Skocz do zawartości
pkp

internet-czy ta oferta jest atrakcyjna?

Rekomendowane odpowiedzi

[/url]http://www.ask.com.pl/internet.php

Pytanie jak w temacie czy ta oferta jest atrakcyjna, czy też nie warto sobie zawracać nią głowy.

Jednakże muszę zaznczyć, że dostęp do internetu mam w pracy, więc ewentualne przyłaczenie musi gwarantować możliwośc gry sieciowej (np. battlefield 1942).

"Usługodawca gwarantuje prędkość transmisji danych na zakończeniu łącza Usługobiorcy do swojego routera brzegowego w wysokości 64kbit/s"

Czy osiągając minimalny w/w transfer możliwe jest pogranie w np w/w battlefield.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne to tak jakbys mial mniej wiecej neo+ 512 :( wiec grac sie da

zanim cos powiesz to wez sie 3 razy zastanow

neo+ to 512kbit/s a skoro mowi ze bedzie mial 64kbit/s to to sie nijak ma do neo+

inna sprawa ze gry wykorzystuja raczej male pasmo ok 0,5 - 1,5kB/s, wiec grac sie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plusem jest ta gwarancja stałej prędkości, jeżeli mają zamiar tego dorzymać. Ale 64kbit/sekundę??? Ja mam w tej cenie 60kB/s, ale czasem mocno spada...kilo bity czy bajty? Bo to ośmiokrotna różnica...

genghiskhan Ci pomoze!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam sieć LAN (ponad 1000 uzytkowników na całym mieście) i mi chodzi świetnie na kartach 100mbps.transfery mam minimum 100kbps przy ściąganiu z FTP lub HTTP. 64 kb które Tobie oferują to jest calkiem fajkna prędkość jesli nie będzie spadać poniżej tych 60kb jak obiecywali. Za taki abonament jak tam piszą, to ja bym brał (sam tyle płace za swoje). Internet bedzie ci fajnie śmigał (prawie jak mój :) ). Jak masz kasiore na instalacje to bierz bez wachania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne to tak jakbys mial mniej wiecej neo+ 512 :( wiec grac sie da

zanim cos powiesz to wez sie 3 razy zastanow

neo+ to 512kbit/s a skoro mowi ze bedzie mial 64kbit/s to to sie nijak ma do neo+

inna sprawa ze gry wykorzystuja raczej male pasmo ok 0,5 - 1,5kB/s, wiec grac sie da

raczej 4kB down i 4kB up - czyli 8kB w obie strony (przynajmniej cs tyle wysyla/odbiera). nie zwrocilem uwagi na transmisje glosowa podczas grania, ale jesli podczas zwyklej rozmowy tez sciaga okolo 8kB w obie stronki no to dolaczajac do tego gre potrzebujemy 8kB uploadu i tyle samo na download. przyznam ze nie czytalem info ze stronki tego providera, ale jesli zapewnia transfer 64kbity w obie strony to imho wystarczy do grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi