dr_Misiek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Tak jak w temacie. Którą płyte polecacie pod OC C2D?? Obie płyty są w podobnych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 blood iron tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 blood iron tylkoA szerzej coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 foxcoon to taki shit, kolega sie bawił i beznadziejny. Słabo kręci pamięci i procka. Kupił sobie DFI i jest zadowolony selekcjonuje na niej pamięci. ew MSI Neo2-fr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 A to dziwne. Z tego co wiem, to Foxconn osiąga FSB w granicach 500 :] A-daty kolegi poszły grubo ponad 1000Mhz efektywnie, więc nie wiem w czym problem. No fakt, bios jest raczej słaby, ale płytka bardzo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 foxcoon to taki shit, kolega sie bawił i beznadziejny. Słabo kręci pamięci i procka. To ciekawe, bo ja jakoś nie narzekam na OC mojego Ramu i CPU, ale widać wiesz lepiej jak ta płyta się zachowuje. Jedyne co gorsze jest w foxconnie to brak sub timingów dostępnych w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Jak komuś starcza 1000MHz na ramcach to oki(jak ktośselekcjonuje to to odpad pierwszej kategorii - chyba że na CL3 :lol: ) ale jak ktoś wymaga 1200 to nie wiem czy Fox podoła a że procka DFI prowadzi świetnie to nie podlega dyskusji - FSB 520 ale na quadzie :D . Wiadomo żę jak ktoś chce podkręcić E2140/E6300 do tych 3-3,5GHz to wielkiej różnicy między mobaskami nie zobaczy. IMHO Fox dobry dla szarego usera ;) MSI/Abit dla tych co lubią czasem zerknąć do budy ale i bardziej wymagających zadowoli, no a DFI to ucieszy nawet hardkorowców :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) foxcoon to taki shit, kolega sie bawił i beznadziejny. Słabo kręci pamięci i procka. Kupił sobie DFI i jest zadowolony selekcjonuje na niej pamięci. ew MSI Neo2-frFox to shit? Co Ty za bzdury w ogole wypisujesz? : ) Mozliwe ze DFI kreci pamieci lepiej, nie wiem, nie mialem:), ale fox p35a to dobra plyta, nie sprawia wiekszych problemow, OC jest na przyzwoitym poziomie tak jak i cena... Skladalem kompy na MSI Neo2-fr i tez moge polecic... aczkolwiek jakbym mial jeszcze raz wybierac to wzialbym znowu tego fox-a... ... wg mnie troche lepszy layout od MSI + brak heat-pipe`ow (dla mnie to plus:) + przyciski pwr reset na plycie;) Edytowane 7 Stycznia 2008 przez RaKLeZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Widze że dyskusja się rozkręca. Zatem i ja się dołącze do niej :rolleyes: Miałem już MSI NEO2-FR i nie byłem z niej zbyt zadowolony, gdyż trafił mi się uszkodzony model - nie wyłączała się. OC zdawało się być lepsze niż na tym FOXCONIE proc leciał bez zmiany napięcia na 3,2GH, mimo to wymieniłem ją na FOXCONA P35A. OC na tym foxconnie uważam że jest całkiem niezłe mój E4400 biega na 3,5GH @ 1,375V. Pamięci poszły max 1250MHz 5-5-5-15 @ 2,25V. Składam kolejny komputer i mam możliwość wymieny FOXCONA na dowolną płytę w podobnej cenie :wink: Dlatego zastanawiam się czy jest sens wymiany jej na "czerwonego byka" ze stajni DFI ?? Kiedyś miałem DFI LanParty Ultra-D i byłem z niej bardzo bardzo zadowolony - SanDiego 3700+ biegał na niej na 3200MHz. Do dziś na tym forum w swojej klasie jest nr 1 w stabil test sp_2004 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 jak koledzy napisali, fox jest najmniej problemowy dla szarego usera, ja dfi brał bym tylko do ambitnego oc, jak Ci zależy na zabawie większa ilościa timingów(superpi) niz cztery pierwsze to bierz dfi, a jak cztery za mało a dfi ma za dużo to wróć do msi :lol2: dfi wygląda na trochę mniej dopracowana pod względem budowy ale ma fajny bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Płyta na pewno robi 1100MHz na RAMie A Data Vitesta. Więcej nie wiem bo nie katowałem max mem. Wiadomo za 340zł nie można mieć wszystkiego ale i tak dobra płyta. Wiadomo sentyment do DFI pozostał, tak samo jest u mnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Wiem jak zrobie. Wezme chyba te DFI jak mi nie spasi to zostawie FOXCONNA w koncu to i tak nie dla mnie komputer składam :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Powiedzcie jak ma się Fox do Abita IP35...co lepsze głównie do OC ? Bardziej jestem przekonany do tego Abita ale czytałem że lubi sprawić problemu których raczej nie mam zamiaru mieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Powiedzcie jak ma się Fox do Abita IP35...co lepsze głównie do OC ? Bardziej jestem przekonany do tego Abita ale czytałem że lubi sprawić problemu których raczej nie mam zamiaru mieć...fox wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 fox wydajniejszy gdzie i o ile :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 fox wydajniejszyaaa...ciekawe. Stwierdziłeś to po tym że na wykresie w Tygodniku Komputerowym był lepszy o 2mb/s przy zapisie ?:lol: Bardziej chodzi mi o latanie z suszarką przy abicie itp. Który pod tym względem będzie mniej problematyczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 aaa...ciekawe. Stwierdziłeś to po tym że na wykresie w Tygodniku Komputerowym był lepszy o 2mb/s przy zapisie ?:lol: Bardziej chodzi mi o latanie z suszarką przy abicie itp. Który pod tym względem będzie mniej problematyczny... Podobno dotyczy to tylko tańszego Abita IP35-E :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Podobno dotyczy to tylko tańszego Abita IP35-E :rolleyes:Userzy zgłaszali info że IP35 też. Gdzieś czytałem co było problemem - siakiś mały układzik na mobo już nie pamiętam dokładnie (chyba na XS sie mi to przewineło). No i znalazłem na forum Abita Same here; I RMA'd the board; now it's fine. Some boards have a bad transistor near the cpu that won't work unless warm (>~20C). RMA.Kilku osobom wymienili płyte i nowe działają oki czyli wynika z tego że z "zimnym" startem sie już uporali inżynierowi Abita. Ogólnie jak ktoś sie bardziej nie zagłębi w OC (i płyta mu nie padnie - odpukać) to wszystkie wymieniane płyty Abit/MSI/Fox/DFI spełnią oczekiwania. Ja np kupuje DFI bo będzie pasowała do PCB radka :lol: (no i chciałbym też powalczyć z OC troszke bardziej wyczynowo ;)) Edytowane 7 Stycznia 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Podobno dotyczy to tylko tańszego Abita IP35-E :rolleyes:Czyli jednak Fox or DFI..chyba jednak Fox. W hard oc sie nie mam zamiaru bawic...i do E2140 wystarczy. No cóż, Abitowi podziękuję ;) Edytowane 7 Stycznia 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...