Hathor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+ /2.2GHz, 1MB, 65W, BOX, AM2/ 179 zł Płyta główna: Gigabyte M56S-S3 /nForce 560/ 190 zł karta Graficzna: Gainward GeForce 8800GS 384MB DDRIII /192bit/ HDTV 2xDVI 450 zł Pamięć RAM: GoodRam 2GB (2x1GB) PC800 CL5 120 zł Dysk twardy: Seagate 250GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.10 170 zł Nagrywarka DVD: Samsung SH-S203D SATA (black) 85 zł Obudowa: TakeMe HIT Silver-Black (400W) 109 zł Zasilacz: ModeCom MC-400ATX 2.0 PFC 130 zł Monitor: Belinea o.display 1.1 (1000:1, 5ms) 499 zł Suma: 1932 zł brutto 1582.70 zł netto Czy ta p. główna i zasilacz pociągnie Gainwarda 8800 GS? jeżeli nie to chyba będę zmuszony <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Palita 8600 GT i wybiorę jakiś lepszy procek z AMD2 (zastanawiam się natomiast nad kupnem intela ale nie wiem czy starczy mi tyle pieniędzy na monitor, obudowę itp) (wszystko składane w sklepie esc.pl) I czy w ogóle zestaw jest dobry? pytam się bo w sumie pierwszy raz składam dla siebie takowy zestawik. Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Hathor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Małe są różnice w cenie 4200+ i 4400+ dlatego lepiej kupić x2 4400+ http://www.agito.pl/product/39233?bid=40 Płyta główna zdecydowanie lepiej jeśli będzie AM2+ przykładowo: http://www.agito.pl/product/327844?bid=40 Jeśli takie pamięci to nie w tej cenie: http://www.agito.pl/product/324196?bid=40 Obudowę lepiej kupić bez zasilacza bo co z nim zrobić skoro kupujesz oddzielnie zasilacz. Dysk bym wolał taki: http://www.apollo.pl/store/show_detail/36907 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hathor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) ale chodzi o to że ja mam budżet w wysokości 2 tyś, poza tym wolałbym wszystko z 1 sklepu (a więc esc.pl mimo iż jest zdeczka drożej) co do tej płyty głównej - chodzi ci o to że jest lepsza do Gainwarda 8800GT czy może zostać ta co jest? EDIT: co do obudowy - mogę zamówić bez zasilacza (cena chyba się nawet obniży..) Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Hathor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ale chodzi o to że ja mam budżet w wysokości 2 tyś, poza tym wolałbym wszystko z 1 sklepu (a więc esc.pl mimo iż jest zdeczka drożej) co do tej płyty głównej - chodzi ci o to że jest lepsza do Gainwarda 8800GT czy może zostać ta co jest? EDIT: co do obudowy - mogę zamówić bez zasilacza (cena chyba się nawet obniży..) CPU to cena pewnie się zmieni zanim złożysz zamówienie bo 7 ma być oficjalna zmiana cennika AMD (ale które CPU jest mało istotne) Do płyty warto dopłacić nawet te 50 z wielu powodów. 1. Solidniejsza, zwłaszcza sekcja zasilania i kondensatory. 2. Możliwość wymiany CPU w przyszłości w znacznie szerszym zakresie. 3. Złącze PCI=E 2.0 (czyli nowsze 2 razy szybsze) będzie miało znaczenie dla kart graficznych PCI-E 2.0 4. Lepsze OC przydatne zwłaszcza z tańszym X2.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 co do tej płyty głównej - chodzi ci o to że jest lepsza do Gainwarda 8800GT czy może zostać ta co jest?a co ma piernik do wiatraka? :D dwaIP zasugerował Ci GA-MA770-DS3, bo jest to dużo nowsza konstrukcja, a i w przyszłości z phenomem nie będzie miała problemu skoro chcesz z 1 sklepu to poszukaj tańszego, w agito już na samym ramie i dysku zaoszczędzisz 30zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a co ma piernik do wiatraka? :D Trochę może mieć bo marna płyta może mieć problem z zasilaniem karty graficznej. Ponadto 8800 GT są gotowe do PCI-E 2.0 i w przestarzałym PCI-E 1.0 mogą być nieco mniej wydajne. http://www.newegg.com/Product/ProductList....amp;srchInDesc= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 E2160 177zł P31-DS3L 181zł 2x1GB GoodRAM 101zł GPS-450AA-101A 141zł WD2500AAKS 179zł Pioneer DVR-215DBK SATA 86zł CoolerMaster Elite 331 115zł Razem 980zł Belinea 101728 478zł Razem 1458zł Czyli troszke taniej niż w ESC i lepiej. Ile ta 8800GT miała kosztować że Ci wyszło poniżej 2kzł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Podejrzewam że tego 8800GT juz ma bo nie wymienił go w 1 poście. Więc teraz albo zestaw na AM2, jak podał dwaIP, albo zestaw, który podał dzikidaniel ale z dużo lepszym monitorem, jakieś 19" na MVA raczej by się zmieściło. I w tym przypadku jestem za intelem, bo mimo że trohę mniej przyszłościowe to jednak będzie lepiej. Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ... I w tym przypadku jestem za intelem, bo mimo że trohę mniej przyszłościowe to jednak będzie lepiej. Ale nie ma nic za darmo. Jeśli nastawiać się na taniego Intela do OC to trzeba kupić selekta przykładowo coś z takich: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...&hl=selekty Sprzedawcę spytać o płytę RAM i zasilacz wtedy będzie komputer zamiast padaki. Przed zakupem taniego Intela trzeba przeczytać to w całości http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...845&st=900: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hathor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) @DzikiDaniel Nie mam jeszcze nic z tego, ale chcę mieć tego Gainwarda 8800GS 384 za 449zł dokładnie na esc.pl PS Gainward 8800 był tam wliczony, ale zapomniałem go dodać do 1 posta... :S więc po podliczeniu tego wszystkiego i tak wychodzi że będę płacił mniej więcej tyle samo co do tego zestawu z Intelem. na oko zapłacę 1910 zł z twoim zestawem, i chyba tak zrobię mimo iż nie jestem za intelem, ale podkręcić zawsze można. A co do tej płyty głównej nie jestem pewien bo przeczytałem ten topic co przedmówca podał w linku i niby z nią jest dużo problemów... PS mieszkając w Gdyni nie będę czasem więcej płacił kupując w Apollo za Złożenie zestawu + wysyłka? EDIT: Pomieszałem z tym 8800 nie miał być GT tylko GS <- :o Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Hathor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 @DzikiDaniel Nie mam jeszcze nic z tego, ale chcę mieć tego Gainwarda 8800GS 384 za 449zł dokładnie na esc.pl PS Gainward 8800 był tam wliczony, ale zapomniałem go dodać do 1 posta... :S więc po podliczeniu tego wszystkiego i tak wychodzi że będę płacił mniej więcej tyle samo co do tego zestawu z Intelem. A co do tej płyty głównej nie jestem pewien bo przeczytałem ten topic co przedmówca podał w linku i niby z nią jest dużo problemów... PS mieszkając w Gdyni nie będę czasem więcej płacił kupując w Apollo za Złożenie zestawu + wysyłka? Chyba chodziło Ci o 8800GS. GT występuje z 512 albo 256MB. I zamiast brać 8800GS weź już 9600GT Co do płyty to ja takową mam i nie ma żadnych z nią problemów. OC dobre jeśli chodzi o E2160. To co pisze dwaIP o konieczności kupna selektów to bzdura. Większość na znośnym V dobije do 3GHz. Kupując w apollo złożą Ci zestaw za friko ale za przesyłke będziesz musiał zapłacić. Ale i tak wyjdzie i lepiej i taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Dokladnie żeby dobić do 3GHZ nie musisz szukać selektów.Wiekszość tych procków doleci do tej granicy.Wiec o to sie nie bój.Mogę Ci polecic też sklep ESC.Bardzo szybka dostawa.Za złożenie też nic nie płacisz ale za przesyłkę już tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hathor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) ten 9600 kosztuje ponad 520 zł czyli już przekroczyliśmy mój dostępny budżet, + wysyłka <- też trochę zabulę (chciałem jeszcze kupić klawiaturę i myszkę) ^^ na prawdę ten 9600 jest o wiele lepszy? czy tylko "trochę" no bo jeżeli trochę to nie ma potrzeby kupywać tak dobrych kart graficznych. a te 3-4 lata myślę że pogram sobie na medium detalach z tym swoim 8800 GS EDIT: Ktoś mi może powiedzieć ile zapłacę za przesyłkę do Gdyni np z Apollo i ESC? ESC jest w trójmieście o ile wiem, dlatego kierowałem się tym sklepem. A Apollo jest w Krakowie i Wrocku... a gdzieś na Pomorzu? Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Hathor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Jeśli nastawiać się na taniego Intela do OC to trzeba kupić selekta przykładowo coś z takich: 2959980[/snapback] A co do tej płyty głównej nie jestem pewien bo przeczytałem ten topic co przedmówca podał w linku i niby z nią jest dużo problemów... jeszcze nam powiedz, że przeczytałeś 925 postów w 14 minut :D Co do taniego intela to znajdźcie płytę, która nie sprawia problemów :) Chyba tylko mi na p31 trafiła się walnięta sztuka, którą wymieniłem w sklepie w 10 minut i to tyle z większych problemów. To że czasem lubi się wykrzaczyć przy 375, czy 400 fsb to też raczej nie problem biorąc pod uwagę to, że będzie miał procka z mnożnikiem 9 - 3,6ghz chyba nie będzie atakować :wink: Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hathor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Przeczytałem na szybkiego z 15 postów w środku tematu i z 2-3 na początku. większość była negatywna ogólnie... Nie mam zastrzeżeń, fajny składak, wszystko jest, tylko teraz przesyłka i co z tym 8800GS'em brać czy zbierać kasę na 9600? Mimo że wolałbym już dać sobie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Przeczytałem na szybkiego z 15 postów w środku tematu i z 2-3 na początku. większość była negatywna ogólnie... Nie mam zastrzeżeń, fajny składak, wszystko jest, tylko teraz przesyłka i co z tym 8800GS'em brać czy zbierać kasę na 9600? Mimo że wolałbym już dać sobie spokój. 9600GT czasami jest bliżej 8800GT a czasami 8800GS. Tylko że ma 512MB pamięci i 256bit szyne i to może w przyszłych grach mocno się przedać. Zresztą jest pełno testów. Sam oceń czy warto dopłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ale po co mu selekt? zakładając, że podkręci e2160 i x2 do 2,7-3ghz - już 100 razy udowadniane było, że intel przeskoczy amd jeszcze nam powiedz, że przeczytałeś 925 postów w 14 minut :D Co do taniego intela to znajdźcie płytę, która nie sprawia problemów :) Chyba tylko mi na p31 trafiła się walnięta sztuka, którą wymieniłem w sklepie w 10 minut i to tyle z większych problemów. To że czasem lubi się wykrzaczyć przy 375, czy 400 fsb to też raczej nie problem biorąc pod uwagę to, że będzie miał procka z mnożnikiem 9 - 3,6ghz chyba nie będzie atakować :wink: Selekt jest potrzebny żeby było dobre OC przy niskim napięciu (różnica w cenie jest mniejsza niż koszty energii za wysokie v) Ale E8200 już na takim kastracie nie podgonisz w przyszłości (jak padnie z wyczerpania po OC taki E2160 a E8200 stanieje) Sytuacja się nieco zmieniła przeciętne X2 3600+ G1 nie docierało do 3 GHz a nowe G2 idą średnio o te 300 MHz więcej i taki x2 3,2 GHz wygrywa z 2.7 GHz E2160 Przeczytałem na szybkiego z 15 postów w środku tematu i z 2-3 na początku. większość była negatywna ogólnie... Nie mam zastrzeżeń, fajny składak, wszystko jest, tylko teraz przesyłka i co z tym 8800GS'em brać czy zbierać kasę na 9600? Mimo że wolałbym już dać sobie spokój. To zależy w jakie gry 3D przy jakich rozdzielczościach i detalach-jakości chcesz grać. Mnie też wystarczyło około 15 postów (i QVL producenta płyty z jednoczesnym brakiem propozycji RAM do tego od corsair ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Mówisz że jesteś z gdyni, więc idź do grala: http://www.gral.pl/preview/PalitMicrosyste...DTVDVIPCI-E_61/ Nie wiem po co szukasz po necie, jak masz pod nosem najtańszy sklep w 3mieście Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hathor Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Gral... Najtańszy?! zaskoczyłeś mnie, chciałem ostatnio tam kupić laptopa do pracy i dostałem oferty modeli które kosztowały minimum 3 tyś, poszedłem obok do Centrum komputerowe i kupiłem ten sam model z tymi samymi parametrami za 500zł mniej... Więc od tamtego czasu mam skojarzenia z tym sklepem, takie same jak z Komputronikiem. EDIT: Karta rzeczywiście chyba najtańsza z tych wszytkich sklepów które przeglądałem 9600GT EDIT2: W Gralu nie ma połowy rzeczy które mam do kupienia z zestawu który podał dzikidaniel @Gral w tym sklepie opłaca się tylko kupić Grafe 9600GT za 479zł i Dysk WD 250/16/7200rpm za 169zł Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez Hathor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) Płyta główna: Gigabyte M56S-S3 /nForce 560/ 190 zł karta Graficzna: Gainward GeForce 8800GS 384MB DDRIII /192bit/ HDTV 2xDVI 450 zł Płyta główna Gigabyte 780G, grafika może być 3850 512mb za 432zł ale w innym sklepie. Jak wolisz nVidię to jeszcze 9600 masz to to samo prawie co 8800 ale ma wsparcie dla HD, cena podobna. Lepiej kup wszystko w Apollo, bo mają taniej, chyba, ze czegoś u nich nie znajdziesz, ale oszczędzasz średnio 5% około. Szczerze, to nawet jak bym nie miał kasy, poczekał bym jakiś czas aby jednak kupić zestaw z 19" monitorem, jednak to minimum. Nagrywarkę oczywiście Silver do koloru obudowy, mój błąd ;) Edytowane 4 Kwietnia 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Nom, nie ma co kupować 17" na TFT/TN. Dużo lepiej 19" i matryca MVA/PVA, ale cena wtedy x2 tego co teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...