andrew777 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Przegrzewanie się to powód do reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 (edytowane) gwarancję mam na 5lat więc bardzo mi się nie spieszy, i ogólnie to chodziło mi o rozsądną granicę, kiedy warto by z tym do serwisu iść, bo nie chciałbym żeby trzymali mi kartę dwa tygodnie a potem powiedzieli, że dopóki się nie spali to jest w normie. Jakie macie temperatury w różnych sytuacjach na swoich kartach? Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaz222 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Witam, moja karta palit 9800gt o numerze seryjnym XNE/9800TXT352 w technologi 65nm została oddana na gwarancje (artefakty) i zostanie wyminiona raczej na nowa karte. i teraz mam pytania czy obecnie wszystkie pality sa produkowane w technologi 55nm, chodzi mi o te dwa modele: http://www.komputronik.pl/index.php/produc...I-E)_Super.html i druga karta http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=13619 I ktorą z tych dwoch kart łatweij jest dostac w sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam, moja karta palit 9800gt o numerze seryjnym XNE/9800TXT352 w technologi 65nm została oddana na gwarancje (artefakty) i zostanie wyminiona raczej na nowa karte. i teraz mam pytania czy obecnie wszystkie pality sa produkowane w technologi 55nm, chodzi mi o te dwa modele: http://www.komputronik.pl/index.php/produc...I-E)_Super.html i druga karta http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=13619 I ktorą z tych dwoch kart łatweij jest dostac w sklepach Czy ten geforce ma jedną 4-ro pinową wtyczkę czy 6-cio ? Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez Suanis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaz222 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Czy ten geforce ma jedną 4-ro pinową wtyczkę czy 6-cio ?Ten co oddałem na gwarancje ma 6-cio pinową wtyczke zasilającą, na czerwonym PCB z radiatorkami na sekcji zasilania. Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez kamaz222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam_g Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam, zamierzam kupić kartę gts250 od Gainwarda i o kilka rzeczy chciałbym zapytać znawców, otóż po pierwsze czy ta karta jest wykonana w procesie 55nm na G92b tak jak referencyjna? bo widziałem screeny z GPU-Z z tej karty i pokazywał 65nm i G92 więc się trochę zamotałem... dodatkowo w recenzjach gts250 czytam że wymaga jednej wtyczki 6pin a w jednej z publikacji czytałem że ten Gainward wymaga dwóch takich wtyczek... jak jest naprawdę? i ostatnia najważniejsza sprawa czy zasilacz z mojego podpisu pociągnie tą grafikę? mi się wydawało że 350W to za mało ale już mi ktoś na forum napisał że wystarczy, piszę więc żeby się upewnić ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Te karty od palita/gainwarda mają tylko i wyłącznie 55nm gpu , karta ma dwa gniazda zasilania - w sumie nie wiem po co :wink: , bo pobiera nie wiele prądu. Na twój zasilacz pociągnie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) Mam podobny dylemat jak Kam q. Zamówiłem GTS 250 od Gainwarda, ale później zauważyłem, że grafa ma dwa złącza zasilające !! Przy konfigu z siga Amacrox Warrior 450W da radę go zasilić ?? Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez Marvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Da, 9800GTX+ smigal z Amacroxem 450 czyli 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aresius Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Czy ktoś (najlepiej z Wawy) ma może do pożyczenia referencyjny cooler od 9800gtx(/8800gtx) na około miesiąc? (może być odpłatnie) Pogubiłem termopady (białe z siatką) i trochę się boję reklamować na gwar. kartę z ich zamiennikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Witam, Która karta jest mocniejsza ? GF 8800GTX 768Mb czy GF 9800GT ECO 1024 MB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 gtx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Do ilu muszę podkręcić E5200 żeby nie blokował GTSa 250?? ps. Mam dobra okazję zamienić moje GSO na Asusa GTS 250 512MB wersję NIE dark knight dokładnie taką: i mam pytanie czy ten konkretny model (bo mam możliwość wymiany tylko na takiego Asusa) to udany produkt? Jak z głośnością tego chłodzenia? Jest regulacja obrotów? Może ktoś może porównac do posiadanego przeze mnie Palita 9600GSO 768MB?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarql Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Witam mam pewien problem a mianowicie chodzi o Geforce'a palit sonic 9800gtx+ którego posiadam od około 10m-cy na początku było wszystko ok, ale teraz od 2 tygodni po wyjściu z gry obroty wentylatora nie zmniejszają sie i pozostają na np (60% sprawdzając w riva tunerze) temperatura spada ale obroty zostają w miejscu,dodam tylko że chłodzenie było przedmuchiwane powietrzem, niema kurzu itp zabrudzeń,czy to wina jakiegoś czujnika lub pasty która mogła już stracić swoje właściwości? I jeszcze jedno, po zresetowaniu kompa oboty wracają do normy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 ściągnij nowe sterowniki, podopowiem Ci że musisz sciągnąć najnowsza bete, poprawiaja ten błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathi Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Witam. Mam pytanie. http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...223&katid=0 Czy chłodzenie na karcie w linku powyżej dobrze się sprawuje w sensie głośności i temperatur ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Do ilu muszę podkręcić E5200 żeby nie blokował GTSa 250?? ps. Mam dobra okazję zamienić moje GSO na Asusa GTS 250 512MB wersję NIE dark knight dokładnie taką: i mam pytanie czy ten konkretny model (bo mam możliwość wymiany tylko na takiego Asusa) to udany produkt? Jak z głośnością tego chłodzenia? Jest regulacja obrotów? Może ktoś może porównac do posiadanego przeze mnie Palita 9600GSO 768MB?? Pozdrawiam Ten gts jest strasznie głośny i ma spowolnione pamięci na 1000 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathi Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Ten GTS250 jest wyraźnie słyszalny. Co do pamięci to mój GTS250 ma normalnie 1100 (2200 efektywnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nobange Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Też mam GTS250 od Asusa z 512 MB ramu (Glaciator) i jestem rozczarowany, że karta nie posiada trybu 2D. Z tego co sie zorientowałem, wersja 1024 MB juz posiada 2 stopnie wydajności, przełączane dynamicznie w sterowniku. Próbowałem edytować bios Nibitorem, ale dodanie zegarów w trybie 2D nic nie zmieniło. Być może trzeba coś tam jeszcze włączyć w HexEditor, ale jedyny opis, jaki znalazłem, dotyczy innej karty i nie zgadzają sie wartości. Chętnie bym to cholerstwo zamienił na wersje 1GB... Chyba że uda się coś zadziałać jeszcze w biosie, ale sam już nic więcej nie wymyślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Cześć Ma ktoś schemat pencil moda na 9800gt Galaxy Xtreme Tuner? lub jakiś inny sposób na podniesienie napięcia na tej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zamowilem niedawno Asusa gts 250 Dark Knight 1gb, i teraz dowiaduje sie ze asusy nie maja trybu 2d.... Ostatnio malo czasu mam na gry bo pisze magisterke, a komp chodzi praktycznie non-stop [p2p i te rzeczy]. Dlatego wymienilem HISa hd 4890 na tego gts bo potrzebuje energooszczednej i cichej w iddle karty. A tutaj taki zonk - jestem zszokowany. Da sie jakos obejsc ten problem - modyfikacja biosu, programowe obnizanie zegarow w spoczynku itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costly Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam Mam taką kartę graficzną jak w tytule czyli Ge force 9800 1024mb model Green Edition. Na chwilę używam jej w połączeniu z monitorem lcd LG 17cali FLATRON L1734S, ale nie jest to panorama(taki kwadratowy). Za kilka miesięcy będę kupował telewizor z Full HD i tu moje pytanie czy jak połączę za pomocą kabla HDMI kompa z telewizorem to będę oglądał filmy z dysku(zakładając, że na dysku będę miał fimly w HD) w jakości HD?? Karta 9800 gt posiada wejście hdmi ale nie wiem czy obsługuje rozdzielczość FULL HD 1920 x 1080, bo teraz nie mogę tego sprawdzić nie posiadając monitora w hd. W skrócie chodzi mi o to czy moja karta czyli gf 9800 obsługuje rozdzielczość FULL HD 1920 x 1080? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex112 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Witam. Mam pytanie nurtujące mnie... otóż chce zakupić sobie GeForce 9800GT http://allegro.pl/item867829626_wyprzedaz_...t_512_ddr3.html i nie wiem czy wytrzyma mój zasilacz Modecom Feel 400W ATX PFC , dodam, że mam otwartą obudowe cały czas a konfiguracja mojego kompa jest taka: Płyta główna: MSI 945PL Neo3 Procek: Intel Pentium Dual Core E2220 2x2.40ghz Pamięć: 3GB RAM DDR2 800MHz GoodRam HDD: Seagate 250GB 8mb cache No i obecna karta graficzna to Radeon HD 3850 512/256 ddr3 Pozdrawiam. Edytowane 29 Grudnia 2009 przez artex112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Może tak, może nie. Jeżeli to feel III to pewnie psując się nie popsuje reszty bo ten ma zabezpieczenia, aczkolwiek pewności nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Kolega ma feel 500 przy takim konfigu: athlon x2 5200+ 3razy 1gb ramu hd4850 i u niego jest to na styk proca jak kręciłem to ze zmianą napięcia komp się już nie włączał. Spróbować możesz podłączyć najlepiej zmień zasilacz, ja mam mode com mc 400 i styka, ale na pewno coś lepszego w tej cenie (120zł) by się znalazło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Dołóż do HD4770. Jest wydajniejszy od 9800GT i ma mniejszy pobór prądu. Chociaż lepiej kupić nowy zasilacz, np. Delta/Fortron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex112 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 ja to chcialbym kupic ta 9800gt nastepnie sprzedac ta poprzednia gdzies za 220zl i kupic sobie nowy zasilacz , mysle ze zasilacz wytrzyma dosc dlugo ? kumpel mial zasilacz Feel 350W i spokojnie ciagnal ta karte, po 2 miesiacach wymienil na chiefteca 450w. ale chcialbym uslyszec wasze zdanie czy wytrzyma ten zasilacz ?;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Ja miałem feel 350W i po ~3 miesiącach z x2 i 2600xt padał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanadium Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam serdecznie jestem na forum nowy i chciałby zasięgnąć opinii. Nabyłem dziś kartę Gainwarda Gf 9800GT Goes Like Hell z taktowaniem Core 650 mem 1100 (rzeczywiste 2200) i jestem rozczarowany wcześniej posiadałem kartę Gf 9500Gt DDR2 i wyniki w 3d marku 06 miałem 3960 a teraz na 9800gt 5017 !!!!!!! o 1000 wiecej tylko niesamowite proszę o pomoc podaję konfigurację komputera... Procesor P4 3Ghz Prescot Płyta głowna Intel 915PGN Ram 1GB karta graf. Ge Force 9800GT Winows Xp pro sp3 zasilacz nie wiem jaki nigdzie nie pisze był już jak kupowałem obudowę która nazywa się Magic ale moze cos około 350W na benchmark.pl są 2 krotnie większe punkty w 3 d marku więc nie wiem co z tym fantem zrobic pomóżcie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...