Kszysiu Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Witam mam zamiar sobie złożyć komputer.... no i tu zaczyna sie dylemat mam zamiar kupic karte graficzna Palit GeForce 8600GT Sonic+ 2gb ramu itd... ale jest problem z prockiem nie wiem co wziac... plyta ktora chce kupic ma socket 775 i wedlog tego co pisza to pasuja do niej: Pentium XE Pentium D Pentium 4 Intel Core2 Quad Intel Core2 Duo Intel Core2 Extreme Pentium Dual Core jak myslicie co kupic?? moge w niego wydac okolo 300zl w ostatecznosci 400 co proponujecie??? ps. sorki za bledy ortograficzne..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) W tej cenie tylko i wyłącznie E2160 + O/C Edytowane 1 Listopada 2007 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 A jaką bierzesz płytę główną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) no to tak.... plyta to asus P5K na wszelki wypadek daje link do aukcji: http://allegro.pl/item260609092_asus_p5k_i...5_super_oc.html ejjj a co do tego E2160... on kosztuje okolo 220zl i on jest 1.8ghz a nie lepiej np. E2180 ktory ma 2.0ghz?? co o tym myslicie?? Edytowane 2 Listopada 2007 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) E2160 - Inaczej pentium dual core (2 rdzenie). Ma mniej cache od innych c2d, ale jest tak samo dobry i bardzo tani ! . + O/C - Dodatkowo podkrecanie :) Czyli bierzesz e2160 i krecisz krecisz :) Do postu wyzej.. Nie, nie lepiej kupic e2180 ;) Edytowane 2 Listopada 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 no to tak.... plyta to asus P5K na wszelki wypadek daje link do aukcji: http://allegro.pl/item260609092_asus_p5k_i...5_super_oc.html ejjj a co do tego E2160... on kosztuje okolo 220zl i on jest 1.8ghz a nie lepiej np. E2180 ktory ma 2.0ghz?? co o tym myslicie?? Ta płyta IMO odpada, słaba sekcja zasilania procka, w tej cenie masz MSI P35 Neo-FR , Abit IP35-E , Foxconn P35A ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 wychodzi na to ze ja sie wogule na tym nie znam;/ co proponujecie kupic za jakies 1400 zl?? mowie o karcie procku ramie i plycie glownej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Procek - E2160 - 250zl Mobo - Foxconn P35A lub MSI Neo2 FR - 400zl Ram - 2x1GB Kingston pc 667 - 180zl Razem: 830zl Zostaje 570zl na grafike. Za to kupujesz 8600gt Sonic+ od Palita za 400zl lub szukasz czegos lepszego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Kartę podałeś bardzo dobrą - inaczej już dawno ktoś by wybił Ci ją tutaj z głowy. RAMy - jeśli chcesz zaoszczędzić można bez problemu brać 2 GB 667 od Kingstone lub GoodRAMa (za parę złotych więcej będą jakieś Corsairy 800 CL5 więc też można wziąć). Reszta - to co wyżej masz zaproponowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 dzieci za to co wymieniliscie.... ale co do ramu.... ja sobie znalazlem cos takiego: http://allegro.pl/item260626169_geil_2x1gb..._12_ultra_.html i takiego http://allegro.pl/item260626933_patriot_2x...00mhz_cl5_.html czy nie lepiej takie w dualu 800 niz 667?? jak myslicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Geili nie polecam, ostatnio wszystkim znajomym się posypały... więc zdanie na temat tej firmy mam bardzo złe. Kup sobie np. takie coś jak masz na tyle pieniędzy, bo ceny ramu ostro spadły. Oczywiście trochę zaoszczędzić możesz kupując ramy 667. Różnicę zauważysz tylko w benchmarkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 no dobra.... powiedzmy ze kupuje to co mi polecil xacti.... tylko ze ram taki jak dal pajak28.... no to w co ja bym mogl pograc?? ile bym mial pkt np. w 3dMarku 03?? poprostu troszeczke boje sie ze wyloze kase a bede musial za 3 miesiace kupic nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Na pewno sobie pograsz we wszystko. Moze nie na high ale pograsz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxadik Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 po podkreceniu bedziesz mial kolo 21k w 3d mark03, co do gier to mi smigal bioshock na 1280x1024 na full detalach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 a wie moze ktos jak zachowa sie na tym oblivion? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Foxconn P35A lub MSI Neo2 FR to co w koncu??:D ja jestem raczej za tym foxconnem bo tanszy ale waszym zdaniem co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ta i ta jest ok. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 noto ktora kupic??:D ta pierwsza i zaoszczedzic 120zl?? bo akuracik taka aukcje wylookalem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 To po ile ten foxconn by byl wtedy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 280zl.... oplaca sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 TAK ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Brac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 No tak, jesli 100% sprawna to tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 musi byc sprawne jak ma jeszcze gwarancje 21 miesiecy:) widze ze lubicie mi pomagac:D wiec nastepne pytanko:D czy to sie oplaca?? http://allegro.pl/item263564879_intel_core...rta_zobacz.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Nie. Bierz e2160. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 dlaczego?? ten po podciagnieciu moze byc 2 mocniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Moze byc ale nie musi. Jak wolisz. Ja bym nie doplacal. Przy takich samych MHz maja bardzo zblizona wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 a co daje cache?? to wogule wazne jest??:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Wazne wazne.. Duzo daje w profesjonalnych programach. Ale wg mnie do gier e2160 po oc w zupelnosci starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 sorki ze ciagle zawrcam tylek ale zauwazylem inna karte:) tez 8600gt ale Galaxy:) http://allegro.pl/item260746645_galaxy_gef...00_1ns_box.html lepsza od palita?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...