krogoth111 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Niektóre mobo (P5W DH) albo Maximus mają takie gumki zamiast pasty. Gdzie można coś takiego kupić? Problem mam taki że wywaliłem takie dziwne flaki z chłodzenia referencyjnego 9800GTX posmarowałem pastą i teraz złozyłem, rozkręciłkem i co sie okazało ref chłodzenie nie dociska się do pamięci. Potrzebne jest coś grubsze a nie nawale 2mm pasty bo popłynie pewnie. Co teraz? Takie gumki co mają mobo byłyby super ale wszędzie w sklepach są samoprzylepne pasty przewodzące a one też pewnie bedą za cienkie. Luz jest około2mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 a niby jakim cudem guma ma byc dobrym przewodnikiem? uzyj docietej blaszki alu/cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Kupiłem miedzianą blachę (0,65mm) dociąłem nożyczkami ale niestety cięcie nożyczkami jest takie że blacha się zgina i jej później naprostowanie graniczy z cudem. Zrobiłem to zmontowałem wszystko ale i tak nie styka się dokładnie :/ Zrobiłem projekcik wydrukowałem jutro pojeżdżę po firmach i popytam może ktoś mi dotnie to maszynowo. Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Miałem ten sam problem w swoim 8800GTS i nie znalazłem u siebie odpowiednio dużo podobnej grubości materiału by wymienić te włókniste przekładki, które wyglądają na włókno szklane. Na szczęście nie zdążyłem wyrzucić. Teraz zwyczajnie czekam na wymianę na inne chłodzenie. Nie spotkałem się z takimi thermal padami w sprzedaży niestety :( Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) Miałem ten sam problem w swoim 8800GTS i nie znalazłem u siebie odpowiednio dużo podobnej grubości materiału by wymienić te włókniste przekładki, które wyglądają na włókno szklane. Na szczęście nie zdążyłem wyrzucić. Teraz zwyczajnie czekam na wymianę na inne chłodzenie. Nie spotkałem się z takimi thermal padami w sprzedaży niestety :( Pozdrawiam trza szukac w chlodzeniu pamieci ram - bankowo takie cos widzialem (sa dolaczane takie paski do coolerow DDR2 np i gdzies to widzialem jako zapasy ...) Takie paski sa np w coolerze Thermalright HR-07 RAM cooler do mocowania do pamieci jednostronnych Dobra - podano na tacy :D Thermal pady 1, 2 i 3mm Thermal pady ... Do wyboru do koloru :D Edytowane 9 Kwietnia 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ciekawe ile wysyłka do polski... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) W dobrych sklepach elektronicznych, do kupienia bez problemu. 3M takie thermalpady produkuje np. keyword - thermalpad, tranzystor ;] Edytowane 9 Kwietnia 2008 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Objechałem poznańskie sklepy. NIE MA a jak są to tylko 3M i tylko o grubości 0,05mm a takie mnie nie interesują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...