Sens Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam! W pasku startowym przy zegarku pojawila mi sie ikonka (zaznaczona na foto) usuwania dysku twardego. Tylko dlaczego mi sie to pojawilo? I co nalezy zrobić aby to usunąć z paska?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 "I co nalezy zrobić aby to usunąć z paska??" Kupic dysk na PATA... Ze tez kazdy widzi problemy w prawidłowym działaniu komputera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Mam też podłączony dysk PATA :wink: Dziwi mnie jednak to, ze przed formatem tego nie bylo :blink: Mozna to jakos usunac z paska?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 "I co nalezy zrobić aby to usunąć z paska??" Kupic dysk na PATA... Ze tez kazdy widzi problemy w prawidłowym działaniu komputera... Sorki, że się wtrąca, ale czy to znaczy, że można bezpiecznie odłączyć dysk od pracujacego komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Nie rozumiem w ogóle po co to usuwać z paska, w czym to przeszkadza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Sorki, że się wtrąca, ale czy to znaczy, że można bezpiecznie odłączyć dysk od pracujacego komputera? I wcale nie trzeba do tego używać bezpiecznego usuwania, wystarczy wyciągnąć kabel (jedynie jak ktoś używa opóźnionego zapisu to nowe dane straci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) upewnij się ze konfiguracja twojego dysku wygląd tak jak na obrazku, jeżeli tak jest to prawdopodobnie ze ikona w pasku systemowym jest dziełem sterownika kontrolera ATA bezpieczne usuwanie jest po to żeby poinformować system, zanim dysk zniknie tak aby system mógł za kończyć na nim zapis i inne czynnosci Edytowane 28 Listopada 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) jeśli tego nie chceszx widziec to prawy na pasku - właściwości - dostosuj - zawsze ukryty :) hahahaha o i podpowiem ci że jak ja mam podłączone 2 dyski też tak mam :) Edytowane 28 Listopada 2007 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Ta ikona jest zawsze przy dyskach/napedach na SATA, bo SATA obsluguje hot-swapa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Nie zawsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Ikona ta pojawia się również w przypadku podłączenia pod usb pendrive'a/flasha (jak zwał tak zwał)- czyli zakładam, że pojawi się zawsze w przypadku podłączenia pod usb "masowego urządzenia magazynującego"- ofkoz mogę się mylić i pewnie za chwilkę zostanie mi to dobitnie udowodnione ;-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) W przypadku dysku sata ta ikonka pojawia się dopiero po zainstalowaniu odpowiednich sterowników. Edytowane 29 Listopada 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Tak, tych do kontrolera SATA, choc i tego nie jestem pewien (do pendrive'a nie trzeba zadnych "specjalnych" sterownikow). Do swojej nagrywarki tez nie instalowalem zadnych sterow, poza tymi standardowymi do NF4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Ikona ta pojawia się również w przypadku podłączenia pod usb pendrive'a/flasha (jak zwał tak zwał)- czyli zakładam, że pojawi się zawsze w przypadku podłączenia pod usb "masowego urządzenia magazynującego"- ofkoz mogę się mylić i pewnie za chwilkę zostanie mi to dobitnie udowodnione ;-) .w przypadku wykrycia wymiennego urządzania blokowego lub niektórych urządzeń znakowych :wink: Edytowane 29 Listopada 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Nie zawsze...Dokładnie, ponieważ przed formatem tego nie mialem, a wszystkie stery te same :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 nawet jak telefon podłączysz pod usb to takie coś się pokazuje mi kiedyś coś system się zwiesił jak miałem podłączony pendrive i tak ikona została już na amen, po wyciągnięciu dysku nic nie pomagało, musiałem formatować ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Dokładnie, ponieważ przed formatem tego nie mialem, a wszystkie stery te same :wink: Akurat nie dlatego... Niektóre kontrolery działaja trochę inaczej(np mój :) ), inne pozwalają na emulacje pata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Akurat nie dlatego...eee aha :) Ale moj przyklad pokazuje, ze cos w tym jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...