MaciekCi Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Nie wiem po co zmieniać coś co jest imho dobre. Święte słowa. :) Grzesiek - jak kobieta. :lol: (no offence ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 K850i pojawił się w orange. Kosztuje około 900zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 K850i jest dostępny w ofercie Orange już od 2 tygodni. Jest również w sklepie on-line SE w cenie ~1799zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 W tym telefonie nie wciska sie klawiszy jak w typowych telefonach, dosłownie je wystukujac. Sunie sie po przyciskach palcem, wciskajac kiedy trzeba. Jest to o tyle dobre, ze ciezko jest pomylic sie i nacisnac inny.Sunąć to można językiem po klitoris partnerki :> Te guziczki są dla mnie diabelnie niewygodne i regularnie wciskam dwa, trzy naraz. Całe szczęście nie muszę używać tego paskudztwa na co dzień. A co do rozmiaru dłoni - mam mniej więcej takie, że idealnie mieści się w nich przednia łapa pięciomiesięcznego owczarka niemieckiego. Porównanie boskie, układ SI się chowa :> Nieco na temat - K850i wygląda na fefnastą odsłonę sprawdzonych w K750i i K600i rozwiązań. This is a good thing, jak opisywano perka "Better criticals" w Falloucie. Zgadzam się z przedmówcami, że jak coś jest dobre, nie ma sensu tego paprać "innowacjami" i chwała SE, że nie szaleje z tym zanadto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 "jak coś jest dobre, nie ma sensu tego paprać "innowacjami" Jak się nie ma pomysłów na innowacje to pozostaje trzymać się kurczowo takich właśnie hasełek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Kaeres - celne :> Choć jako półetatowy serwisant SE wolałbym, żeby trzymano się bardziej hasełek, a mniej głupich pomysłów, zwanych eufemistycznie "innowacjami". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Jeśli ktoś ma jakieś pytania, śmiało. Dzisiaj dostałem telefonik prosto z Plusa, z simlockiem na Plus GSM , prosto z Polkomtela. ;) Powiem tylko, że telefonik - rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 I jak telefonik po ponad miesiacu uzytkowania sie sprawuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 I jak telefonik po ponad miesiacu uzytkowania sie sprawuje ? Wszystko super. :) Oczywiście na początku było parę kilka irytujących błędów ale wraz z nową wersją softu znikneły. :) Wszystko cacy działa, brakuje mi tylko przycisku [Muzyka] który był w każdym innym SE (ten po boku) żeby robić stop/play do muzyki. :? Bateria też nie jest rewelacyjna - 3,4 dni... ale się "rozkręca". Na początku trzymał mi 2 dni , teraz jak już mówiłem 3,4 ... coraz lepiej. :) Widzę tu tylko dwa minusy , powyższe ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwusheR Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Dla tych co myślą, że k850i robi lepsze zdjęcia od n95 ;): http://www.youtube.com/watch?v=M3_7LB9RlaI pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Dla tych co myślą, że k850i robi lepsze zdjęcia od n95 ;): http://www.youtube.com/watch?v=M3_7LB9RlaI pozdrawiam ;) Hmm wyraźnie widać że n95 dobiera cieplejszą biel, w jednych jest lepsza n95 w innych k850i ale ogólnie prezentują podoibny poziom, z resztą porównanie jakości zdjęć na filmiku YT to nieporozumienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Dla tych co myślą, że k850i robi lepsze zdjęcia od n95 ;): http://www.youtube.com/watch?v=M3_7LB9RlaI pozdrawiam ;) Wyjdź... <_< ;) N95 robi fotki przyjemniejsze dla oka dla bezpośredniego widza przed telefonem. Ogólnie K850i daje więcej szczegółów i lepszy "materiał" do obróbki. Jeśli założymy opcję : Telefon->Odbiorca , to rzeczywiście, kolorki będą "fajniejsze" na N95. Jeśli jednak zrobimy to w sposób następujący : Telefon->Photoshop->Odbiorca, to efekty i różnica jest miażdżąca między tymi aparatami. :) Oczywiście wszystko wymaga odpowiedniego skilla w PS'ie ale bez dobrego podstawowego "materiału" nic nie zrobimy. Chyba jasno wyraziłem swoje zdanie i myślę , że można zakończyć debatę fotograficzną. :) EDIT : Dodam, że moje zdanie nie jest wyssane z palca czy oparte na spekulacjach. Brałem i porównywałem fotki z kilku modeli N95 jak i z kilku modeli K850i, ciągle nad tym pracuje i często kombinuje różne opcje i możliwości. Powyższe zdanie wykreowałem sam, na podstawie doświadczenia i posiadaniu fotek na własnym komputerze a nie gdzieś, coś usłyszane u kogoś, czy nie daj Boże obejrzane na YouTub'ie ;) Edytowane 31 Stycznia 2008 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boneksl Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Dokładnie ,wkurza mnie to gadanie że n95 the best... polecam forum k850i forum k850i Tam są zdjęcia,test i myśle ,że nie będzie więcej wątpliwości Edytowane 7 Marca 2008 przez boneksl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 @MaciekCi Gdybyś miał w skrócie zachęcić kogoś do kupna K850i - jak byś to zrobił? :D Bo tak mnie kusi i kusi - telefon w sumie groszowa inwestycja - ~800zł - że jak opchnę n95-2 to jeszcze zostanie drugie tyle. A już mnie denerwuje Symbian, jego wzloty i upadki, a właściwie zwiechy i wymiary ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 @MaciekCi Gdybyś miał w skrócie zachęcić kogoś do kupna K850i - jak byś to zrobił? :D Bo tak mnie kusi i kusi - telefon w sumie groszowa inwestycja - ~800zł - że jak opchnę n95-2 to jeszcze zostanie drugie tyle. A już mnie denerwuje Symbian, jego wzloty i upadki, a właściwie zwiechy i wymiary ;) Męczą Cię zwiechy Symbiana ? Chcesz od tego uciec ? No to nie w stronę K850i. ;) Ciągle czekam na dopracowany soft, którego wciąż ... nie ma a to już skandal ! :) Czasem telefon potrafi się zwiesić, czasem wygląda jakby nie wiedział co ma zrobić i trzeba czekać te ułamki sekund które notabene irytują, fakt faktem, przyzwyczaiłem się i ja uważam, że jest ok. Myślę, że są dwie rzeczy, które przekonały by mnie do zmiany N95->K850i ... rozmiar i xenon. ;) Nie wiem jak jest z smsami na N95. Przy powiedzmy ilości około 1000 smsach w skrzynce odbiorczej lista szybko się przewija ? Czy trochę muli ? Na SE widać minimalne opóźnienia a czasem wręcz "przeskoki". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Dla mnie K850i dyskfalifikuje brak Wi-fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) MaciekCi, gdzie ta twoja mega recka jaką zapowiadałeś? ;) Moja pani strasznie mi płacze o K850 więc pewnie wymienię jej w poniedziałek K800 na K850. Te baby... Noszą te cegły, a potem, że torebka taka ciężka ;) Sam czekam za C905, który o ironio wygląda właśnie babsko ;D Edytowane 13 Września 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 MaciekCi, gdzie ta twoja mega recka jaką zapowiadałeś? ;) Mega recka ? Hmm, coś przespałem ? Zapowiadałem tylko test fotograficzny. :] K750i sprzedałem dawno temu, nawet się z nim nie pożegnałem :lol: oferta była szybka i "na już". K800i gdzieś tam się wala, jeśli są chętni to mogę coś pokazać, ale na profi reckę nie mam czasu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Dla mnie K850i dyskfalifikuje brak Wi-fi. Dla mnie też :(. A szkoda bo telefon jest całkiem fajny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) Ano z tym WiFi dali D. Był by wtedy dla mnie bdb telefonem, a tak jest tylko db. Co mi nie wystarcza. Chociaż w jednym z nowszych menu serwisowych jest opcja WLAN Oo i "ponoć miał wyjść taki odbiornik na fastporta..." Cytat z centrumSE.pl Chociaż w to wątpię, raczej będą chcieli żeby C905 się sprzedawał. (WiFi, GPS, 8.1Mpix) Który mógłby może zastąpić moją E65 ;) EDIT: Może ktoś podać link do motywu iPhone na K850. Znalazłem jeden ale niestety plik jest uszkodzony. EDIT2: OMFG!!! Przyciski dotykowe w K850 to jakaś parodia parodii. Przynajmniej w fonie jaki kupiłem kobiecie. Działa, nie działa, działa, nie działa, nie działa, nie działa, działa, nie działa, nie działa, nie działa... Oo. Po 5min kontaktu z telefonem już tęskni za K800. Powodem najprawdopodobniej jest soft, bo pomaga restart fona, a czasem się samo odwiesza. No to ładnie zabugowany jest fonik. Muszę to zaktualizować może co da. Edytowane 22 Września 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 HELP! Wczoraj w K850 kobiety przestała się otwierać bardzo "sprytnie" wymyślona osłonka obiektywu. Jakieś pomysły? Można coś zrobić samemu? Chyba go sprzedam bo już mnie irytuje ten "telefon". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K850i Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Jak już rozmawiamy o nowym SONYERICSSON K850i, to dostałem go 3 tygodnie temu. Niestety spotkała go niemiła przygoda na wyjeżdzie. :zonk: Wpadł do wody. :wisielec: Porządnie go wysuszyłem, i przez tydzień działał dobrze. Teraz co parę dni muszę go resetować, ponieważ co te parę dni sam sie wyłacza. A propo, ktoś powiedział że klapka z aparatu mu sie nie otwiera. Widac podczas importowania do polski cos się musiało stać. Na takie wypadki, mój jest prosto z Niemiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 "Klapka" aparatu to częsta wada. Jednak rozwiązanie jest banalnie proste. Wystarczy pstryknąć palcem w szybkę aparatu i po problemie. Zwyczajnie czasem lubi się zawieszać. Co do zamoczenia telefonu, to ja wymieniłem też po tym ekran (35zł) bo folia odbijająca światło z tyłu wyświetlacza się poodklejała i obraz był bardzo ciemny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K850i Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Chodzi mi oto, że mój k8501 sam się wyłącza. Działa, działa, działa i prrrrrrrrrrrrr. :wisielec: Edytowane 27 Listopada 2008 przez K850i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Niestety spotkała go niemiła przygoda na wyjeżdzie. :zonk: Wpadł do wody. :wisielec: Porządnie go wysuszyłem, i przez tydzień działał dobrze. Błąd. Należało zaraz po wyjęciu z wody wyjąć z telefonu baterię i nie włączając ani nie podłączając do ładowarki zanieść do jakiegoś serwisu. Były szanse, że coś by z niego zrobili. Były, bo ten model ma dość skomplikowaną budowę - woda lubi się schować w różne śmieszne zakamarki, a potem znienacka wypełza i robi taką piękną elektrokorozję na płycie głównej, że proszę siadać. Jak jeszcze podłączysz ładowarkę, pogarszasz sprawę. Nie baw się już w małego majsterkowicza, tylko leć do serwisu, może nie jest jeszcze tragicznie. Szawel - gdzie znalazłeś LCD do K850i za 35 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K850i Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Zrobiłem tak jak mówiłeś. Wyjołem baterie odrazu. Czekałem dwa dni zanim włączyłem. I wiesz co?! Dwa dni temu wypełzła z k850i mała kropelka wody. Od tamtego czasu się nie wyłacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) @jonas, na alledrogo. http://allegro.pl/search.php?string=k850&a...2&country=1 Dokładnie to znalazłem za 34zł ekran i 36zł klawisze + 8zł wysyłka. Czyli jak łatwo policzyć za całość z wysyłką dałem 78zł. @K850i, jeśli potrafisz, to rozbierz go na części pierwsze i dokładnie osusz. Na necie jest pełno tutoriali jak to zrobić krok po kroku. np. http://pl.youtube.com/watch?v=SpY1vj2eEyw&...feature=related Edytowane 29 Listopada 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...