hyper_2002 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 bo ja nie mogę nic pobrać od nich: ForbiddenYou don't have permission to access /Videocards---NVIDIA-ForceWare-Vista_c32.html on this server. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 178.15 pod xpeka są nienajlepsze , lepsze są 178.13.Zależy w co grasz, na 178.13 sterach sypie się BF2142 i podobno również BF2 jeżeli masz włączony AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Mam nadal problem z kompem a dokładnie chodzi o mój zasilać CORSAIR 620W :cry: który w momencie jak load gry ma 99% i już w samej grze CRYSIS WH, zaczyna pykać, terkotać, szmerać itd. W czym tkwi problem? Czy nie wyrabia ze stabilnością napięcia, przegrzewa się a wszystko z powodu 280GTX? HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) Z powodu zmiany karty na GTX280 musiałem również zmienić zasilacz: -beQuiet 650W- miałem 2 sztuki i obydwie piszczały pod obciążeniem. -Tacens Supero 700, na karcie 8800GTS chodził super. Po zmianie na 280 porażka. Objawy takie jak twoje. Dopiero ENERMAX 625 poradził sobie z moją konfiguracją - totalna cisza. Edytowane 12 Października 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 No a u mnie szef 450W i lata jak trzeba ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) Z powodu zmiany karty na GTX280 musiałem również zmienić zasilacz: -beQuiet 650W- miałem 2 sztuki i obydwie piszczały pod obciążeniem. -Tacens Supero 700, na karcie 8800GTS chodził super. Po zmianie na 280 porażka. Objawy takie jak twoje. Dopiero ENERMAX 625 poradził sobie z moją konfiguracją - totalna cisza. Ello Jack, jakj dokładnie masz model zasiłki? bo widziałem wersje VIP...hmm. Czy tobie zasiłki tylko w grach ćwierkały tak jak u mnie? Zapuszczam ORTHOSa i mam idealna ciszę zacznę grac i robi się nie miło. Czego to jest wina? mam stsunkowo DOBRY zasilacz - drogi niestety kupiony kilka miesięcy temu :sad: Edytowane 12 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as1970 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 witam, gdzie mogę znaleźć modyfikowane biosy do evga gtx 260? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) BeQuiet także pod orthosem. Tacens natomaist tylko w grach ćwierkał. Co do enermaxa to sprawdzę dokładnie w domu co to za wersja. W zasilaczach niestety wysoka cena nie idzie w parze z jakoscią. Edytowane 12 Października 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 @Oli20053 toć masz w sigu dokładny model zasiłki jaką ma jacekcz :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Mój be quiet! jest cichuteńki, cewki można usłyszeć tylko przykładając ucho do wylotu powietrza, ale to niezaleznie od obciążenia. Wogóle to mój komp i tak za słaby do tej zasilki, co widać po napięciu 12 V które oscyluje w idle koło 12.5 V, a w stresie poniżej 12.4 jeszcze nie widziałem. jacekcz twój komp raczej nie za wiele więcej prądu zjada, więc chyba musiałeś trafić na jakąś felerną sztukę be quiet!a. Swoją drogą dawniej miałem NeoTEC-a X3800, na początku nie ćwierkały cewki, po jakimś 1.5 roku zaczęły i się to stopniowo nasilało, tyle że ćwierkały zdecydowanie mocniej w idle niż pod obciążeniem. W końcu zasiłka się spaliła, a miałem wtedy słabiutki komp nie ciągnący chyba nawet 200 W. Od tej pory jak ćwierkanie cewek pojawia się dopiero po jakimś czasie od razu przeczuwam najgorsze. Obecnie też wymieniam zasiłkę najwyżej co dwa lata, obecną mam rok i póki co chyba formy nie straciła, tylko pasowało by ją czymś dociążyć. Wogóle jak myślicie, obsługa SLI na X58 będzie zależeć tylko od sterowników NV? Bo jak tak to wydaje mi się realna szansa na przerobienie tych sterów tak aby SLI działało też na starszych chipsetach. Co sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Nie wiem czy dobrze pamiętam ale, możliwość SLI na X58 ma być odblokowana w biosie. I to też nie zadarmo bo nVidia żąda za to opłatę. Jak firma produkująca mobasy zapłaci to dostanie "klucz" do oblokowania SLI. Tylko nie bić :wink: jak coś pomieszałem, bo nie wiem czy to jeszcze aktualne i czy dobrze zapamiętałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Mam nadal problem z kompem a dokładnie chodzi o mój zasilać CORSAIR 620W :cry: który w momencie jak load gry ma 99% i już w samej grze CRYSIS WH, zaczyna pykać, terkotać, szmerać itd. W czym tkwi problem? Czy nie wyrabia ze stabilnością napięcia, przegrzewa się a wszystko z powodu 280GTX? HELP Jak widać po mojej sygnaturce też mam GTX280 i Korsarza 620 i nie słyszę ani ćwierkania, ani terkotania ani szmeru, ani itd. Może masz felerny egzemplarz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 ktoś używał corsarza hx520 na 280gtx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 ktoś używał corsarza hx520 na 280gtx?Dołączam się do pytania. Mój corsarz 520W nie podołał 2x8800Ultra w SLI, ale może pociągnie 280gtx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 ktoś używał corsarza hx520 na 280gtx?Lepiej nie ryzykuj, ja mam Corsaira 620W i jest BUBA, mogę zapomnieć o O/C procy do 4,5Ghz - zasiłaka odmawia posłuszeństaw- na 8800GTS bez problemu dochodziłem to dych wartości ale widoczenie 280GTX jest wybitnie prądożerne ;| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Może ten-typ-tak-ma. Powtórzę, że... U mnie leciwy Enermax 465 (430W | 12V - 33A) zasila sygnaturkę i nic nie ćwierka. Jest tak samo cicho jak z GTS 512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^mobo* Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Spokojnie Corsair HXEU 520W poradzi sobie z GTX 280 i resztą szybkiego zestawu - jak u mnie jest całość napędzana de facto „ciutkę” gorszym zasilaczem - Chieftec GPS-550AB-A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) Co zrobić jak podczas skrolowania stron na necie karta ( chyab karta) daje dziwne dzwięki...? to cewki? jak to diabelstwo uciszyć? Jak gram to przynajmniej wiatraki chodzą i dźwięk leci z glośników a korzystając z netu miałem ciszę. f...k Chyba sobie jakies stopery kupię do uszu :| Edytowane 12 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 witam, gdzie mogę znaleźć modyfikowane biosy do evga gtx 260? http://www.techpowerup.com/vgabios/ tu są jakieś biosiki do grafik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Ktoś używa asusa p5q-e z 280gtx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Co zrobić jak podczas skrolowania stron na necie karta ( chyab karta) daje dziwne dzwięki...? to cewki? jak to diabelstwo uciszyć? HELP, POMOCY Edytowane 14 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Wyciągnij zasilacz z budy i postaw go obok wtedy zidentyfikujesz źródło tych dźwięków. Stawiam na zasilacz - w razie czego wysyłaj na serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Wyciągnij zasilacz z budy i postaw go obok wtedy zidentyfikujesz źródło tych dźwięków. Stawiam na zasilacz - w razie czego wysyłaj na serwis.Z zasiłką było wszystko Ok do momentu przjścia na 280gtx(na 8800GTS pracuje rewelacyjnie) dzwieki podczas skrolowania ida z karty graficznej. Jak to ........naprawić, zniwelować ? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Witam ! Z jakimi parametrami wgrać inny bios do 280-tki mam SSC a chciałem wgrać od HydroCopper'a ?? I który programik zastosować nvFlash czy jakiś inny ?? Z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 A po co i w jakim celu?? Nie lepiej podnuieść takty ręcznie za pomocą softu? Lepszych efektów to nie da z tym , że będą podbite na stałe. Jak już koniecznie się napaliłeś na ten manewr to nvflash -4 -5 -6 new.rom . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Dzięki za odpowiedź. Może masz i rację :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Co zrobić jak podczas skrolowania stron na necie karta ( chyab karta) daje dziwne dzwięki...? to cewki? jak to diabelstwo uciszyć? HELP, POMOCY Czy wiecie dlaczego takie mam objawy? help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 jak masz viste to moze ci karta caly czas w 3d pracuje ?? sprubuj przestawic w 2d, bylo o tym z 2 strony wczesniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) jak masz viste to moze ci karta caly czas w 3d pracuje ?? sprubuj przestawic w 2d, bylo o tym z 2 strony wczesniejjak i gdzie ? w RT? w RT ja widać jest ok ale GPU-Z cały czs pokazuje takty 3D :blink: Edytowane 15 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Dopiero co chłopie o to pytałem i dostałem odpowiedź - http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3117507 Potem w tej zakładce Overclocking zmieniasz pole Force constant performance level na 2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...