Skocz do zawartości
krogoth111

Asusowa Gumka Przewodząca

Rekomendowane odpowiedzi

Niektóre mobo (P5W DH) albo Maximus mają takie gumki zamiast pasty.

Gdzie można coś takiego kupić?

Problem mam taki że wywaliłem takie dziwne flaki z chłodzenia referencyjnego 9800GTX posmarowałem pastą i teraz złozyłem, rozkręciłkem i co sie okazało ref chłodzenie nie dociska się do pamięci. Potrzebne jest coś grubsze a nie nawale 2mm pasty bo popłynie pewnie.

Co teraz? Takie gumki co mają mobo byłyby super ale wszędzie w sklepach są samoprzylepne pasty przewodzące a one też pewnie bedą za cienkie. Luz jest około2mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem miedzianą blachę (0,65mm) dociąłem nożyczkami ale niestety cięcie nożyczkami jest takie że blacha się zgina i jej później naprostowanie graniczy z cudem. Zrobiłem to zmontowałem wszystko ale i tak nie styka się dokładnie :/

Zrobiłem projekcik wydrukowałem jutro pojeżdżę po firmach i popytam może ktoś mi dotnie to maszynowo.

Dołączona grafika

Edytowane przez Tal-Rash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem w swoim 8800GTS i nie znalazłem u siebie odpowiednio dużo podobnej grubości materiału by wymienić te włókniste przekładki, które wyglądają na włókno szklane. Na szczęście nie zdążyłem wyrzucić. Teraz zwyczajnie czekam na wymianę na inne chłodzenie.

Nie spotkałem się z takimi thermal padami w sprzedaży niestety :(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem w swoim 8800GTS i nie znalazłem u siebie odpowiednio dużo podobnej grubości materiału by wymienić te włókniste przekładki, które wyglądają na włókno szklane. Na szczęście nie zdążyłem wyrzucić. Teraz zwyczajnie czekam na wymianę na inne chłodzenie.

Nie spotkałem się z takimi thermal padami w sprzedaży niestety :(

Pozdrawiam

trza szukac w chlodzeniu pamieci ram - bankowo takie cos widzialem (sa dolaczane takie paski do coolerow DDR2 np i gdzies to widzialem jako zapasy ...)

Takie paski sa np w coolerze Thermalright HR-07 RAM cooler do mocowania do pamieci jednostronnych

Dołączona grafika

Dobra - podano na tacy :D

Thermal pady 1, 2 i 3mm

Thermal pady ...

Do wyboru do koloru :D

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi