Borys-Tech Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Mam 3 bloki które muszę doprowadzić do porządku. Znalazłem na forum kilka tematów ale wolę zapytać co do skuteczności. Kwasek cytrynowy "Kret" płyn do przepychania rur i syfonów o ile pamiętam Ocet Ketchup Proszę o pomoc jak dokładnie użyć tych specyfików lub o inne metody jak doczyścić blok :D Czytałem cały ten topic jednak nie wiem nadal czym najlepiej czyścić :/ http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=246461 Edytowane 16 Stycznia 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norghe Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Najbezpieczniejszy aczkolwiek nie najmocniejszy w działaniu - kwasek cytr.Nim zwykle czysciłem nagrzewnice. Cała sniedz ładnie schodziła. Co do kretów itp to bym uwazał bo mozna sie przejechac... Proponuje najpierw zacząc od kwasku bo niczym nie ryzykujesz a moze wystarczy. Inie zaszkodzi wcale nadmiar wsypanego kwasku. :) Edytowane 16 Stycznia 2008 przez norghe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 cilit kamien i rdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 keczup wloclawek pikantny sprawdzony osobiscie i dziala. poza tym najtanszy ze wszystkich sepcyfikow, bo na blok starczaja 2 lyzeczki [; inne keczupy pewnie tez dadza rade, ale ich nie sprawdzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Cilit Bang albo zwykła pasta do zębów (w przypadku pasty trzeba się troszkę natrzeć ale efekt super) ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Uzywalem kwasku cytrynowego i dzialalo swietnie. Robisz stezona mieszanke z goraca woda i blok wyglada jak nowka! Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ja kupiłem kiedyś w Biedronce za 9zł taki preparat o nazwie Fist. Popsikałem tym specyfikiem na blok i po 2-3 sekundach blok lśnił jak nowy. Wystarczyło spłukać wodą. Ze swojej strony, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Z wynalazkami typu Cilit należy uważać, jeśli przesadzimy lub zbyt długo będzie na bloku to mogą porobić sie paskudne smugi lub zacieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 keczup wloclawek pikantny sprawdzony osobiscie i dziala. poza tym najtanszy ze wszystkich sepcyfikow, bo na blok starczaja 2 lyzeczki [; inne keczupy pewnie tez dadza rade, ale ich nie sprawdzalem Matko bosko, marnować to cudo na czyszczenie bloków? Przecież dwie łyżeczki starczają na dwie parówki! :? Cillit dawkowany z umiarem albo kwasek i po krzyku, sprawdzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ja czyściłem jakimś mleczkiem do miedzi/srebra/mosiadzu made in czechosłowacja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...