problemów i startu prawie bez przygotowania. Ja w środku wyścigu stawiałem Win 7 x64, na obu maszynach które liczyły. :razz: Koledzy też mieli problemy ze softem, albo z fal startem. Jakbyśmy wszystko dopracowali na cycuś glancuś, bankowo bylibyśmy w punktowej grupie. BTW, może mi ktoś powiedzieć, ile liczy próbki PG na i7 z HT. Chodzi mi głównie o te wątki logiczne uzyskane dzięki technice HT. Przyszłościowo zastanawiam się, czy lepiej quada czy i7 brać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Też się dziwię, że zamiast dołączyć do Naszej drużyny - utworzyliście nową i startujecie od 0....Po pierwsze, nie widzimy powodu, aby mocniejszy team przyłączał się do słabszego: - spójrz na RAC swojego teamu i naszego, - spójrz na wynik ostatniego wyścigu, - spójrz na Top100 Boinc, - spójrz na czołówkę klasyfikacji indywidualnej. Po drugie, nazwa Twojego teamu nie jest uniwersalna. Nie widzimy powodu, aby pracować na Twoje nazwisko, nasze wcale nie są gorsze, a i nasza pozycja w klasyfikacji indywidualnej wyraźnie wyższa. Również koncepcja "wodza i jego giermków" nie jest nam najbliższa. Opowiadamy się za taką formułą teamu, w której nie tylko każdy będzie mógł realizować swoje pomysły, ale otrzyma w tym wsparcie od pozostałych. I dlatego zwracamy się do wszystkich - przyłączcie się do nas, działajmy razem, dla dobra nauki i Boinc, a przede wszystkim dla własnej przyjemności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...