Skocz do zawartości
ath

Amd Phenom X4 9150 / 9350 / 9500 / 9550 / 9600 / 9650 / 9700 / 9750 / 9800 /9900 / 9950

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś coś mi powie na temat jakie seria na x4 szukać do oc ?. Jak swojego czasu w x2 3800+ ważne aby był z nazwie CZ i f3 rewizja (dobre do oc) to może teraz to samo jest z 4 jajowcami. Jak wygląda sprawa z OC na x4 ale EE tych 65 wat ?, czy każde mobo je rozpozna które łyka wszystkie inne x4 ?. Może zakupie 4 jakowca niebawem ( w sumie 3 sztuki dwa dla kompów dla znajomych) i myślę co tu kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że nowe x4 w 45 technologi wniosą coś nowego do OC :P.

Również mam taką nadzieję ale jakoś mało realne to mi się wydaje.

Zawsze byłem zwolennikiem "tanich" procków tj. brałem "najniższy" model z rodziny ale w przypadku X4 jak już coś brać to 9850BE...

@FatAlbert te wyniki to na BOXIe :question:

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Zawsze byłem zwolennikiem "tanich" procków tj. brałem "najniższy" model z rodziny ale w przypadku X4 jak już coś brać to 9850BE...

@FatAlbert te wyniki to na BOXIe :question:

i wlasnie za to Cie podziwiam, Ciebie i Twoje dobre wyniki.

zwykle ludki do phenomów zmieniają chłodzenie i jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Ale jak oglądałem bios to mam amd cpu stepping: po i p1 ? więc OCB.

Biega o to, że P0 (max - standard) do bodajże P7 (min) to są ustawienia oszczędności proca zwane w rozwinięciu skrótu P - Power State odnoszące się do zaprogramowanych napięć i częstotliwości i nie ma to nic wspólnego ze "steppingiem" w znaczeniu "generacja logiki i procesu produkcyjnego".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biega o to, że P0 (max - standard) do bodajże P7 (min) to są ustawienia oszczędności proca zwane w rozwinięciu skrótu P - Power State odnoszące się do zaprogramowanych napięć i częstotliwości i nie ma to nic wspólnego ze "steppingiem" w znaczeniu "generacja logiki i procesu produkcyjnego".

hary, skąd Ty to wszystko wiesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do wyboru p0 i p1 ? kop nie kręcony i 2 procki mam x3 i x4 do zestawów które dla klienta składam to się trochę pobawić chcę i zapoznać z tematem x3 i x4.

W manualu ani słowa o tym/.

Edytowane przez VIRU$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ustawiasz normalnie - p0 to powinien być standard, p1 pewnie gdzieś 200MHz mniej i lekko niższe napięcie z automatu powinno ustawić. Nie da się definiować własnych P-State, zależą one od AMD. Poza tym CnQ opiera się o P-State. Jeśli masz włączone CnQ automatycznie powinno dobierać P-State do obciążenia z tego co gdzieś tam czytałem kiedyś. A to w biosie podejrzewam, że chodzi o ustawienie danego P-S na stałe i pracowania na nim.

Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i zapraszam na zawody OC Phenoma X3 i X4, których organizatorem jestem ja wraz z kolega Bruno z AMD. Zawody odbywają się na forum pclabu tak więc obawiam się że nie będę mógł tutaj wkeić bezpośredniego linka ale w razie czego poprostu proszę o usunięcie go z mojej wypowiedzi.

Zawody OC Phenoma X3 i X4

W zawodach za zajęcie jednego z 3 pierwszych miejsc przewidziane są nagrody rzeczowe.

Edytowane przez 21szpak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie powinno się tu znaleźć... :wink: kto ma Deneba? Nikt.

:blink:

szpaka post traktuje o

Witam i zapraszam na zawody OC Phenoma X3 i X4, których organizatorem jestem ja wraz z kolega Bruno z AMD. Zawody odbywają się na forum pclabu tak więc obawiam się że nie będę mógł tutaj wkeić bezpośredniego linka ale w razie czego poprostu proszę o usunięcie go z mojej wypowiedzi.

Zawody OC Phenoma X3 i X4

W zawodach za zajęcie jednego z 3 pierwszych miejsc przewidziane są nagrody rzeczowe.

a temat o:

Amd Phenom X4 9150 / 9350 / 9500 / 9550 / 9600 / 9650 / 9700 / 9750 / 9800 /9900 / 9950

o co więc chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi