XeviL Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Mam Celerona 1.8 Ghz 18x 100/33. Czy aby go podkręcić wystarczy zmienić opcje w biosie czy trzeba użyć grafitu? Do jakiej częstotliwości moge go podkręcić bez dodatkowego chłodzenia. Proszę o dokładną odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 zadnego grafitu tam sie nie uzywa. Celek 1.8 jest jeszcze na jadrze willam(in)ete i bedziesz mial szczescie jak podkrecisz go ponad 2.1 ghz. wiecej sie nie spodziewaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeviL Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ale bez dodatkowego chłodzenia go podkręce do 2.1 GHz ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeviL Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Czy musze zmieniać zasilanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiC}{U Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 1,7 celka podkreciłem na moim zestawie na 2,2 ghz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Ja swojego 1.7 podkrecalem do 2.0GHz i chodzi stabilnie. Temperatura okolo 60st. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Xevil, wchodzac do biosu podnies FSB co 5Mhz i testuj 3dmarkiem z 15 minut. Jezeli wszytko spoko to podnies o kolejne 5Mhz, itd az do uzyskania niestabilnosci lub zwiechy albo restartu. Po takiej oznace podnies napiecie o 0,025V (przy ostatnim taktowaniu jakie ustawiles i byl niestabilny). I znow 3dmark z 15 minut. Jezeli stabilny to podnies FSB znow o 5Mhz. Itd, itd. I caly czas patrz na temp. Nie powinna przekroczyc 50`C. Ale na tym procku jest to watpliwe bo konczy swoja stabilnosc bardzo szybko wiec do takiej temp. nie dojdziesz. Zycze stabilnych 2.2Ghz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Xevil, wchodzac do biosu podnies FSB co 5Mhz i testuj 3dmarkiem z 15 minut. Jezeli wszytko spoko to podnies o kolejne 5Mhz, itd az do uzyskania niestabilnosci lub zwiechy albo restartu. Po takiej oznace podnies napiecie o 0,025V (przy ostatnim taktowaniu jakie ustawiles i byl niestabilny). I znow 3dmark z 15 minut. Jezeli stabilny to podnies FSB znow o 5Mhz. Itd, itd. I caly czas patrz na temp. Nie powinna przekroczyc 50`C. Ale na tym procku jest to watpliwe bo konczy swoja stabilnosc bardzo szybko wiec do takiej temp. nie dojdziesz. Zycze stabilnych 2.2Ghz. Mam standardowy cooler Intela. Poczatkowo na 1.7 temp dochodzila do 66st a po 2 tygodniach spadla do 54 okolo tego sie trzyma (CHYBA SIE ROZCHODZIL). Teraz, jak podkrecilem do 2.0GHz to kreci sie okolo 60-62. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Delikatnie powiedziawszy spore temperatury jak na P4 ,wiem ze wiliamette ale i tak za wysokie. Granicznie wykrecisz kolo 2.0-2.1ghz ale niewiem czy przy takich temp. to ma sens bo najprawdopodobniej wlaczy sie ochrona przed przegrzaniem i ci bedzie softwarowo procka zwalniac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 2002JSQ jak widzisz masz cos spieprzone. Albo zle zalozony cooler albo pasta nie posmarowales (chociaz i tak nie byloby takiej temp.). Albo sprawdz palcem czy masz cieply radiator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noldor Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Oki - u mnie chodzi stabilnie na 2.07GHz na napięciu 1.75V ale przy zmianie predkości na 2.16 wysjkakuje mi błąd ładowania się Windowsa XP . Wtedy napięcie było już 1.775V . I teraz pytanie : czy podnosić napięcie dalej czy to już granica mozliwości :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeviL Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Temperatura w biosie ma nie przekraczać 50st. czy w windzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Zmień Cooler-ek na inny bo dla mnie pow 48 jest już niestabilnie jak na Wilme do 2.2 dojdziesz ale lepiej zmień na 2.0 będziesz miał 3.0. Z resztą i tak wiele nie zyskasz na 2.2 od 2.0 wieć chyba lepiej zmienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noldor Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Po ostatnim podkręceniu jade na 2.08 ( celeron 1,8 ) i temperatura doszła nawet do 56 stopni i wszystko pięknie grało , ani jednego zwisu , żadnego zacianaia sie systemu - aa - system to Win XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...