Skocz do zawartości
djsilence

Zestaw Quad I Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

overclockers.co.uk

Tam też trafisz spokojnie Q6600 G0. Poza tym taki procek to tylko na DFI DK posadzić, albo na ASUSie Blitz, albo jeszcze na Foxconn'ie MARS, ale ten pierwszy wydaje się najrozsądniejszy, bo jest w miarę tani a pozwala na wysokie OC.

Tutaj - http://forum.purepc.pl/temat/Zasilacze-i-o...asilacz/252321/ - masz temat o zasiłkach - nie bierz na wyrost bo nie warto - teraz kompy zaczynają powoli zabierać coraz mniej prądu i przypuszczam że ten trend będzie się utrzymywał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest już 600W OCZ z przypisu zatem ta kwestia już odchodzi (podobnie jak grafa)

DFI pod socket 775 nie ma SLI - co planuję.

Blitz - cena + brak dostępności w UK.

foxconn - jesli masz na mysli blackops to chyba się na głowy pozamieniałeś, że dam 1100zł za mobo.

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dodam od siebie bys DOKLADNIE okreslil swoj adres jesli w ebuyerze bedziesz kupowal gdyz niezle pomylki wala. w regulaminie jest napisane ze w razie twojej nieobecnosci zostawia paczke u sasiada .... sek w tym ze przesylka kurierem czesto nie wita w dany dzien u twoich drzwi tylko na osiedlu o podobnej nazwie gdzie w uk osiedli o prawie identycznych nazwach kolo siebie jest pelno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rollercoasterfreak

MEGA UPDATE jako że niektórzy kierują się początkowymi postami.

Plan jest aby kupić Q6600 G0 i P5k Pro.

Kwestia jeszcze to pamięci, choć bardzo trafne posty zostały napisane powyżej.

Budy raczej nie zmieniam.

A wytłumacz proszę jak na P5K Pro ma działać SLI? ;)

Dalej jestem za tym abyś uciekał od tego SLI

PS. Propozycje tylko Foxconn Blackops itp jak kulą w płot - gratuluje pomysłodawców!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...foxconn - jesli masz na mysli blackops to chyba się na głowy pozamieniałeś, że dam 1100zł za mobo.

... napisałem "MARS", a MARS jest na P35 - czytaj ze zrozumieniem ...

Poza tym: Po co ci SLI?

Nie ma dobrych płyt SLI pod Intela. Poza tym samo SLI to też atrakcja wątpliwej jakości - DO GX2 jedziesz bez SLI, a jak już robisz SLI to 2x GX2, co w tej chwili nie ma najmniejszego sensu, zwłaszcza że sterowniki nie radzą sobie nawet dobrze z pojedynczą kartą a co dopiero z dwoma takimi (raz dostajesz 70% a raz -70%).

MARS nie jest zbyt drogi i na pewno jest wart swojej ceny. To jest najstabilniejsza płyta na P35...

Co do ASUS'a Blitz to napisałem - "jeśli miałbyś ochotę na mocne OC". Poza tym jak sam napisałeś - dostępność niemal zerowa, ale jak się trafi to niczym relikwia.

Najlepiej oczywiście DFI LanParty DK P35-T2RS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca. DK też daje nieźle popalić ASUSowi.

ASUS wychwala 8-fazowe zasilanie na P5K Pro. Prawda jest taka, że te fazy są bardzo słabe i porządne 4 fazy lepiej się spiszą. Idąc dalej - jakość wykonania, a ta w Pro jest słaba. Niedawno był przypadek - sąsiad kupił pakę z podzespołami, ale sam chciał złożyć. Niestety owy ASUS nie miał jednego radiatora na zasilaniu a drugi był nieźle przekręcony. W efekcie ten "odpadnięty" radiator nieźle poharatał ścieżki na płycie i musiał ją oddać na gwarancję. Wziął Abita IP35-Pro za dopłatą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rollercoasterfreak

Moim zdaniem z powodzeniem możesz brać tą tańszą DFI.

Ps. Dobrze że w końcu zrezygnowałeś z tego SLI!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DK też daje nieźle popalić ASUSowi.

Mozesz zaprezentowac jakis namacalny dowód?

ASUS wychwala 8-fazowe zasilanie na P5K Pro. Prawda jest taka, że te fazy są bardzo słabe i porządne 4 fazy lepiej się spiszą.

Tu tez poprosze chociazby o jeden, udokomentowany dowod

Idąc dalej - jakość wykonania, a ta w Pro jest słaba.

No popatrz dziwy. Czemu majac w rekach takie plyty jak high endowy Blitz, DFI LP P35 UT/LT, popularne msi p35 w wersji platinium czy chociazby wychwalanego pod niebiosa BlackOpsa nie zauwazylem zadnej roznicy w jakosci wykonania w porownaniu do p5k pro? Ba, dfi i foxconn sa IMHO bardziej problematyczne od asusow :D . W porownaniu do innych plyt z serii P5K takze roznic nie uswiadczylem, a mialem w reku chyba wszystkie mobasy z tej serii.

Nie zapomniales moze o tym, ze dfi dk nie kreci tak dobrze pamieci jak kazdy, nie wykastrowany asus na p35? Do tego nie prowadzi wspaniale procka

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety owy ASUS nie miał jednego radiatora na zasilaniu a drugi był nieźle przekręcony. W efekcie ten "odpadnięty" radiator nieźle poharatał ścieżki na płycie i musiał ją oddać na gwarancję.

:lol:

to aby byla fabrycznie nowa plyta? przyjeli reklamacje ze szkoda mechaniczna?

p5k pro jest uczciwa plyta za dobre pieniadze. mialem i bardzo sobie chwalilem.

a serwis wychwalanego abita znasz? :lol: a ze abit usuwa sie z rynku plyt slyszales...?

eot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p5k pro jest uczciwa plyta za dobre pieniadze. mialem i bardzo sobie chwalilem.

Bo najwiecej wiedza ci, ktorzy:

1. nie mieli tego w reku

2. przeczytali na forum/uslyszeli od kumpla

3. nie potrafia zmienic kilku opcji w biosie, tylko zostawiaja na auto i narzekaja

ale ich tez szanujemy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo najwiecej wiedza ci, ktorzy:

1. nie mieli tego w reku

2. przeczytali na forum/uslyszeli od kumpla

3. nie potrafia zmienic kilku opcji w biosie, tylko zostawiaja na auto i narzekaja

ale ich tez szanujemy ;)

Nie spełniam chyba żadnego z trzech punktów (xD) bo w rękach tez miałem i mogę powiedzieć że OC jest nawet przyjemne ale niestety już 2 razy się zawiodłem osobiście na ASUSie i już nie ufam im niestety (tylko ROG jakoś mi pasuje). Nie wiem czym jest to spowodowane, ale niestety P5WD64 Professional (chyba tak) jakiego miałem cierpiał na jakąś niedoróbkę (sam nie wiem nawet jaką, ale przyjęli na gwarancję). Po prostu wszystko co do niego wsadziłem (a wsadzałem Pentium D 805 i Celerona D też wsadzałem), wykrywał jako 5x100mhz a BIOS wogóle nie zapisywał wprowadzonych zmian. Potem było lepiej.

Nie mówię tutaj że ASUS to crap i wogóle najgorszy, zwłaszcza patrząc na posty usera który ma kilka WR w ręku. Z MSI też była bajka (patrz sygna) a w ABITcie AN7 AGP nie wchodziło na tryb 8x... Potem właśnie miałem DFI LanParty nForce 2 Ultra 400 i właśnie wtedy przekonałem się do tej marki...

Co do Abita - sad but true; ale chciałbym żeby to się okazało plotką.

Do kolegi MaSell'a - czy użyczyłbyś jakiejś wskazówki (jeśli możesz ofc) gdzie można dorwać ASUS'a Blitz Formula? Płyta chodzi mi po głowie od jej premiery, a rekordy OC i pochlebne recenzje jeszcze mnie w tym utwierdzają.

EDIT: Jednak chyba ABIT nie ma problemów - http://www.benchmark.pl/aktualnosci/news3715.php

Edytowane przez D3NV3R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kolegi MaSell'a - czy użyczyłbyś jakiejś wskazówki (jeśli możesz ofc) gdzie można dorwać ASUS'a Blitz Formula? Płyta chodzi mi po głowie od jej premiery, a rekordy OC i pochlebne recenzje jeszcze mnie w tym utwierdzają.

z drugiej reki, w sklepie nie znajdziesz raczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi