Kwazor Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Jak dla mnie to jest to pewne, że wyjdą BE z odblokowanymi mnożnikami :P Hary fajnie by było jak by zrobili to we wszystkich procach ( jak za czasów Axp ) ale to marzenie scietej głowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 ciał MaSell <eine kleine obrazek> http://www.itocp.com/redirect.php?tid=1114...stpost#lastpost Hmm, 2,4GHz na HT? Czyli NB też powinno brykać na 2,4GHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 nie wiem, ja to tylko wkleiłem. ale może udac pogonić sie nb wyżej niż teraz w połączeniu z sb750. btw jak chcesz nawijać i denebie to wbij do odpowiedniego wątku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 No właśnie chyba maksymalny mnożnik HT jest równy aktualnemu NB... przynajmniej mój Asus tak uważał ;). Chociaż to Eeska i może tam to inaczej wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Sory za podwójnego posta, ale info całkiem ciekawe ;) - SB750 faktycznie poprawia OC na BE: AMD SB750 arrives on the Foxconn A79A-S. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Ktoś coś mi powie na temat jakie seria na x4 szukać do oc ?. Jak swojego czasu w x2 3800+ ważne aby był z nazwie CZ i f3 rewizja (dobre do oc) to może teraz to samo jest z 4 jajowcami. Jak wygląda sprawa z OC na x4 ale EE tych 65 wat ?, czy każde mobo je rozpozna które łyka wszystkie inne x4 ?. Może zakupie 4 jakowca niebawem ( w sumie 3 sztuki dwa dla kompów dla znajomych) i myślę co tu kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) chyba jest ;) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - top sikret szukaj w nazwie Black Edition :lol: [; Edytowane 23 Września 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 chyba jest ;) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - top sikret szukaj w nazwie Black Edition :lol: [; eeee Chyba niekoniecznie !, poza odblokowanym mnożnikiem raczej nie ceciach!ą się jakimś super oc, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 eeee Chyba niekoniecznie !, poza odblokowanym mnożnikiem raczej nie ceciach!ą się jakimś super oc, przez htt też dużo nie podkręcisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 przez htt też dużo nie podkręcisz ;) no niby one nie przepadając za tym (wysokie htt), ale nie wiem taki procek z 2000 mhz poleci n okolicę 2500 mhz ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 no niby one nie przepadając za tym (wysokie htt), ale nie wiem taki procek z 2000 mhz poleci n okolicę 2500 mhz ?. powinien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Mam nadzieję, że nowe x4 w 45 technologi wniosą coś nowego do OC :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Mam nadzieję, że nowe x4 w 45 technologi wniosą coś nowego do OC :P. Również mam taką nadzieję ale jakoś mało realne to mi się wydaje. Zawsze byłem zwolennikiem "tanich" procków tj. brałem "najniższy" model z rodziny ale w przypadku X4 jak już coś brać to 9850BE... @FatAlbert te wyniki to na BOXIe :question: Edytowane 24 Września 2008 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (...) Zawsze byłem zwolennikiem "tanich" procków tj. brałem "najniższy" model z rodziny ale w przypadku X4 jak już coś brać to 9850BE... @FatAlbert te wyniki to na BOXIe :question: i wlasnie za to Cie podziwiam, Ciebie i Twoje dobre wyniki. zwykle ludki do phenomów zmieniają chłodzenie i jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 A te wszystkie nowe procesory 4 i 3 jajowe to są niby steping b3 tylko w biosach jest do wyboru po i p1 więc o co tu chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 A te wszystkie nowe procesory 4 i 3 jajowe to są niby steping b3 tylko w biosach jest do wyboru po i p1 więc o co tu chodzi. ocb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Te procesory x4 i x3 to steeping b3 niby, ten poprawiony w stosunku do b2. Ale jak oglądałem bios to mam amd cpu stepping: po i p1 ? więc OCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 a nie mam pojecia, zerknij w manuala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 . Ale jak oglądałem bios to mam amd cpu stepping: po i p1 ? więc OCB.Biega o to, że P0 (max - standard) do bodajże P7 (min) to są ustawienia oszczędności proca zwane w rozwinięciu skrótu P - Power State odnoszące się do zaprogramowanych napięć i częstotliwości i nie ma to nic wspólnego ze "steppingiem" w znaczeniu "generacja logiki i procesu produkcyjnego". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Biega o to, że P0 (max - standard) do bodajże P7 (min) to są ustawienia oszczędności proca zwane w rozwinięciu skrótu P - Power State odnoszące się do zaprogramowanych napięć i częstotliwości i nie ma to nic wspólnego ze "steppingiem" w znaczeniu "generacja logiki i procesu produkcyjnego". hary, skąd Ty to wszystko wiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Z internetu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Dzięki !. ja jakoś o tym nic znaleźć nie mogłem. A jak sue ustawia to coś po-p1 w biosie bo info o tym nie wiedzę nigdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Tzn. jak 'jak'? Bo niezbyt pytanie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Mam do wyboru p0 i p1 ? kop nie kręcony i 2 procki mam x3 i x4 do zestawów które dla klienta składam to się trochę pobawić chcę i zapoznać z tematem x3 i x4. W manualu ani słowa o tym/. Edytowane 27 Września 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) No to ustawiasz normalnie - p0 to powinien być standard, p1 pewnie gdzieś 200MHz mniej i lekko niższe napięcie z automatu powinno ustawić. Nie da się definiować własnych P-State, zależą one od AMD. Poza tym CnQ opiera się o P-State. Jeśli masz włączone CnQ automatycznie powinno dobierać P-State do obciążenia z tego co gdzieś tam czytałem kiedyś. A to w biosie podejrzewam, że chodzi o ustawienie danego P-S na stałe i pracowania na nim. Edytowane 25 Września 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Witam, czy na mojej plycie ecs ka3mvp pojdzie x3 8450? patrzylem na stronie producenta ale nie bylo wzmianki o obsludze x3/x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Niestety producent "zapomniał" o starych płytach i nie wprowadził nowego biosu; czytaj: do "K10" konieczna jest wymiana mobo. @hary ty to masz "skilla" w czytaniu dokumentacji; oby więcej takich ludzi na forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Witam i zapraszam na zawody OC Phenoma X3 i X4, których organizatorem jestem ja wraz z kolega Bruno z AMD. Zawody odbywają się na forum pclabu tak więc obawiam się że nie będę mógł tutaj wkeić bezpośredniego linka ale w razie czego poprostu proszę o usunięcie go z mojej wypowiedzi. Zawody OC Phenoma X3 i X4 W zawodach za zajęcie jednego z 3 pierwszych miejsc przewidziane są nagrody rzeczowe. Edytowane 13 Października 2008 przez 21szpak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) To nie powinno się tu znaleźć... :wink: kto ma Deneba? Nikt. To mój post nie powinien się tu znaleźć,Pomyłka :oops: Edytowane 13 Października 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 To nie powinno się tu znaleźć... :wink: kto ma Deneba? Nikt. :blink: szpaka post traktuje o Witam i zapraszam na zawody OC Phenoma X3 i X4, których organizatorem jestem ja wraz z kolega Bruno z AMD. Zawody odbywają się na forum pclabu tak więc obawiam się że nie będę mógł tutaj wkeić bezpośredniego linka ale w razie czego poprostu proszę o usunięcie go z mojej wypowiedzi. Zawody OC Phenoma X3 i X4 W zawodach za zajęcie jednego z 3 pierwszych miejsc przewidziane są nagrody rzeczowe. a temat o: Amd Phenom X4 9150 / 9350 / 9500 / 9550 / 9600 / 9650 / 9700 / 9750 / 9800 /9900 / 9950 o co więc chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...