ripool Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 jak sie ma: ACUTAKE FAN 120 do AAB Super Silent Fan 12 przy 12V i 7V ? Czy bedzie jakas roznica wielka roznica w pracy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 jak sie ma: ACUTAKE FAN 120 do AAB Super Silent Fan 12 przy 12V i 7V ? Czy bedzie jakas roznica wielka roznica w pracy ? Nie ma jakiejś wielkiej różnicy w pracy tych wentylków. Te z pod szyldu AAB są zupełnie przyzwoite za tą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Taka ciekawostka: Acutake Fan 25mm ACU-FAN25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Mam Huntkey 400 W i niestety wentylator stał się w nim głośny po 2.5 roku. Czy mogę tam zamontować Acutake 120/140 mm. Który będzie lepszy? Bardzo zależy mi na ciszy, a nie chcę kupować nowego zasilacza. Kupiłem Acutake 140 mm. Jest tylko jeden problem. Oryginalny wentylator z zasilacza jest 2 pinowy, a Acutake 3 pinowy. Mogęgo zasilić z płyty głównej? Co się stanie gdy nie będzie miał odpowiedniej prędkości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Możesz zasilać z płyty, możesz też zasilać z zasilacza. 3-ci żółty przewód jest do odczytu prędkości jedynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Wentylator ma automatyczną kontrolę prędkości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalamitka Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Wentylator ma automatyczną kontrolę prędkości? Nie, ale odpowiednio podpięty pod piny w zasilaczu (czyt. czarny i czerwony, tak jak poprzednik) będzie działał jak należy i nic złego nie powinno się stać. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Znudzeni białym kolorem rotora Acutake? Na polskim rynku pojawiły się nowe wentylatory Aimaxx enVicooler w rozmiarach 80, 92 i 120 mm. Wentylatory te podobnie jak Acutake w wersji PRO posiadają bogate wyposażenie. Ich cechy wspólne to: -zielona kolorystyka (nVidia ??) - sylikonowe amortyzatory - przejściówka zasilania 3pin z 12 do 7V - oplot na przewodzie zasilającym - złącza 3 pin oraz molex do zasilania. Specyfikacja: Aimaxx enVicooler 12 Aimaxx enVicooler 9 Aimaxx enVicooler 8 Edytowane 19 Marca 2009 przez toman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk18 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Witam. Który wentylator będzie się odpowiedni do mojego zasilacza z sygnatury (cichy, ale zarazem dobrze wiejący)?? Acutake 140mm czy SILENTIUM PC Zephyr? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Acutake 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk18 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Qrchak do mojego zasilacza potrzebuję 140mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Z rozpędu napisałem 120 ;) Miało być Acutake 140. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atsiv Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Jak mam zasilacz Chieftec 450W i siedzi sobie w nim zasilacz 120mm, czy jest możliwość zainstalować wentyl 140mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Jest, ale niekoniecznie będzie to opłacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atsiv Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Ale z tego co mi wiadomo wiatraczki maja inny rozstaw otworów. Czy na pewno uda mi się przykręcić wiatraczek 140mm zamiast 120mm w tym zasilaczu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Skoro wiesz że mają inny rozstaw otworów (a przynajmniej większość 140-ek tak ma) to pomyśl trochę zamiast zadawać takie pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atsiv Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Po pierwsze zadałem pytanie, aby upewnić się. Ponoć kto pyta ten nie błądzi. Po drugie znalazłem gdzieś na forum, że maja taki sam rozstaw otworów i to mnie zastanawiało najbardziej. Dowiedziałem się jednak, że są wiatraczki 140mm, które pasują zamiast 120mm, ale nie są one standardowe. Gdybym nie myślał, to zamawiałbym pierwszą, lepszą 140, ale jednak wolałem zapytać się... Gdybym dokładnie znał odpowiedx na to pytanie, to nie pytałbym się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkoz11 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Wiecie może czy wentylatory PWM od Acutake są kompatybilne z wentylatorami PWM od AC? I czy Acutake 120 Pro PWM poradzi sobie z chłodzeniem zasilacza Chieftec GPS-450? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...