Skocz do zawartości
Lanc

Dfi Lanparty Dk P35-t2 & T2rs

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już złożysz to spróbuj zapodać mniejszy mnożnik jak już wcześniej pisano i 6*300 musi zrobić na bata. Jeśli masz możliwość pożyczyć innego cepa to looknij na innym egzemplarzu. Nie poddawaj się jak już się uda frajda gwarantowana. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do was fachowców otóż w końcu zakupiłem lepsze chłodzenie czytaj Freezer.I tak wg CPU-z napięcie jego 1,33 przy 3061 Mhz i temperatura 38-40 na paście OCZ Freez w IDLE a w Stresie 65-68 na świeżo nałożonej.Sądzę że to trochę za duża temperaturka więc pytanie czy nakładać pastę jeszcze raz czy zostawić na wygrzanie.Ogólnie płyta pociągnęła go na 3200 Mhz co wcześniejsza płyta nie potrafiła więc jestem z niej zadowolony.Pamięci na 1020 na 2,2 V. Dajcie mi tylko znać z tymi temperaturami bo jak dla mnie za wysokie trochę :unsure: A i temperura NB 56 stopni :blink:

Edytowane przez gomez1982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorka zapomniałem E4300. Aktualizacja po godzinie temperatura spadła w IDLE do 33-35 stopni ale NB dalej ponad 50 stopni.Da się jakoś to obniżyć czy dla tej płyty to norma?

Norma ;]

Obniżyć można - dać nawiew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze IDLE 38-40 stopni dalej na procku tak więc chyba z tydzień poczekam i nałożę pastę jeszcze raz bo dziwne to jest dla mnie skoro na BOX'ie przy 2600 Mhz miałem tak z 36-38.A jaką ktoś ma temp na czymś podobnym do mnie czyli E4300 i Freezer?

Zauważyłem że jak otworze obudowę to temp leci w gół porcek do 32 a NB do 44 stopni.Chyba trzeba będzie zmienić wiatraki na cichsze i efektywniejsze oraz dodac Scythe Kaba bay.Ehh a pasta nałożona wg zaleceń czyli ziarnko ryżu rozsmarowane na cienką warstwę kartą.

Edytowane przez gomez1982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przed chwilką włożyłem na testy do płyty Quada i po podniesieniu napięcia proc odpalał spokojnie na szynie 460Mhz a mój biedaczek nie może przekroczyć bariery 266Mhz. Już myślałem że cała seria E4xxx tak chodzi na tej płytce ale patrząc parę postów wyżej widzę że to ewidentnie mój proc gryzie się z płytą - szkoda jak się ma pecha to na całej linii. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze IDLE 38-40 stopni dalej na procku tak więc chyba z tydzień poczekam i nałożę pastę jeszcze raz bo dziwne to jest dla mnie skoro na BOX'ie przy 2600 Mhz miałem tak z 36-38.A jaką ktoś ma temp na czymś podobnym do mnie czyli E4300 i Freezer?

Zauważyłem że jak otworze obudowę to temp leci w gół porcek do 32 a NB do 44 stopni.Chyba trzeba będzie zmienić wiatraki na cichsze i efektywniejsze oraz dodac Scythe Kaba bay.Ehh a pasta nałożona wg zaleceń czyli ziarnko ryżu rozsmarowane na cienką warstwę kartą.

Czym mierzysz temperaturę? ;] Coretemp? Sprawdź jeszcze czy fryzjer dobrze dociska, zdejmij chłodzenie i zobacz czy pasta jest rozprowadzona poprawnie na radiatorze coolera :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ziemowit2

zgadza sie 4fazowe ;) i swoja droga w faqu jest :P

@gomez1982

swoja drgoa do tych temperatur to tez bym na cuda nie liczyl na fryzjerze. moze czapka jest krzywa bo chyba dobrze rozprowadziles. co do wygrzewania to ja na e2160 nie odnotowalem wielkich spadkow temperatury a troche grzalem :P i najepiej zobacz jaka temperature zeberek ma fryzjer. a co do wymiany wentyli to wystarczy jezeli priorytetem cisza nie jest wiatraki o dobrym przewiewie wciagajacy na froncie i wyciagajacy na tylnej sciance zeby byl dobry przeplyw powietrza.

Edytowane przez osa512

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fredek fryzjer siedzi sztywno więc chyba docisk jest dobry tak sądze.Ogólnie tylko teraz jak gram jakiś długi czas to rzuca mi BSOD'ami i się wydaje mi się że może to wina napięci na memkach bo lecą na 1020 (OCZ Platinum)a napięci 2,2V i 5-5-5-15.Fredek widzę że masz 2,3V zapodane więc może i lepiej też tyle dam i zobaczę czy to się będzie powtarzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem 2,3 i jest lepiej :wink: zobaczymy jak będzie dalej na razie muszę poczekać odnośnie tych temperatur :razz: a potem jak coś to zmiana pasty albo dołożenie scythe kama bay niech trochę nawieje z przodku powietrza bo 92 na dole z przodu nie daje rady:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że pytanie będzie za przeproszeniem z du... wyjęte ale postanowiłem że sprzedam tego mojego E4500 który za nic na świecie nie współpracuje moją DFI - i tu nasuwa się pytanie jaki proc będzie dobry do tej płyty (myślałem o E6550 - na 8200 mnie nie stać). Pozdrawiam

Edytowane przez MarKov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłby ktoś sprawdzić czy wystąpi dual-boot jeśli po wyłączeniu komputera odetniemy zasilanie dopiero po pewnym czasie. Sam nie mam jak tego sprawdzić, bo nie posiadam tej płyty. Przeglądałem instrukcje i zainterosowały mnie zawarte informacje w sekcji 'restarting the pc' - strona 41/126 w pdf. Napisane jest, że należy zaczekać na zgaszenie 'Standby Power LED', czas ten jest zależny od konfiguracji komputera. Ponowne załączenie najlepiej po 15 sekundach. Ktoś wcześniej napisał, że po zmianie karty graficznej przestał występować db, inna osoba że po zmianie procka. Po jakim czasie w ogóle odłączacie zasilanie i co o tym sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że pytanie będzie za przeproszeniem z du... wyjęte ale postanowiłem że sprzedam tego mojego E4500 który za nic na świecie nie współpracuje moją DFI - i tu nasuwa się pytanie jaki proc będzie dobry do tej płyty (myślałem o E6550 - na 8200 mnie nie stać). Pozdrawiam

Za maly mnoznik i nieoplaca sie wydawac az tyle kasy na tego proca. Generalnie ja proponowalbym jesli nie ma kasy to conajmniej jakiegos e2160 (mozesz kupic od Sector'a19 jakiegos selekta) lub liczyc na szczescie i brac pierwszego lepszego i krecic (chodza juz po 175 PLN za sztuke) i dozbierac kasy i kupic pozniej E8200, w tej chwili nic innego nie oplaca sie kupowac. Przeciez te e2XX0 to sie kreca jak siema i powyzej 3.0Ghz to juz spokojnie wystarcza a kosztuje smieszna kase.

Oczywiscie mowie tu tylko o nwych prockach, bo uzywane od niewiadomo kogo to nie bralem i nie wezme nigdy. Only new i to box.

Ale to jest tylko moja opinia bo sam sie zastanawialem na prockami teraz ale stwierdzilem ze nie warto placic prawie 3 razy tyle do 8200 lub 8400 (w stosunku do mojego z siga), ktory na codzien pracuje na 3.2Ghz i to mi w zupelnosci wystarcza. A taki prawie 3-razy drozszy e8200 na pewno nie bedzie nie rowniez prawie 3 razy szybszy, wiec szkoda kasy.

Sorry za OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Azirek

jak wylaczam kompa to wylaczam tez listwe zasilajaca :] a db wystepuje ( u mnie ) praktyczne zaraz po tym jak zgasznie diodka pod ostatnim na dole slotem pci ( po wylaczeniu listwy swieci okolo 5sec ). i male sprostowanie ze po zmianie grafy mi DB nie zniknal tylko wczensniej mialem 3 booty i dopiero za 3 bootem sie uruchamial windowsa a teraz po zmianie grady mam normalnego double boota. Start, stop, start windy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osa512 ale mi chodzi o to żeby:

- wyłączyć komputer

- poczekać na zgaszenie standby power led

- poczekać jeszcze po zgaszeniu co najmniej 6 sekund (można spróbować dłużej)

- dopiero teraz odłączyć listwę

Teraz odczekać chwile, załączyć ponownie (radzą żeby nie załączać wcześniej niż 15 sekund po zgaszeniu tej diody) i sprawdzić czy będzie db.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

kupilem model t2rs wszystko ladnie dziala śmiga elegancko ale jest mały problem mianowicie windows sie sam nie chce wyłaczyć... i zauwazylem zwiechy po dluzszym czasie bezczynnosci czyli jakies problem z zarządzaniem energią pytanie - z czego to może wynikać? źle podpięte piny od przycisku power? a i jeszcze jedno pytanie jak prawidlowo podpiąc przedni panel dźwiekowy pod płyte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi