seba84_2005 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Prędzej ustaw w settings Priority class na real i dla mem max :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 ja daje 4096 (mam 6gb) bo jak daje max czy to w LinXie czy w IntelBurnTest to mi sie programy zamykaja bo pamieci brak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) pustabilizowywalem linxy hyper pi i inne badziewia. slabo to wyglada przy procku ileara ale zawsze jakos jest (moze jak moj proc potrzebuje tyle v to bylby dobry do LN cooling :P) vtt we wszystkich przypadkach jest 1.2 z biosu ,1.25 z everesta nb 1.10 4.0 z HT 1.28v 4.1 z HT 1.328 idle ,1,36 stress (linx,prime) 4,1 bez HT 1,29 4.2 bez HT 1.34 idle,1.36-1.376 stres pod linxem tempy akceptowalne tylko w przypadki 4,1 z HT dobilo pod linxem do 92st reszta ponizej 90 pod linxem wydaje mi sie ze do 24/7 nie ma sensu trzymac na 4.1 z HT lub na 4.2bez HT bo jak widac napiecia trzeba sporo zwiekszych po dodaniu tych 100MHz (w obu przypadkach ) ja uwazacie? Edytowane 29 Lipca 2009 przez xtremesystems Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) zalezy do czego uzywasz komputera :) Moje wczorajsze "stabilne" 3.4 zmienilo sie na 3.1 :/ Niestety mimo przejscia 20 testow LinXa wczoraj, nagle zaczelo sie robic niestabilnie i musialem zjechac do 180x17. Ht off i mega oszczednosc bo 0.992vcore w iddle ,i 1.008v w stresie. Nawet poswiecilem szybkosc pamieci, bo to tez przy codziennej pracy nie potrzebne tak wysokie i mam teraz 1439 pamiatki. Wszystko mialo na celu osiagniecie jak najwiekszych ustawien proca przy 1.0v w biosie. I przy korzystaniu tylko z neta/office/skype uzywam tego profilu bo wiecej niema sensu, nawet ht niepotrzebne przy ssd i tak caly system szybciutko reaguje nawet przy 10 otwartych oknach przegladarek i paru innych aplikacjach. Zostawil bym sobie na Twoim miejscu 1 profil do gierek ale to spokojnie nawet 4.0 z HT wystarczy, a pozostale zapamietal gdzies do zabawy :) I popracowal nad energooszczednym profilem do neta. Ja osattecznie drugi profil ustawilem 4.2 HT on 1.23vcore 1.23vtt (bios) po sprawdzeniu linxem i primem cala nocke. I ten bede uzywal do grania/wymagajacych aplikacji. Obecnie w stresie Linxa tempy przy skreconych wentylach max 57-58stopni, idle 34-36 - prawie jak LC :D edit: Wlasnie znalazlem ciekawe zestawienie poboru mocy. Tak mnie to korci ze zaraz jade do kumpla elektryka pozyczyc watomierz. Niestety to C0 i niewiem jak to sie ma do D0... # Core i7-920 @ Standard * Prozessor: 2670 MHz bei 1,186 Volt * Arbeitsspeicher: 1600 MHz bei 1,64 Volt # Core i7-920 @ 0,99 Volt * Prozessor: 2670 MHz bei 0,994 Volt * Arbeitsspeicher: 1066 MHz bei 1,5 Volt # Core i7-920 @ 3600 MHz * Prozessor: 3600 MHz bei 1,25 Volt * Arbeitsspeicher: 1800 MHz bei 1,66 Volt Edytowane 29 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) pozazdroscic temperatur.u mnie na mocnym lc moge o takich pomazyc z drugiej strony az nie chce wierzyc,ze sa tak niskie przy 4.2Ghz HT ON w stresie,moze masz walniete czujniki,bo cos za niskie sa Edytowane 29 Lipca 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 ja mam na 4.3ghz ht on , w prime 75-80C ,teraz w te ciepłe dni, jak jest upał w pokoju. a na codzien i tak mam zostawione 4.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) pozazdroscic temperatur.u mnie na mocnym lc moge o takich pomazyc z drugiej strony az nie chce wierzyc,ze sa tak niskie przy 4.2Ghz HT ON w stresie,moze masz walniete czujniki,bo cos za niskie sa proste71 wake up ;) To tempy przy 3.1 (w sumie takie same mam teraz przy stabilnym 3.25 190x17) i przy 1.0v :D Przy 4.2 wstawialem wczoraj screena z 3 realtempami w zaleznosci od aplikacji, ale do 80stopni dobija. Wlasnie wyczytalem ze obnizenie V PLL z 1.8 na 1.4/1.5 pomaga w oc bo mozna dzieki temu troche vcore obnizyc i dalej jest stabilnie...zaczynam testy (praca poczeka :P) @Blue a wykorzystujesz to tak z ciekawosci zapytam, czy dla zwyklej satysfakcji tak wysoko 24/7 smigasz :D? edit: Wielka kupa! Bios dfi dk nie pozwala mi na zejscie z PLL ponizej 1.8 :((( Zaczynam sie wkurzac, plyta dla overclockerow i juz 2 blokady teraz, i przy vtt :( Ehh Edytowane 29 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) szkoda ze wczesniej nie napisales :D teraz w domu bede dopiero 4 lipca i sie pobawie z tymi pll na bloodrage..a cholera nie moge sobie przypomniec czy da rade zejsc ponizej 1.8 z pllem moze ktos z bloodrage sprawdzi na biosie G25 najnizszy mozliwy pll btw najnizsza vcore jaka na bloodzie moge ustawic na sztywno (bez tych cudow z samoistnym schodzeniem w dol z v w idlu ) to 1.24 wiec nie narzekaj na dfi Edit gry lepiej chodza na profilu bez HT :P nawet GTA4..nie ma zadnej roznicy..sporawdzalem obciazenie i na 4.1 bez Ht jeden rdzen byl obciazony na max a reszta na 75%..w markach tez lepszy wynik bez Ht na 4.1 niz z HT na 4.0 dodatkowo napisze ciekawostke ze z HT w marku 06 wynik podciagany jest przez test proca...a testy gierek tj 1,2 i 4,6 sa nawet o 7 fps gorsze niz z HT ogolnie na dzien dzisiejszy odradzam HT do grania wracajac do gta4 . z HT gra dopiero dziwnie zaczyna obciazac proca...1 rdzen max...kolejne 3 okolo 50% reszta okolo 5% wiec ja sam nie wiem jak to gta jest pisane pod 4 rdzenie..przeciez z HT kazdy rdzen powinien pracowac na okolo 50 % Edytowane 29 Lipca 2009 przez xtremesystems Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 PLL na i7 w defaulcie jest 1,8. Wątpie żeby to działało stabilnie na tak niskim napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Link do dyskusji o PLL tutaj znalazlem szukajac po googlach o undervoltingu :) @xtremesystems wow to faktycznie ciesze sie ze u mnie minimalnie vcore 1.0 :) Dajac na auto niby osiagam 0.944 w idlu, ale juz przy stresie skacze przy 3.2 np do 1.152 a to juz mnie nie cieszy :) a z HT to potestuje jak dojdzie gtx 275... @down siur, na wieczor bedzie Edytowane 29 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Ja osattecznie drugi profil ustawilem 4.2 HT on 1.23vcore 1.23vtt (bios) po sprawdzeniu linxem i primem cala nocke. I ten bede uzywal do grania/wymagajacych aplikacji. Czy mógłbyś cyknąć screena tego twojego drugiego profilu z ustawieniami 4.2 HT on 1.23vcore 1.23vtt (bios) i 2h prime a przynajmniej 1h prime, włączony CPU-Z(zakładka CPU i Memory) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 nie wykorzystuje, ale działa stabilnie wszystko i zostawiam ,nie będę załowac procka...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) zejscie z pll dziala,ale tylko przy niskich zegarach-to jest logiczne,ze jak chcesz wycisnac jak najwiecej to obnizenie pll nie da zadnego rezultatu poza niestabilnoscia GTA 4 chodzi nawet lepiej bez HT-potwierdzam u mnie ht off mam jednego fps'a wiecej :D Edytowane 29 Lipca 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) proste71 ja z pll to myslalem o osiagnieciu 4.0 z ht np. na nizszych vcore niz 1.2 (tyle mam stabilne) a przyrost w gta4 hoho :P @Blue ja niestety wynajmuje pokoj u starych w domu :D musze sie liczyc z rachunkami :P @MatroX13 Edytowane 29 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 tempy masz podobne jak ja przy 1.28. niestety przy tym napieciu moj robi rowne 4 ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Clarkdale LMAO: http://forums.vr-zone.com/news-around-the-...g-surfaces.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 kilka watów więcej watów mnie nie zbawi;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) tempy masz podobne jak ja przy 1.28. niestety przy tym napieciu moj robi rowne 4 ghz @xtremesystems tak z ciekawosci 1.28 w biosie czy podczas stresu? Blue ja mysle ze raczej kilkaset :P (z 200 wiecej niz przy 1.0v jak u mnie?) Niestety moje proby zdobycia watomierza po znajomych spelzly na niczym...jutro popytam w sklepach. Okrutnie mnie ta kwestia nurtuje :] narazie zakonczylem walke na rekordziku, co prawda jeszcze nie stabilnie ale superPi 1M zrobil w 9.08s, bariera magicznych 9 sekund tuz tuz :D narazie mi starczy, koniec spamowania :D Edytowane 29 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Fajna masz sztuke ilear chetnie bym ja przetestowal na LC :D hehe Ciekawe czy przekroczysz magiczna bariere 4,6GHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 komputer w idle u mnie pobiera lekko ponad 300w (sama skrzynia) w stresie niecałe 700W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Clarkdale LMAO: http://forums.vr-zone.com/news-around-the-...g-surfaces.html czyli I3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) no sztuka jest chyba niezla , to 4.5 na 1.31 vcore 1.29vtt :D jakbym mial LC to bym pewnie szalal hehe ;) A co do 4.6 to taki mam plan. Jimmy1 zrobil na prolimatechu to ja musze honoru noctuy bronic i dobic tez do tylu ;) Ale to trzeba bedzie wyjac plyte z budy, bo na sekcji zasilania mam juz goraco 90-93. @Blue no wlasnie :) ja mam nadzieje ze moj bedzie w stresie z 300 max pobieral przy 1.0v :D przynajmniej poki gtx nie dojdzie Edytowane 29 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 no sztuka jest chyba niezla , to 4.5 na 1.31 vcore 1.29vtt :D jakbym mial LC to bym pewnie szalal hehe ;) A co do 4.6 to taki mam plan. Jimmy1 zrobil na prolimatechu to ja musze honoru noctuy bronic i dobic tez do tylu ;) Ale to trzeba bedzie wyjac plyte z budy, bo na sekcji zasilania mam juz goraco 90-93. @Blue no wlasnie :) ja mam nadzieje ze moj bedzie w stresie z 300 max pobieral przy 1.0v :D przynajmniej poki gtx nie dojdzie ale ja mam sli 285 ,na jednej karcie bylo cos okolo 500 chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 no sztuka jest chyba niezla , to 4.5 na 1.31 vcore 1.29vtt :D jakbym mial LC to bym pewnie szalal hehe ;) A co do 4.6 to taki mam plan. Jimmy1 zrobil na prolimatechu to ja musze honoru noctuy bronic i dobic tez do tylu ;) Ale to trzeba bedzie wyjac plyte z budy, bo na sekcji zasilania mam juz goraco 90-93. boze co to za napiecia smieszne,to ewidentnie najlepiej krecacy sie cep na forum jezeli chodzi o vcore jako,ze mam jeszcze gosci na chacie i zero mozliwosci odpalenia SS troche potestowalem na LC,ale bez rewelacji jak sie spodziewalem proc potrzebowal do stabilnego spi 16M@4.7Ghz 1.55v/1.48v-czyz nie piekne napiecia,b.niskie co nie :D ?? chyba sprzedam cepa jak pod ss sie nie popisze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) @proste71 hehe az Cie zacytowalem na sasiednim forum w worklogu :P Ale mysle ze hyper mial (R.I.P) lepszego ;) z tego co porownywalem z nim osiagal te same wartosci, majac nizsze o 1-2 skoki napiecia w biosie. Tylko niewiem ile tu do rzeczy mialo DK vs UT Ostateczny wynik na jakim stanalem. Temperatury na lato ;) Edytowane 30 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 @xtremesystems tak z ciekawosci 1.28 w biosie czy podczas stresu? i w biosie i w cpuz podczas stresu. v dropa brak.ani w gore tez nie idzie. dopiero w gore idzie powyzej 1.3 ale to wina biosu a nie sekcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Zainspirowany wyczynami ileara zabralem sie z bardziej wnikliwe oc proca. Wsumie z V cpu sie duzo nie zmienilo ale za to po zwodowaniu NB moglem zjechac duzo z VQpi. Wczesniej 1,32V a teraz 1,256V <--- normalnie jak mobas nie Asusa :ploom: Edytowane 30 Lipca 2009 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) hmm niemam doswiadczenia ale widocznie to juz od plyty zalezy, mi doklada zawsze z 0.3 gdzies w stosunku do biosu. Nawet przy tych ustawieniach co wyzej vtt mi skacze na 1.23 samoczynnie, choc watpie by tyle papu potrzebowalo. @czolo7 walcz walcz :D temperaturki masz bardzo fajne...jak na AC :) Co ty masz zwodowane? Sprobuj 201x20(bo pewnie 200x20 jak zwykle beda klopoty) zrobic , bedzie porownanie jakie napiecia potrzeba w stosunku do 190x21 Edytowane 30 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Tyle, ze ja w obiegu mam CPU + GPU + NB a na dodatek na chlodnicy mam Xthermale, ktore nie naleza do suszarek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) jakie miales wczesniej tempy na NB?czy po prostu wczesniej dowaliles za duze v :D btw:nb wogole nie ruszam Edytowane 30 Lipca 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...