sosna24 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 tak myślałem ;) jeżeli na procku masz boxa, grafe nie wyciszoną itp. to praktycznie każdy z polecanych zadowoli cię pod względem 'ciszy', po prostu reszta i tak zagłuszy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 A ten L7 530 nie bedzie najchichszy z nich ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Hmm a co myslicie o tym ZASILACZ HuntKey GREEN STAR 550WAT 120mm (1186230743) - Aukcje internetowe Allegro Wiem, ze Huntheye to bardzo dobra marka a u tego sprzedawcy sa po naprawde fajnych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Te 550W to wal bo to moc szczytowa, ciaglej ma 450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Nie orientuje sie jak teraz ale ok. 2-3 lata temu to byla topowa marka. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Chłopaki w sprawach tanich (lub jak najtańszych)zasilaczy, potrzebuję dobrej zasiłki do starego kompa mającego działać jako mediacenter, na mobo socketA KT400, Athlon2400+, GF2MX, i standard po jednym HD, DVD co polecicie? Seasonic SS-350ET 350W OEM Z tanszych DELTA DPS-350PB-2 C 350W Seasonic ma tylko 130W na linii 3,3V&5V. Może się przez to pocić mimo, że to dobry zasilacz ale dla nowych komputerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Nie orientuje sie jak teraz ale ok. 2-3 lata temu to byla topowa marka. ;-) ta "marka" nigdy nawet sie nie otarła o "top"*, słabsze modele to badziewie i to jest lekko powiedziane. (* - tak wiem - że za taką uchodziła na polskich forach, ale nic więcej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Nie orientuje sie jak teraz ale ok. 2-3 lata temu to byla topowa marka. ;-) hmm... ludzie je wtedy polecali... może i dobre były , ale teraz to raczej padlina ocierająca się o Tracera. Taki np Huntkey Green Star 550 W (LW-6550SG) na testach nie był w stanie oddać nawet 400w mocy nie wykraczając poza normy ATX, po czym spalił się... na Hardwaresecrets większość Hunkeyów paliła się an testach... w dodatku polityka tej "firmy" ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Ja z 3 lata temu mialem Huntkeya 350W, ciagnal Athlona Sandiego 3700+ - oddalem go bratu ktoremu do tej pory sluzy do przegladania neta i nic mi nie wiadomo o jakichkolwiek problemach a jednak lata juz swoje ma wiec ze swoich doswiadczen nie moge powiedziec zebym sie zawiodl na tej marce. :wink: Jakie teraz robia zasilacze nie wiem wiec sie nie bede wdawal w dyskusje. Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 No popatrz ja przez 3 lata jak czlowiek byl mlody i glupi jechalem kiedys na Deerze 400W bez problemu , ale raczej nie jest to powod do polecania tych zasilaczy :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 A kto je poleca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) to w takim razie co polecacie? Zmieniam całego peceta. Na razie będzie to konfig typu HTPC czyli 2 rdzenie, z obniżonym napięciem i taktowaniem oraz integra. Dlatego priorytet to cisza. Druga sprawa - niska cena. Jeśli miałbym przekroczyć 150zł, to chyba już wolę zostać przy obecnej Delcie i jeśli okaże się za głośna (w obecnym zestawie z referencyjnym 9800GTX ciężko to stwierdzić :rolleyes: ) to zmienię jej wentylator i może będzie ok. Niestety ja już tak mam, że mimo iż obiecuję sobie skończenie z inwestycjami w kompa, to ciągle coś tam grzebię i dokładam. Dlatego spodziewam się, że za jakiś czas będzie tam dołożona mocniejsza grafika, pokroju radka 5770. No i oczywiście OC lub wymiana procesora. Wtedy trzeba będzie więcej mocy (400-450W by się przydało). Plusem będą oploty na kablach i czarny kolor zasilacza (żeby pasował do nowiutkiego Gladiusa 600). Ale z takim budżetem nie będę się przy niczym upierał ;) Co doradzicie? Edit: ok.. po przeczytaniu paru ostatnioch stron już widzę, że pewnie doradzicie Seasonic ss-400et Jest jeszcze ta zasiłka z zestawów na wrzesień - Tacens Radix IV 450W Ale jak one się mają do podstawowego warunku czyli ciszy? I czy są jeszcze jakieś alternatywy? Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Nadal szukam zasilacza, założenia: cichy , ma pociągnąć obecne athlona x2 4800 3 gb ram w 2 kościach jeden dysk, integra , docelowo jakieś średnie 4 rdzenie i pasywna grafa ale bez szaleństwa. cena: ok 100-120 , chyba że się nie da. Znalazłem takie: link1 link2 link3 link4 Link4 wydaje mi się przesadą - aż tyle mocy nie potrzebuje. Wziął bym ten z linku 3 ale czy on napewno ma wtyczke pci e 6 pin , i czy nie za mało mocy na 3 i 5 v? Co wy byście polecali z wymienionych powyżej linków? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 @tomii Zasilacz do obudowy Seasonic SS-400ET 400W OEM - Zasilacze do obudów - ram.net.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 @tomii Zasilacz do obudowy Seasonic SS-400ET 400W OEM - Zasilacze do obudów - ram.net.pl Wolałbym coś z tych co podałem bo są na miejscu, w szcególności mdn 400, chyba że są jakieś szczególne przeciw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 No i skończyło się na tym zasilaczu: Topower TOP-450 P3 EZ BFS 450W Delta jest cicha.. praktycznie bezgłośna, ale kable ma za krótkie do obudowy z zasilaczem na dole. I na to radzę uważać kupując budżetowe konstrukcje, nawet znanych marek. Bo oszczędność często jest właśnie na kablach. Topower jest całkowicie bezgłośny, bo przy ilości mocy jaką pobiera Asrock 880GMH + Athlon II 245 wentylator w ogóóle się w nim nie włącza. Ten tryb półpasywny to jest ciekawe rozwiązanie. Kable od mobo mają ok 55cm w porównaniu z 41cm w Delcie. Pozostałe są odpinane, więc nie ma problemu z ich układaniem w budzie.. a byłoby co układać, bo są dłuugie :) Na wszystkich jest starannie wykonany oplot. To co mi przeszkadza - to niedostosowanie kabli sata do obudowy z zasilaczem na dole. Złącza są tak zamocowane, że naturalnie i wygodnie wpinałoby się je, gdyby zasilacz był u góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 A co z tym fortronem mdn 400 warto go brać na teraz(budżetowe rozwiązaniem do budżetowego kompa) - będzie cichy, ma złącze 6 pin ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 (edytowane) Lepiej dołóż do Seasonica ze względu na gwarancję. Edytowane 5 Września 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Sprzęt z sygnatury. Pentagram wyzionoł ducha.Tzn w 2d działa wyśmienicie w 3d mam czasem restarty. Zastępuje go Fortron FSP-400-60hln. Wymontowany z kompa biurowego mam okazję go dostać za flaszkę. Nawet się nie grzeje pod obciążeniem. Uciągnie moje klamoty czy raczej szukać czegoś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Powinien być w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krudki Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Mi bardzo podobny config ciągnie Fortron 350W, więc spoko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Dzięki panowie. To innego nie szukam.Po katowaniu kompa nawet Fortron zbytnio się nie zagrzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Czym różni się fortron mdn i hln? i którego brać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) Mdn były stare mocne ale sprawność słaba. hln to pochodna gln'a bodajże - nowsze i sprawność 80+. kiedyś był świetny artykuł focusa na nieżyjącym już forum egielda. Tam były chyba wszystkie fortrony świetnie opisane. Miałem ten temacik zapisany w zakładkach - ze starszych były prawie wszystkie. MDN bym sobie darował bo to już niemal obiekty muzealne ;) Edytowane 6 Września 2010 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 kiedyś był świetny artykuł focusa na nieżyjącym już forum egielda. Tam były chyba wszystkie fortrony świetnie opisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Czytam i czytam i nadal nie wiem co wybrać, pozostały mi : fortron FSP400-60HLN oraz Seasonic SS-400ET Pytanie który wziąć i dlaczego, grunt ma być cicho. Może sktoś miał seasonic - jak się spisywał? Jest cichy? Można zrobić ewentualnie fan swap bez utraty gwarancji? Gdzieś wyczytałem że ten fortron jest 80+ czy to prawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Ja miałem pod ręką SeaSonica SS-350ET, czyli wersję 350W; Nie jestem ostrym maniakiem ciszy ale zasiłki praktycznie nie słyszałem (Box cooler na X2 250, Asus GT240, jedyne pozostałe fany w tamtym kompie z SS); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krudki Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 FSP są ciche Tak na przyszłość, jak pytacie się o Fortrony to piszcie ktore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Panowie jaka opinia o tym zasilaczu? Seasonic S12D 750W ( Seasonic S12D 750W Power Supply - Big Bruin ) Dokupilem kolejny dysk i nie wiem czy nie przerosnie to mojego 450watowego chiefteca... Konfig to Phenom 2 X3 710, HD4850, 3 dyski + 2 na usb (w tym jeden zasilany z portu), tablet intuos usb - zasilany z portu, karta tv pci. Edytowane 7 Września 2010 przez mayk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Zastanawiam się na wymianą mojego tagan U35 600W na coś cichszego i bardziej sprawnego. Zainteresowałem się zasiłką seasonic X-650. Przede wszystkim ze względu na 5 lat gwarancji, tryb półpasywny i sprawność. Czytałem pare recenzji tego zasilacza no i zbiera same pochwały. W jednej pisali, że nawet pod dużym obciążeniem wentylator włącza się kilka razy w ciągu godziny pracując ok 1 miunty. Więc nawet pod większym obciążeniem mamy de facto tryb półpasywny. Docelwo w moim konfigu w miejsce wysłużonego 8800GT pojawi się radek z serii 6800. Czy jest lepszy wybór w tym przedziale cenowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...