Skocz do zawartości
Black_war

Tt Big Typhoon Vs Scythe Ninja

Rekomendowane odpowiedzi

Oba mogę mieć w podobnej cenie, BT odrazu z wentylem, Ninje bez niego. Na ninjy byłby Fander, i tu się zastanawiam czy: opłaca się brać za 95zł ninje czy za 90zł BT i i tak zmieniać wentyl..? Może trochę dziwny temat i są na necie setki porównań, ale pomóżcie mi rozwikłać tą zagadkę ;]

ew. w grę wchodzi CM GeminII

Edytowane przez Black_war

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GeminII to sobie odpuść ...

A to czemu ;] ? Jest wg testów najwydajniejszy z tej trójki, BT za to nie różni się wydajnością od ninjy ale za to owiewa elementy wokół socketu, Ninja za to wg mnie najładniejsza... Sam sobie stawiam odpowiedzi no ale..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzuć okiem na to zestawienie (nie zwracaj uwagi na czerwone zaznaczenie): http://www.silenthardware.de/reviews/cpu/o...s_oc/index.html

Moim zdaniem jest to jeden z bardziej wiarygodnych serwisów ze względu na ujednoliconą metodologię (np. nie porównują bez refleksji ze sobą coolerów z zupełnie różnymi wentylatorami). Gemini wypada nawet słabiej od Ultimy90. Tyle w temacie czy "duży może więcej" ;)

Jeśli wybierać z podanej przez Ciebie Trójki to sugerowałbym również Ninję. Nie zmienia to faktu, że warto pomyśleć niekoniecznie tylko o tych trzech.

Pozdrawiam

Edytowane przez Labovsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi