slg Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Cytat Cytat No ja juz mam,jest to rev 2.0 :),Mark jak juz bedziesz mial to powiedz czy u Ciebie north bridge jest tez bez blaszki?.u mnie nie ma blaszki i rev A1 , ale to juz napewno Crush18D Prima Aprilis :lol: :lol: :lol: serio mam rev 2.0 ,a wlasnie przed chwila dowiedzialem sie ze dzis prima aprilis :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 slg U mnie tez jest bez blaszki. Płytka jest super, POLECAM wszystkim - FSB spokojnie na 200 MHz idzie. Dysponuję jeszcze jedną sztuką - info w podpisie i na PW proszę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 slg U mnie tez jest bez blaszki. Płytka jest super, POLECAM wszystkim - FSB spokojnie na 200 MHz idzie. Dysponuję jeszcze jedną sztuką - info w podpisie i na PW proszę :)slg U mnie tez jest bez blaszki. Płytka jest super, POLECAM wszystkim - FSB spokojnie na 200 MHz idzie. Dysponuję jeszcze jedną sztuką - info w podpisie i na PW proszę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Tak jak obiecałem ... "małe co nie co" na temat ABita NF7-S rev 2.0 , płytka dotarła do mnie wczoraj dopiero tak samo jak Twinmosy Mtec 6.0 , czekam jeszcze na Chiefteca 360 ma być dzisiaj ..... ale przejdzmy do konkretów PROLOG :) W pracy jeszcze przed wyjściem do domku przetestowałem te pamiątki na ECS KT333 i o dziwo na agresywniejszych timingach na 166 mhz nie chciały iść pokiwałem głową bo na ECS nie zwiększe napięcia na pamięciach i szybko do domku instalowac Abita ;) w domku aktualnie miałem MSI KT4V na KT400 tak na dzień dobry chciałem zobaczyć co się da jeszcze wycisnąć z tej płytki zanim pojedzie do kuzyna :) włożyłem Twinmoski i jade sobie z FSB , procek to Athlon 1700+ 0308 JIUHB (1.6V) na MSI KT4V szedł max stabilnie tylko do 2 GHZ przy napięciu 1.85 nawet Vmod już nic nie dawał ... czyli procek nic specialnego ... ale wracam do wątku jadę FSB doszedłem do 185 na timingach 2.5-6-3-3 (2.8 V na pamięciach) x 10.5 i dalej już lipa . Myślę sobie pamięci chyba coś nie tak albo kres mozliwości mojego MSI ... zasiłkę mam 250 W ale porządną jakąś znacznie lepszą od codegena 300W napięcia trzymała w miarę tylko VIO na poziomie 3.14 czyli granica ;) ale stabilnie chodziło . INSTALACJA WIN98 Zasiłka 250 W noname (ale dobra) Athlon 0308 JIUHB 1700+@2400+ (1.85) na to Volcano 9 - suszarka ;) Twinmos Mtec 6.0 2x 256 MB DDR333 MSI GF4 Ti 4200 SBlive 1024 żadnego dodatkowego chłodzenia tylko otwarta buda oki zabieram sie za Abita :) płytka wypasiona max tylko TOSLinka muszę kupić żeby zapiąc amplituner z soundstormem cyfrowo wcześniej miałem COAX z SBLive ... podczas instalacji dysk z przejściówką w serial ata , dual ddr ram kości w dimm1 i dimm 3 , soundstorm & firewire wyłączone w biosie , sieciówka na płycie włączona . Instalacja bez najmniejszych problemów . Na sterownikach od Abita mniejsze obiązenie cpu (7.9%) podczas tranasferu z dysku zmierzone HDtach na referencyjnych 2.03 od nvidii było 10% . To tylko taka mała uwaga . OC (już było późno wczoraj albo wcześnie dzisiaj a wiec dużo tego nie będzie poza tym czekam na zasiłkę reszta w najbliższym czasie) standardowo procka miałem podczas instalacji na 12 x 166mhz 1.85V czyli 2000 ghz ... no to do dzieła z pewnymi obawami co do pamięci (wątek u góry) tylko 185 mhz na msi kt4v zaczynam zabawę na pamięci od razu 2.8 V i daję 180 przy timingach by SPD poszło dalej było 185 , 190 ,195 i 200 :)) bez problemu timingi cały czas SPD czyli 2.5-7-3-3 procek 10x 200 mhz pamięci ddr400 i wsio chodzi max stabilnie . Narazie tylko tyle ;) jak dawałem testy w sandrze na pamięci to napięcie na VIO malało do 3.00 V !!!!! a komp chodził stabilnie reszta napięć się trzymała dlatego potrzebna dzisiaj mi jest koniecznie zasiłka :) pamięci zasysają prądziku zdrowo. Wtedy pobawię się z timingami na pamięciach , innym FSB i częstotliwością procka . WNIOSKI (tak na szybko) 3dmark2001 se skok z 12.300 na 13.300 na gf4 ti 4200 290/590 sandra ponad 3000/2900 wynik przy pamięciach wszystko max stabilne (prime 95 narazie nie próbowałem długo - brak czasu :) ale z początku do 5-6 kroków prime przechodziło na MSI KT4V na 2GHZ procku nie chciało !! chociaż reszta była stabilna . pamięci idą na 200 MHZ bez problemu (dzisiaj dopiero zabawa z timingami i obniżaniem napięcia) na MSI nie chciało ruszyć więcej niż 185 mhz ... Live kontra Soundstorm (jestem raczej maniakiem dobrej nutki i dzwięku -całość podpięta do amplitunera Pioniera kina domowego + zestaw kolumn 2 dużę 200W centrany 100W i dwie satelity po 80 W) Live był podpiety przez SPDIF (COAX) do amplitunera dzwięk bardzo dobry nigdy nie narzekałem ... nie podpinałem jeszcze Soundstorma przez SPDIF bo jest TOSLink a nie COAX na płycie nie miałem kabla ale ..... podpiąłem analogowo na 2 głośniki a potem na 4 .... i powiem że ku mojemu sceptycznemu podejściu do kart dzwiękowych na płycie chociaz dużo czytałem o Soundstormie .... dzwięk na Soundstorm ma wyraźnie słyszalną większą dynamikę ( i like it ;) i to na złaczu analogowym .. nie wiem jaki będzie na cyfrowym (jezcze lepiej !?) już niedługo się przekonam wiem z doświadczenia że różnica jest spora na SbLive ! no ale żeby nie było tak pięknie to zdarzyło mi się raz że słyszałem klikanie na klawiaturze w głośnikach :)) ale potem znikło i było oki . Nie wiem jak się spisuje w grach jak wyglądają wyniki w 3dmarku to już w kolejnej odsłonie ;) ZAKOŃCZENIE ABIT RULLEZ :) !!! wraca do gry naprawdę świetną płytą ( miałem wcześniej same Abity nawet kt7 ver 1.2 który chodził max stabilnie pomimo żę niektórzy narzekali (chociaz wpadka z brakiem obłsugi Athlona XP na tej rev mniejszym niż 1.3 jest plamą) wyłamałem sie z MSI ale już wróciłem do mojej firmy i płyta jak narazie jest CUDOWNA :) testowac będę dalej tylko zasiłka przyjedzie , weekend blisko więcej czasu kolejne wnioski na forum :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moll47u Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Cytat Oki wlasnie dzisiaj nabylem Nf7-s za 600 zl . Jutro zloze kompa mobo+1.7+ 0306 + 2x256 gownianych Kingstonow + Volcano 7+. Jak sie wyrobie poba wie sie w krecenie i zapodam wyniki. A co do samego mobo ma piekny kolor psiej kupy, smieszny wiatraczek na NB. Na pierwszy rzut oka nie podoba mi sie umiejscowienie zasilania+ bedzie troche problemu z zalozeniem radiatorow na mosfety. Plusy przejsciowka SerialAta ide w komplecie, fajne zworki takie dlugie latwo sie je wyciaga. Tyle wrazen na dziendobry:D Kupowałeś w Eldorado? rev 2.0 czy rev 1.2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertolek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Witam Czy jest/bedzie rev2.0 wersji NF7-M?? Jak tak to ile moze kosztowac? A moze juz ktos to ma? I jeszcze jedno pytanie. Czy ta wersja rzeczywiscie ma FireWire i SerialATA? Wg sirius.pl tak ThX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciak Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Cytat Witam Czy jest/bedzie rev2.0 tej wersji NF7?? Jak tak to ile moze kosztowac? A moze juz ktos to ma? I jeszcze jedno pytanie. Czy ta wersja rzeczywiscie ma FireWire i SerialATA? Wg sirius.pl tak ThX wlasnie kupilem i pomimo pewnych klopotow z reszta czesci to mobo jest OK. ma serial ATA, ma FW (4porty), 6 USB 2.0, LAn100 realteka (ta wielki minus niestety i u mnie wraca 3com). sprawuje sie bez klopotu ale narazie ciagne na... Durniu750 :D:D co do sounstorma to imo wada jest brak elektrycznego cyfrowego wyjscia. ale chyba sobie z tym jakos poradze... na pasciowatych glosniczkach za 19 zeta :D jest TAK ZAJEBISTA ROZNICA w jakosci w porownaniu do Sb128 ze ciagle jestem w szoku... dodatkowo niestety lepiej to wszystko chyba na XP puscic niz na 98. jakos bardziej zoptymalizowane stery sa na xp... a ja tego nienawidze;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quser Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Witam po raz pierwszy. Mam v2.0 i jest pięknie. teraz mam 10x200fsb na ath1,7 (lekko podniesione cpucore i ddrcore). V7+ na low i mam 45-50st po prime95 (ok 1h). pamięci Hyperx 370 na 5,2,2,2,2.0 synch. ata i FW jest. Kupiłem od California Computer (za pomocą posrednika w moim Poznaniu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moll47u Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Abita NF7-S. Przesiadałem się z KX7-333-RAID. Po reinstalce w 3DMarku 2001 miałem 14550 a w 2003 - 4250 ;-) Procek 1,46@2,31, grafika 340@317,5 Jedyny minus to że musiałem podnieść napięcie z 1,6 na 1,65 .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śledziu Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 w koncu :!: mam ver 2.0., przesiadka z Abita Kt133A. no musze powiedziec ze w biosie to sie ledwo co polapalem :oops: (moj leteciwy kt133A byl o niebo prostszy). a tak na powaznie to jestem pod wrazeniem mozliwosci o/c. po dniu zachwytu postanowielm sobie "cos" podkrecic :) TB1000 i pamieci 2x256 eliksir (czy jakos tak) ok zaczalem od pamieci tytaj czlowiek musi sie id nowa uczyc :( ustawielm w ten sposob 3 2 2 2.5 i doszedelm z takimi ustawieniami do 181MHz, nie zwiakszalem napiecia. ok co do fsb to na maksa wyciagnalem 218MHz, pamieci chodzily asynchrnicznie, dzielnika nie pamietam (na zadnym podzespole nie zwiekszalem napiecia). i jeszcze jedno male pytanko. zainstalowalem sobie Win98, i musze powiedziec ze system jakos "muli", np. zamykam okno , efekt-> okno sie zamyka ale nei natychmiast tylko tylko sie "zwija", podobnie sie dziej jak odpallimy jakegos wypiekacza CPu i chcemy sobie zamknac okno(oczywiscie w moim przypadku to trwa krucej ale chodzi mi o ten efekt). Mam nadziej wytlumaczylem to jak trzeba, co powinienm zrobic ? zminic system? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albanez Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Cytat w koncu :!: mam ver 2.0. ciach jezeli kupowales w 3miescie, to mozesz powiedziec, gdzie? od 2 tygodni bezskutecznie obijam sie po wszelkiego rodzaju "sklepach", skad pseudohandlowcy odsylaja mnie z rzeczywistymi kwitkami :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 zmienilem plytke z 1.2 na 2.0 - ZNACZNIE LEPSZA - bez problemu proc wstaje na 220 Mhz (1700+DUT3C JIUHB 0309VPAW) - z powodu szitowego zasilacza - cogegon gdzie napiecia lataja jak gupie - nie prubuje wiecej - na 1.2 nie chcial wstawac nawet na 190 Mhz - a plytke bez problemu nowa sprowadzili z hurtowni bo innych niz 2.0 i tak juz nie bylo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 a tak przy okazji jakie max napiecie mozna dac na B0 z deflaut vcore 1.6V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 a i jeszcze dodam ze dzialaly prawie wszystkie mnozniki od 5 - 22 tylko bez 19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śledziu Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 witam plytke sprowadziem sobie z hurtowni. a jednak mam problem :( a bylo tak pieknie. ogolnie wszysko chodzilo cycos, drobne klopty z grafa. wiec wymienilem grafe z GF25DDR na GF2mx400 mam to akurat pod reka. po wsadzeniu grafiki zreinstaolwaelm sobie system Win98se. wszysko obylo sie bez zgrzytow i poszlo jak po masle, do czasu. ok teraz pojawia si problem: chce sobie pograc w jakas gre (dotyczy to nie tylko gier, takze filmow stron www ) i mam zonka, wyskakuje niebieski ekran z taka tresca "wystapil krytczyny wyjatek bla bla bla w VXD NVCORE(01) + 0003DD2A bla bla bla" :?: :?: co to wogle jest ? wyminilem pamieci, wsadzalem je do kazdego zlacza i nic nie pomoglo :evil: najgorsze jet to ze wszysko wczenij chodzlo az milo, a teraz to nie mam pojecia co jest nie tak :(,moze ktos wie co jest nie tak to prosilbym o rade. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albanez Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 wxd nvcore to sterownik nvidii. moze wystarczy pokombinowac z wersjami detonatorow? a w jakiej hutrtowni, tutaj na miejscu, czy wysylkowo? ja nie chcialbym kupowac wysylkowo, bo lubie dotknac to, za co place; poza tym zazwyczaj sa mniejsze klopoty z serwisem pogwarancyjnym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciak Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 zapodaj najnowsze detonatory, przesiadz sie na XP. roznioca kolosalna w dzialaniu sprzetu u mnie na 98 strasznie sie kzraczylo a bronilem sie przed xp lata cale. teraz pomimo ze nie kumam systemu widze roznice in + pod xp. mosciak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 dzis kupilem swoja NF7-s ver.2.0 za 550zl... wlasnie sladam kompa i zobaczymy jak bedzie smigac :) Chcialem drugiego Epoxa, ale chcialem tez miec cos innego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slg Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Cytat dzis kupilem swoja NF7-s ver.2.0 za 550zl... wlasnie sladam kompa i zobaczymy jak bedzie smigac :) Chcialem drugiego Epoxa, ale chcialem tez miec cos innego :P mozna wiedziec gdzie dostales ta plyte w takiej cenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zaden sekret, komputronik w Hurcie :P, jak jestes z Poznania zaden problem ci kupic... Kurna musze przelozyc procki bo na Abice mam 1200 Durnia, zaladuje swojego Antka i pokrece zobczymy jak poleci... W biosie ma wiecej bajerkow, narazie Cool plyka :) moze swojego Epoxa zamienie na Abita :P zobaczymy Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Tez jestem zczesliwym posiadaczem tej plytki od wczoraj (580 pln) i jest super tylko nie wiem czemu nie wykrywa dysku podlaczonego do przejsciuwki z sata na normana szmate. Ktos uzywa tego SERILLELO? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Tu jest kolejna recenzja tej plytki (rev 2.0) i porownania do poprzednich wersji... calkiem fajny artikel :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Cytat Tez jestem zczesliwym posiadaczem tej plytki od wczoraj (580 pln) i jest super tylko nie wiem czemu nie wykrywa dysku podlaczonego do przejsciuwki z sata na normana szmate. Ktos uzywa tego SERILLELO? U mnie jest identycznie!! Zrobiłeś już coś z tym..?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja używam idzie świetnie .. W biosie właczyć SATA ustawić bootowanie systemu z SATA wgrać stery i wszystko chodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...