Jordi23 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 No mam taki problem gdy ustawie pamieci na 166Mhz (sa to niefirmowe pamieci DDR333) , pisalem juz o tym (topic o procek na 166 i pamieci na 166) , nie wiem co zrobic napiecie dalem 2.9 dla pamieci, procek biega 12.5 x 166 (2083Mhz) i na pewno stabilnie bo jego max to 2300Mhz, cl mam ustawione na 2.5 (na 3 to samo sie dzieje) timingi sa ustawione na optimal czyli wolno i tak windows chodzi idealnie testy jak sandra pcmark itp tez przechodza cale , 3dmark 2001 i 2003 tez caly ale gry mi sie wywalaja po jakims 10-30 min grania (C&C Generals , Splinter Cell inne tez) do windowsa z komunikatem o jakims fatal error ale nie zatrzymuja komputera , jak tylko zmienie pamieci na 133 problem znika , tylko dziwi mnie fakt ze wszystkie testy przechodza (3dsmarki) 2. Aha i jeszcze jedno pytanie co lepiej ustawic pamieci na 166 cl3 czy na 133 cl2 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Dlatego że 3dMark nie obciąża zbyt mocna zarówno grafiki jak i reszty sprzętu. I tak np. od 3d2001 zdecydowanie mocnie grafę obciąża np. 3d2000 A żę gry się wywalajapo kilkunastu minutach grania jest to prawdopodobnie wyniekiem temp. która rośnie dość szybko przy mocno krtęconym sprzęcie. Jak chcesz mieć 100 % pewności że twój komp jest stabilny to wrzuć cpuburna, tylko uważaj bo on tak obciąża sprzęt że zasiłka może pójść z dymem. Jak wytrzyma kilkanaście minut burna to możesz być przekonany że to jest stabilny sprzęt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 a byl bys tak mily i przeslal mi linka do tego programu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 oprócz tego proponuję sprawdzenie ramu na 166 goldmemory. mam to samo ze swoim ramem : spox przechodzi wszystko co się tylko da pod win (sandra,3dm2k1,prime95,..) a wysypuje się w nfs5 czasami. natomiast goldmemory natychmiast znajduje błędy przy takich ustawieniach. strenż ale sprawdź www.goldmemory.cz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 dzieki za programik jest naprawde wypas ten gold memmory sprawdzilem sobie nim i zeczywiscie wyskoczylo pare bledow i to wlasnie byla przyczyna , powiedzcie mi jeszcze jak lepiej ustawic pamiec DDR333 CL3 czy DDR266 CL2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 dzieki za programik jest naprawde wypas ten gold memmory sprawdzilem sobie nim i zeczywiscie wyskoczylo pare bledow i to wlasnie byla przyczyna , powiedzcie mi jeszcze jak lepiej ustawic pamiec DDR333 CL3 czy DDR266 CL2 zdecydowanie szybszym jest synchroniczne ustawienie pamieci i CL2. Jesli masz FSB 133 a Mem 166 i CL3 to bedzie to wolniejsze ustwienie nic 133MHz Mem CL2. Aha taka pamiec nadaje sie d reklamacji. NIe powinienes miec problemow z jej uznaniem. Pamiec jest ewidentnie zwalona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...