Skocz do zawartości
Slow

Uaz 4x4 Racing

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis, calkiem przypadkiem napatoczylem sie na gre UAZ 4x4 Racing. Jako ze mam doczynienia z samochodem marki UAZ w moim rodzinnym domu, nie moglem kolo tej gry przejsc obok i nie zaproponowac jej maniakom Off Roadu i hitu Screamer 4x4!

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

a teraz nieco z gry:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

narazie zapoznaje sie z gra ale przypuszczam, ze troche jeszcze dzisiaj nad nia posiedze, tzn. odezwe sie rano ;)

post-106822-1199574949_thumb.jpg

a to juz ja, pedze swoim nowo zakupionym lecz jeszcze nie stuningowanym UAZem :)

btw. na pelnych detalach w 1280x1024, komputer c2d @3GHz + 8800gtx @ 600/2000 czasami wymieka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można to w ogóle u nas gdzieś kupić, albo przeczytać recenzje? Wszystkie linki na google prowadzą do torrentów :mur:

Slow napisz coś więcej ... jak fizyka, kierowanie itp

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można to w ogóle u nas gdzieś kupić, albo przeczytać recenzje? Wszystkie linki na google prowadzą do torrentów :mur:

Slow napisz coś więcej ... jak fizyka, kierowanie itp

Jakies dema itp. mozna sciagnac stad: http://4x4game.ru/?action=files

Niestety strona Rosyjska..

http://files.games.1c.ru/uaz4x4/files/demos/4x4game_demo.exe

Co do fizyki i kierowania, nie jest zle ale na przyklad przejazd przez lezace klody drzewa i kamienie spaprali, nawet po wymianie opon, zawieszenia i silnika, musze zmieniac na bieg terenowy. Podczas gdy prawdziwy UAZ (ktory o biegu terenowym moze pomarzyc) przejechalby po nich na 2 czy 3-ce. Mimo to, gram w nia odkad wstalem po nocnej sesji :)

Jesli ktos nie lubi takich gier to chociaz moze kalendarz z rosjankami mu sie spodoba ;)

http://4x4game.ru/?action=calendar

Dołączona grafika

EDIT:

tutaj wieksza porcja screenow - http://4gamers.ru/screens/album185.html

EDIT2:

Na PCbabie jest troszke o tej grze.

Edytowane przez Slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gdybys mial ruska czcionke to moze by to ktos rozkodowal :lol:

Nie ruską tylko Rosyjską ;)

Co do gry to sam chętnie sprawdzę co to za gierca.

Mam nadzieję, że są tam free-rajdy :)

EDIT: @Carson... Wiem wiem tak tylko :)

Co do single race to trzeba go przejść aby odblokować super champion... i sam champion... czy coś mam u siebie nie tak i można już na nich grać?

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram sobie w tą gierkę od wczoraj i muszę przyznać iż zabawa przednia ;) Nie ma to jak poszaleć tuningowanym UAZ'em po wertepach :-P

Grasz w to na kierownicy? Jak fizyka i FF? Poradziłeś sobie z nakładką "europejską" czy może znalazłeś dystrybutora? Jest multi ?

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grasz w to na kierownicy? Jak fizyka i FF? Poradziłeś sobie z nakładką "europejską" czy może znalazłeś dystrybutora? Jest multi ?

Nie gram na kierownicy, tylko na starej poczciwej klawiaturze. Fizyka jak na projekt dość mało znanego studia bardzo przyzwoita. Nie miałem żadnej nakładki, oryginalnie wersja ENG. Multi jest z tego co widzę tylko po lanie.

Dla tych co się trochę nudzą ;)

1. Ściągamy plik Cars.rar

2. Wgrywamy do katalogu z grą .\UAZ Racing 4x4\Data\cars\BUH

3. W grze kupujemy samochód UAZ 2206 za całe 100$

4. Sprzedajemy wcześniej kupionego UAZ 2206 za 500 000$ ;)

5. Punkty 3. oraz 4. można powtórzyć wielokrotnie.

Tak jak by komuś pieniędzy brakowało :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie gram na kierownicy, tylko na starej poczciwej klawiaturze. Fizyka jak na projekt dość mało znanego studia bardzo przyzwoita. Nie miałem żadnej nakładki, oryginalnie wersja ENG. Multi jest z tego co widzę tylko po lanie.

znane czy nie znane studio ale gierka jest na silniku xpand rally :)

edit: hmm.. pogralem troche i stwierdzam ze gierka jest ciekawa... a do tego z wyscigu na wyscig coraz trudniejsza :)

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyś miał rosyjką czcionke to bym Ci to przetłumaczył. A tak to :-|.

Do tych co grali: Jak dźwięki w grze? Chodzi o dźwięki silnika itp. Różnią od siebie czy wyją podobnie?

Z tego co widzę Uralyskiy Prizyv jest to ważący około 700MB dodatek.

Edytowane przez Razan_r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im wiecej gram tym bardziej mi sie podoba. Samochod swietnie zachowuje sie w blocie, na skalach i w piachu. Fajna sprawa z wyciagarka w dodatku. U mnie gra gryzie sie z kasperskym. Nie pomaga dodanie do sterefy zaufanej. Trzeba wylaczyc podczas uruchomienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im wiecej gram tym bardziej mi sie podoba. Samochod swietnie zachowuje sie w blocie, na skalach i w piachu. Fajna sprawa z wyciagarka w dodatku. U mnie gra gryzie sie z kasperskym. Nie pomaga dodanie do sterefy zaufanej. Trzeba wylaczyc podczas uruchomienia.

Z tym dodatkiem to się nieźle wkurzyłem ;/ Przeszedłem całe normalne mistrzostwa i byłem w połowie Super Mistrzostw jak wgrałem dodatek i już moja zapisana gra nie działa ;/ Kurde wszystko od nowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie gra zapisuje save'y ?

.\UAZ Racing 4x4\Data\profiles

Hym ale cofam narzekanie na dodatek :-P Lokalizacja z samymi wyścigami Trial po prosu rządzi ! :D Już 2x przeszedłem wszystkie będące tam wyścigi, tam to dopiero bez wyciągarki miejscami nie ma co podchodzić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi jak się gra uruchamia to tylko paski na ekranie latają, nie przełącza się do gry tylko paski przez cały pulpit się pojawiają, tak jakby się grafa zepsuła. Pomaga tylko alt+tab (wtedy się "normalny" pulpit załącza) i menadżer zadań --> zabicie procesu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie działa ale odpala się chyba z minutę (przez ten czas widać czarny ekran). Ale działa i jeździ się przyjemnie. Tylko kierownicę trzeba ustawić na mniej stopni bo się można nakręcić. I forcefeedback zmniejszyć bo można się poczuć jakby faktycznie się terenówką jeździło. Coś takiego przeżyłem podczas realnej jazdy testowej na dniach otwartych Jeepa. Gdy Commanderem miałem przejechać przez mały wąwóz, w którym w poprzek były ustawione pod kątem szyny kolejowe i bujało niesamowicie. Aż szkoda samochodu było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi