D3NV3R Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 overclockers.co.uk Tam też trafisz spokojnie Q6600 G0. Poza tym taki procek to tylko na DFI DK posadzić, albo na ASUSie Blitz, albo jeszcze na Foxconn'ie MARS, ale ten pierwszy wydaje się najrozsądniejszy, bo jest w miarę tani a pozwala na wysokie OC. Tutaj - http://forum.purepc.pl/temat/Zasilacze-i-o...asilacz/252321/ - masz temat o zasiłkach - nie bierz na wyrost bo nie warto - teraz kompy zaczynają powoli zabierać coraz mniej prądu i przypuszczam że ten trend będzie się utrzymywał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) jest już 600W OCZ z przypisu zatem ta kwestia już odchodzi (podobnie jak grafa) DFI pod socket 775 nie ma SLI - co planuję. Blitz - cena + brak dostępności w UK. foxconn - jesli masz na mysli blackops to chyba się na głowy pozamieniałeś, że dam 1100zł za mobo. Edytowane 28 Maja 2008 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 ja dodam od siebie bys DOKLADNIE okreslil swoj adres jesli w ebuyerze bedziesz kupowal gdyz niezle pomylki wala. w regulaminie jest napisane ze w razie twojej nieobecnosci zostawia paczke u sasiada .... sek w tym ze przesylka kurierem czesto nie wita w dany dzien u twoich drzwi tylko na osiedlu o podobnej nazwie gdzie w uk osiedli o prawie identycznych nazwach kolo siebie jest pelno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rollercoasterfreak Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 MEGA UPDATE jako że niektórzy kierują się początkowymi postami. Plan jest aby kupić Q6600 G0 i P5k Pro. Kwestia jeszcze to pamięci, choć bardzo trafne posty zostały napisane powyżej. Budy raczej nie zmieniam. A wytłumacz proszę jak na P5K Pro ma działać SLI? ;) Dalej jestem za tym abyś uciekał od tego SLI PS. Propozycje tylko Foxconn Blackops itp jak kulą w płot - gratuluje pomysłodawców! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Lol crossfire :] No nic, zobaczymy co chipy GT280 przyniosą za rok/dwa Edytowane 29 Maja 2008 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Miałeś na myśli za miesiąc :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 tak tak, ale ceny będą odpowiednie za rok/dwa :) Jak te demony wyjdą to nvidia pewnie zażyczy sobie z 2500zł za szt. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Gdzieś widziałem porównanie cen nowych chipów nvidia i ati , 260 był za 450$, 280 za 600$+ , ati były dużo tańsze (coś koło 300). Jak znajdę to wrzucę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 ...foxconn - jesli masz na mysli blackops to chyba się na głowy pozamieniałeś, że dam 1100zł za mobo.... napisałem "MARS", a MARS jest na P35 - czytaj ze zrozumieniem ... Poza tym: Po co ci SLI? Nie ma dobrych płyt SLI pod Intela. Poza tym samo SLI to też atrakcja wątpliwej jakości - DO GX2 jedziesz bez SLI, a jak już robisz SLI to 2x GX2, co w tej chwili nie ma najmniejszego sensu, zwłaszcza że sterowniki nie radzą sobie nawet dobrze z pojedynczą kartą a co dopiero z dwoma takimi (raz dostajesz 70% a raz -70%). MARS nie jest zbyt drogi i na pewno jest wart swojej ceny. To jest najstabilniejsza płyta na P35... Co do ASUS'a Blitz to napisałem - "jeśli miałbyś ochotę na mocne OC". Poza tym jak sam napisałeś - dostępność niemal zerowa, ale jak się trafi to niczym relikwia. Najlepiej oczywiście DFI LanParty DK P35-T2RS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Pewnie masz rację. DFI to świetny producent. Jeżeli jest lepsza od asusowego p5k pro w kwestii podkrecania, a pewnie jest ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Pewnie masz rację. DFI to świetny producent. Jeżeli jest lepsza od asusowego p5k pro w kwestii podkrecania, a pewnie jest ... ;)DFI jest lepsza, ale tylko z oznaczeniem UT/LT :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) masz na myśli tego potwora za 700zł ? :) http://overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MB-040-DF Edytowane 30 Maja 2008 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Nie do końca. DK też daje nieźle popalić ASUSowi. ASUS wychwala 8-fazowe zasilanie na P5K Pro. Prawda jest taka, że te fazy są bardzo słabe i porządne 4 fazy lepiej się spiszą. Idąc dalej - jakość wykonania, a ta w Pro jest słaba. Niedawno był przypadek - sąsiad kupił pakę z podzespołami, ale sam chciał złożyć. Niestety owy ASUS nie miał jednego radiatora na zasilaniu a drugi był nieźle przekręcony. W efekcie ten "odpadnięty" radiator nieźle poharatał ścieżki na płycie i musiał ją oddać na gwarancję. Wziął Abita IP35-Pro za dopłatą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rollercoasterfreak Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Moim zdaniem z powodzeniem możesz brać tą tańszą DFI. Ps. Dobrze że w końcu zrezygnowałeś z tego SLI! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) DK też daje nieźle popalić ASUSowi.Mozesz zaprezentowac jakis namacalny dowód? ASUS wychwala 8-fazowe zasilanie na P5K Pro. Prawda jest taka, że te fazy są bardzo słabe i porządne 4 fazy lepiej się spiszą.Tu tez poprosze chociazby o jeden, udokomentowany dowod Idąc dalej - jakość wykonania, a ta w Pro jest słaba.No popatrz dziwy. Czemu majac w rekach takie plyty jak high endowy Blitz, DFI LP P35 UT/LT, popularne msi p35 w wersji platinium czy chociazby wychwalanego pod niebiosa BlackOpsa nie zauwazylem zadnej roznicy w jakosci wykonania w porownaniu do p5k pro? Ba, dfi i foxconn sa IMHO bardziej problematyczne od asusow :D . W porownaniu do innych plyt z serii P5K takze roznic nie uswiadczylem, a mialem w reku chyba wszystkie mobasy z tej serii. Nie zapomniales moze o tym, ze dfi dk nie kreci tak dobrze pamieci jak kazdy, nie wykastrowany asus na p35? Do tego nie prowadzi wspaniale procka Edytowane 30 Maja 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Niestety owy ASUS nie miał jednego radiatora na zasilaniu a drugi był nieźle przekręcony. W efekcie ten "odpadnięty" radiator nieźle poharatał ścieżki na płycie i musiał ją oddać na gwarancję. :lol: to aby byla fabrycznie nowa plyta? przyjeli reklamacje ze szkoda mechaniczna? p5k pro jest uczciwa plyta za dobre pieniadze. mialem i bardzo sobie chwalilem. a serwis wychwalanego abita znasz? :lol: a ze abit usuwa sie z rynku plyt slyszales...? eot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 p5k pro jest uczciwa plyta za dobre pieniadze. mialem i bardzo sobie chwalilem.Bo najwiecej wiedza ci, ktorzy: 1. nie mieli tego w reku 2. przeczytali na forum/uslyszeli od kumpla 3. nie potrafia zmienic kilku opcji w biosie, tylko zostawiaja na auto i narzekaja ale ich tez szanujemy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (...)a ze abit usuwa sie z rynku plyt slyszales...? eot. Ja słyszałem http://www.xbitlabs.com/news/mainboards/di...g_Business.html :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 the truth is out there... nvm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) Bo najwiecej wiedza ci, ktorzy: 1. nie mieli tego w reku 2. przeczytali na forum/uslyszeli od kumpla 3. nie potrafia zmienic kilku opcji w biosie, tylko zostawiaja na auto i narzekaja ale ich tez szanujemy ;) Nie spełniam chyba żadnego z trzech punktów (xD) bo w rękach tez miałem i mogę powiedzieć że OC jest nawet przyjemne ale niestety już 2 razy się zawiodłem osobiście na ASUSie i już nie ufam im niestety (tylko ROG jakoś mi pasuje). Nie wiem czym jest to spowodowane, ale niestety P5WD64 Professional (chyba tak) jakiego miałem cierpiał na jakąś niedoróbkę (sam nie wiem nawet jaką, ale przyjęli na gwarancję). Po prostu wszystko co do niego wsadziłem (a wsadzałem Pentium D 805 i Celerona D też wsadzałem), wykrywał jako 5x100mhz a BIOS wogóle nie zapisywał wprowadzonych zmian. Potem było lepiej. Nie mówię tutaj że ASUS to crap i wogóle najgorszy, zwłaszcza patrząc na posty usera który ma kilka WR w ręku. Z MSI też była bajka (patrz sygna) a w ABITcie AN7 AGP nie wchodziło na tryb 8x... Potem właśnie miałem DFI LanParty nForce 2 Ultra 400 i właśnie wtedy przekonałem się do tej marki... Co do Abita - sad but true; ale chciałbym żeby to się okazało plotką. Do kolegi MaSell'a - czy użyczyłbyś jakiejś wskazówki (jeśli możesz ofc) gdzie można dorwać ASUS'a Blitz Formula? Płyta chodzi mi po głowie od jej premiery, a rekordy OC i pochlebne recenzje jeszcze mnie w tym utwierdzają. EDIT: Jednak chyba ABIT nie ma problemów - http://www.benchmark.pl/aktualnosci/news3715.php Edytowane 30 Maja 2008 przez D3NV3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Do kolegi MaSell'a - czy użyczyłbyś jakiejś wskazówki (jeśli możesz ofc) gdzie można dorwać ASUS'a Blitz Formula? Płyta chodzi mi po głowie od jej premiery, a rekordy OC i pochlebne recenzje jeszcze mnie w tym utwierdzają.z drugiej reki, w sklepie nie znajdziesz raczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Czyżby chodziło o http://www.allegro.pl/item372312949_asus_s...kazja_bcm_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Nie, chodzi o to: http://www.amazon.co.uk/Blitz-Formula-Spec...3508&sr=8-1 Koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Nie, chodzi o to: http://www.amazon.co.uk/Blitz-Formula-Spec...3508&sr=8-1 na litosc tylko nie wersje SE z tym smiesznym niby blokiem... sam asus juz sie wycofal z produkcji tej plyty dosc szybko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...