GrzegorzGranowski Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Zanim nastepny wyscig nas zastanie jest kilka spraw do zalatwienia - na początek strona www.boincalliance.pl jezeli Thor nie ma czasu, zeby na bieżąco nią administrować - na razie trzeba umiescic tabelke druzynową, ale wkrótce możnaby sie zastanowić czyby nie rozbudowac jej o np czata, a napewno rozsądnym byłoby uzupełnienie o informacje nt. projektow Primegrida, wyscigow, nie wiem ilosci factors, ktore znalezlismy, czyli jakas zakladke news, - a wiec jezeli Thorowi nie bardzo czasowo pasuje to ja moge to komus zlecic - Thor ewentualnie by to pop rostu umiescil... czekam na jakies deklaracje, Grzegorz Granowski Edytowane 17 Marca 2010 przez GrzegorzGranowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 w tej chwili gorący okres w pracy mam i ciężko wygospodarować chwile czasu na cokolwiek. Jeżeli ktoś chce/może zrobić/wprowadzać zmiany na stronę zrobie mu konto i będzie miał pełny dostęp do folderu gdzie leży strona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 w tej chwili gorący okres w pracy mam i ciężko wygospodarować chwile czasu na cokolwiek. Jeżeli ktoś chce/może zrobić/wprowadzać zmiany na stronę zrobie mu konto i będzie miał pełny dostęp do folderu gdzie leży strona. wysłełem juz priva - poproszę o konto - wprowadzę te zmiany GG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Chyba wpadnę w nałóg... Panowie mamy: 200 000 000 kolejna okazja do świętowania! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Uważaj, uważaj z tym opijaniem. :razz: Ale ładnie idziemy, niedawno przekroczyliśmy 100. miejsce, a dzisiaj już 87! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) A pamiętacie jak się zakładaliśmy kiedy będzie 200 000 000 - gdy mieliśmy 100 000 000? Przypominajka No i mamy, ale trochę później niż zakładaliśmy( około miesiąca)... nie bez znaczenia była decyzja Thora o liczeniu dojnych projektów w STW... To Nas nieźle spowolniło... Ale sytuację niejako zrównoważył SzB :) No to teraz robimy typowanie: Kiedy będzie 300 000 000?! Ja stawiam w najgorszym przypadku na 1 czerwca - dzień dziecka :lol: A w najlepszym na 1 maja :) dzień harujących... Edytowane 17 Marca 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Takie pytanie odnośnie kolejnego wyścigu PrimeGrid i całego projektu w sumie - któryś z subprojektów liczonych w przyszłych wyścigach używa grafiki? Ostatnio mało punktów nabiłem (kfazzi) ale mam nadzieję się poprawić chociaż troszku :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 AP 26 korzysta z CUDA, ponoć idzie też liczyć na ATI za pomocą aplikacji Sesefa ( osobiście nie testowałem ). Trzeba tylko sprawdzić jak to współgra z prockiem, bo przy bardzo silnym cepie może się okazać, że nie warto dokładać grafy do liczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Takie pytanie odnośnie kolejnego wyścigu PrimeGrid i całego projektu w sumie - któryś z subprojektów liczonych w przyszłych wyścigach używa grafiki? Ostatnio mało punktów nabiłem (kfazzi) ale mam nadzieję się poprawić chociaż troszku :wink: Terminarz wyscigów : 3. 22-30 April 18:00 | 321 LLR | Earth Day 8 days 4. 16-21 June 11:28 | AP 26 | PrimeGrid's Birthday/Summer Solstice 5 days 5. 25 July 18:00 | PPSE LLR | Full Moon 24 hours 6. 20-22 August 18:00 | 321 Sieve | Dog Days of Summer 2 days 7. 24 Sept-7 Oct 18:00 | PSP LLR | Calendula 13 Days 8. 17 November 18:00 | SGS LLR | Leonids 24 hours 9. 18-21 December 23:38 | PPSE Sieve | Winter Solstice 3 days w czerwcu jest edycja, ktorej aplikacja AP26 Search uzywa kart Nvidii do obliczeń , Pozdrawiam, GG Edytowane 17 Marca 2010 przez GrzegorzGranowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Ap26 chyba tylko. Ale niespecjalnie jest to wydajne, na gf9600gso 96sp@1650MHz zadanie szło ok 20min chyba, pozatym strasznie muliło kompa. W przypadku ap26 może być korzystniej liczyć na linuksie. Na dwurdzeniowcu trochę bardziej opłacalne było połączenie win7+gpu niż ubuntu bez gpu (cuda nie udało mi się odpalić), przy 4 rdzeniach linux lepszy chyba że liczy się też na gtx260. Oczywiście najlepsze połączenie to linux+gpu, jak tylko uda się uruchomić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Ap26 chyba tylko. Ale niespecjalnie jest to wydajne, na gf9600gso 96sp@1650MHz zadanie szło ok 20min chyba, pozatym strasznie muliło kompa. W przypadku ap26 może być korzystniej liczyć na linuksie. Na dwurdzeniowcu trochę bardziej opłacalne było połączenie win7+gpu niż ubuntu bez gpu (cuda nie udało mi się odpalić), przy 4 rdzeniach linux lepszy chyba że liczy się też na gtx260. Oczywiście najlepsze połączenie to linux+gpu, jak tylko uda się uruchomić. widzę, że uaktualnili statystyki PrimeGrid's Challenge Series wracam więc do siebie, Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Trochę chaotycznie poprzedniego posta napisałem, ale mam nadzieję że zrozumiały... Jak to jest z tą aplikacją na ap26 pod ati? Coś ktoś robił przedtem ale nie słyszałem czy się udało... I czy nie byłoby to uznane za nielegalny doping? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 6 152 TomaszPawel 14689.65 7 179 rafa 11940.88 Był taki moment że bardzo się do Ciebie zbliżyłem i myślałem nawet że nawiąże walkę, ale potem odpaliłeś jakieś potwory mocy i tyle było mojej akcji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 tez z checia bym sie dowiedzial czy w nastepnych wyscigach idzie wykozystac ati czy tez warto z mojej strony wlozyc jeszcze gts250 bo w szace lezy i sie kurzy moze ktos doswiadczony by to przetestowal zeby wszyscy byli gotowi do nastepnego wyscigu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filavandrel Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 grafiki w PG można użyć tylko w pod projekcie AP26 (NV ma oryginalny soft samo ściągający, do ATI jest os sesefa) ale na razie nie jest zbyt szybkie w liczeniu (w porównaniu moc proca do mocy grafy i czasu przeliczenia) więc średnio się to opłaca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 HAHA, zapomniałem przestawić zegary z 900/300 na 900/1300 podczas przełączania z MW na CC - efekt próbka 12:00 zamiast 5:20... W CC nieźle pamięć poprawia wynik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 (edytowane) Jeżeli macie jakieś karty z CUDA to warto je trzymać na wyścig. Nvidia ładnie liczy AP26, tylko tak jak pisałem wcześniej, przy bardzo mocnym procku trzeba sprawdzić czy warto dokładać grafę. Mój gtx robi 1wu w niecałe 4 minuty ( dodatkowo zabiera 0.20 CPU ). ---------- Mam pytanie, czy grafy smarujecie jakąś inną pastą i zmieniacie taśmy czy lecicie na serii? Druga sprawa, to czy padła komuś grafa od liczenia? Jestem ciekawy jak z żywotnością tak eksploatowanego sprzętu. Edytowane 18 Marca 2010 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 (edytowane) Powiem więcej, jak ktoś ma PS3 w domu to warto ją wykorzystać w wyścigu, liczy ok 10 wu ap26 na godzinę podobno... Ja zmieniałem tylko pastę na gf7600gs, bo oryginalna była strasznie kiepska, obniżyło to temperaturę o jakieś 5-6 stopni. Na tej karcie co mam jest niskie napięcie i oc kończy się na taktowaniu przy którym temperatura jest jeszcze niska Btw coś się poprawiło w ap26 pod cuda, albo sterowniki bo teraz mi liczy ok 10,5min, a nie 20min jak przedtem... Edit Poprawki Edytowane 18 Marca 2010 przez shadowxxz96 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 (edytowane) Wycisnęli z cuda ile się dało, stąd ten wzrost wydajności. U mnie zysk o 100%! ---------- A liczy ktoś ze 2 lub więcej lat na jakieś karcie graficznej? Padło coś? :wink: Edytowane 18 Marca 2010 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shanghi Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Ostatnio nasza drużyna przekroczyła 200M pkt.. a ja, przyznam nieskromnie, dziś przekroczyłem 200K B-) Wiem, że niektórzy robią tyle w 6h ale ja się ciesze z tego, jak by na to nie spojrzeć, "osiągnięcia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Mam pytanie, czy grafy smarujecie jakąś inną pastą i zmieniacie taśmy czy lecicie na serii? Druga sprawa, to czy padła komuś grafa od liczenia? Jestem ciekawy jak z żywotnością tak eksploatowanego sprzętu. Moim zdaniem sa do pracy ciągłej projektowane i nic nie ma prawa paść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 @shanghi Gratulacje. Wiadomo początki są trudne, ale trzeba iść do przodu... Dawniej w zamierzchłych czasach bez obliczeń na gpu i z jednordzeniowymi słabymi prockami to dopiero było pionierstwo. Może któryś ze starych wyjadaczy się wypowie ile zajęło mu natrzaskanie pierwszego miliona. Btw z tym padaniem graf to może być różnie. Czujnik temperatury na gpu ma każda, a na pamięciach i sekcji zasilania już nie, a tam często są gorsze warunki. Radiatorem tranzystora z zasilaniu są często tylko wyprowadzenia i trochę ścieżki. Niewiem jak się zużywają elementy elektroniczne, ale pewnie projektują kartę tak żeby wytrzymała okres gwarancji. Od kilku miesięcy można zaobserwować zwiększoną padalność gf8000, które są kilka miesięcy po zakończeniu gwarancji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Dawniej w zamierzchłych czasach bez obliczeń na gpu i z jednordzeniowymi słabymi prockami to dopiero było pionierstwo. Może któryś ze starych wyjadaczy się wypowie ile zajęło mu natrzaskanie pierwszego miliona. Może nie "wprost" pierwszy milion, ale takie coś znalazło się na koncie: SETI@home classic workunits: 1477 SETI@home classic CPU time: 6410 hoursTen sam czas poświęcony dzisiaj na baaardzo przeciętnym procu dałby w AQUA... ponad 2,6 miliona punktów :blink: (E4300@2,7Ghz => średnio 2500sek.CPU = 284p.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Dawno tak długo Milka nie "milczała". Widać jak mocno się to odbija na wielu liczących <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzB Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 (edytowane) MW :on :razz::) CC :off Ein:off :cry: Edytowane 19 Marca 2010 przez SzB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Dawno tak długo Milka nie "milczała". Widać jak mocno się to odbija na wielu liczących <_< Niestety, wygenerować 100k pkt. na grafie to pikuś, zrobić to samo na prockach to już spore koszty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 W moich statystykach: Uczestnik SETI@home od 23 Dec 2002 Całkowita liczba punktów 1,232,025 Średnia liczba punktów 1,541.59 SETI@home classic workunits 3,539 SETI@home classic CPU time 11,085 hours Moje pierwsze punkty w seti nabijałem jeszcze na Amidze 1200 PPC (ktoś kojaży taki komputer :rolleyes: i kartę z procem Power PC 40MHz :rolleyes: ) heh 1 jednostkę przeliczało mi ponad dobę i dostawałem jakieś skromniutkie punkciki nie pamiętam ile konkretnie ale bardzo mało. Pierwszy milion zrobiłem już na core 2 duo E6300 (większość punktów w seti na nim zrobiłem) nie pamietam dokładnie ale chyba 2005/6r, miałem długie przerwy w liczeniu, za cel postawiłem sobie własnie ten milion i miałem z tym skończyć, ale jak widać jest ciut więcej ale to więcej nabiłem z sentymentu całkiem niedawno :rolleyes: . ps. to mówiłem ja KrEmAtOrEk - uprzedzając pytanie przejąłem konto brata (bo było na nim cenne około 1000 punktów B-) ) i nie zmieniałem ksywki przez niego wymyślonej. Pozdrawiam wszystkich pionierów szukania "zielonych" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_MaRiO Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Witam Właśnie rozdziewiczyłem pierwszy milion mam nadzieje że z drugim pójdzie znacznie szybciej :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSirko Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Zastanawiam się kiedy ja osiągnę dobry wynik, skoro przerobione próbki schodzą jak krew z nosa. Kilka godzin pracy komputera i 3-4 dni odbierania. Mam Win 7, I7+RampageIIExtreme + 6GB, GTX295 + GTX280 + szybkie stałe łącze. Czy coś nie tak z konfiguracją? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 @AndrzejSirko Z czym dokładnie masz problem? Chodzi Ci o szybkość wysyłania/pobierania próbek z serwerów? Który projekt? Sprawdź w menedżerze boinca zaawansowane->preferencje lokalne->użycie sieci i tam szybkości pobierania i wysyłania daj na 0 ( czyli maks przepustowość ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...