preket Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) Witam mam taki problem -kupilem bartona 2800+ Mobilnego i po wsadzeniu do plyty wykrywa mi go jako Amd k7 ,,,BIOS z 29.07.2004 - czyli najnowszy ze strony producenta...Jak ustawiam na 16x133 to komputer resettuje sie i ustawia mi na amd k7 600Mhz i jest napisane ze przekrecilem procesor.... Dzisiaj bawilem sie w ustawienia,wgralem bios Merlina i po testach wiem ze standardowo powinno byc 16x133 u mnie max mnoznik na ORT: ORT: ORT: kturym plyta sie wlaczala to 12 :/.Zeby otrzymac szybkosc 2133 czyli Bartona 2800+ musze ustwic magistrale 200 i mnoznik 11 wtedy mam 2200Mhz i tu nasowa sie pytanie czy moge tak zostawic ??bo z tego co czytalem te procki moga chodzic na 100,133,166,200. Edytowane 30 Września 2005 przez preket Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matisek Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 medeis777 ja mialem to samo , i w moim przypadku zasilacz nie wydolil i sie wyjaral :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrDark Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 medeis777 ja mialem to samo , i w moim przypadku zasilacz nie wydolil i sie wyjaral :) 1676204[/snapback] Ja też miałem taką sytuację 2 razy (pali się LED od dysku, ale Power już nie) 1. Kiedy zasilacz spalił się - w dniu zakupu kompa (zasilacz w komplecie z budą). 2. Kiedy próbowałem odpalić go na zasilaczu Enermax 365P-VE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildthink Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Witam mam taki problem -kupilem bartona 2800+ Mobilnego i po wsadzeniu do plyty wykrywa mi go jako Amd k7 ,,,BIOS z 29.07.2004 - czyli najnowszy ze strony producenta...Jak ustawiam na 16x133 to komputer resettuje sie i ustawia mi na amd k7 600Mhz i jest napisane ze przekrecilem procesor.... Dzisiaj bawilem sie w ustawienia,wgralem bios Merlina i po testach wiem ze standardowo powinno byc 16x133 u mnie max mnoznik na ORT: ORT: ORT: kturym plyta sie wlaczala to 12 :/.Zeby otrzymac szybkosc 2133 czyli Bartona 2800+ musze ustwic magistrale 200 i mnoznik 11 wtedy mam 2200Mhz i tu nasowa sie pytanie czy moge tak zostawic ??bo z tego co czytalem te procki moga chodzic na 100,133,166,200. 1674485[/snapback] Płyta nie obsługuje większego mnożnika niż 12,5 (ze względu na 4 bitowe kodowanie mnożnika). Jak chodzi ci stabilnie na FSB 200 to bez problemu możesz mu taką zostawić. Zresztą większą wydajność uzyskujesz nie poprzez same MHz procka, ale poprzez możliwie wysokie FSB. Znajdź najwyższe FSB na jakim pracuje płyta/procesor/pamięć (pamięć synchronicznie z FSB oczywiście) przy niezawysokim mnożniku, a potem stopniowo zwiększaj mnożnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 ...i stało sie na moim Epoxie 8RDA używanym od 1,5 roku zaczynają padac kondensatory, zamierzam go zmienić na Epoxa 8RDA3+ PRO - i tu mam kilka pytań oprócz dodatków typu Lan itp płyta różni się od 8RDA? chodzi mi głównie o stabilność przy podkręcaniu i żywotność kondensatorów, czy ma na pokładzie sound storma? czy poprawiono w niej błąd konstrukcyjny polegający na ( spotkałem go już w dwóch EP-8RDA+) niechęci włączenia się niektórych egzemplarzy po odłączeniu komputera od prądu? I na koniec czy warto zmieniać 8RDA na 8RDA3+? czy lepiej dać do naprawy aby wymieniono mi kondensatory...w sumie to musiałbym wszystkie wymienić bo kto wie ile z nich padnie, jak na razie jeden daje trochę "gluta" a drugi zaczyna pęcznieć. I jeszcze jedno dlaczego na Epoxach są takie słabe kondensatory, czy zrobiono coś aby poprawić tą sytuację w 8RDA3+ PRO? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preket Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Płyta nie obsługuje większego mnożnika niż 12,5 (ze względu na 4 bitowe kodowanie mnożnika). Jak chodzi ci stabilnie na FSB 200 to bez problemu możesz mu taką zostawić. Zresztą większą wydajność uzyskujesz nie poprzez same MHz procka, ale poprzez możliwie wysokie FSB. Znajdź najwyższe FSB na jakim pracuje płyta/procesor/pamięć (pamięć synchronicznie z FSB oczywiście) przy niezawysokim mnożniku, a potem stopniowo zwiększaj mnożnik. 1678889[/snapback] Dzieki wielkie za odpowiedz - plytka chodzi stabilnie na FSB 200 x 11 wiec jest oki - wiecej Mhz mi na razie nie potrzeba ;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 ...i stało sie na moim Epoxie 8RDA używanym od 1,5 roku zaczynają padac kondensatory, zamierzam go zmienić na Epoxa 8RDA3+ PRO - i tu mam kilka pytań oprócz dodatków typu Lan itp płyta różni się od 8RDA? chodzi mi głównie o stabilność przy podkręcaniu i żywotność kondensatorów, czy ma na pokładzie sound storma? czy poprawiono w niej błąd konstrukcyjny polegający na ( spotkałem go już w dwóch EP-8RDA+) niechęci włączenia się niektórych egzemplarzy po odłączeniu komputera od prądu? I na koniec czy warto zmieniać 8RDA na 8RDA3+? czy lepiej dać do naprawy aby wymieniono mi kondensatory...w sumie to musiałbym wszystkie wymienić bo kto wie ile z nich padnie, jak na razie jeden daje trochę "gluta" a drugi zaczyna pęcznieć. I jeszcze jedno dlaczego na Epoxach są takie słabe kondensatory, czy zrobiono coś aby poprawić tą sytuację w 8RDA3+ PRO? I jeszcze jedno pytanko czy 8RDA3+ PRO będzie poprawnie działał (podkręcony) bez tego wentylatorka na chipsecie? tak się składa że cenię sobie ciszę :) chipset na moim kończącym się EP 8RDA ma radiator na glucie i wszystko do tej pory było ok...był on oczywiście gorący , ale stabilny. A może równolegle z zakupem 8RDA3+ PRO zainwestować w pasywnego niebieskiego zalmana? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildthink Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 ...i stało sie na moim Epoxie 8RDA używanym od 1,5 roku zaczynają padac kondensatory, zamierzam go zmienić na Epoxa 8RDA3+ PRO - i tu mam kilka pytań oprócz dodatków typu Lan itp płyta różni się od 8RDA? chodzi mi głównie o stabilność przy podkręcaniu i żywotność kondensatorów, czy ma na pokładzie sound storma? czy poprawiono w niej błąd konstrukcyjny polegający na ( spotkałem go już w dwóch EP-8RDA+) niechęci włączenia się niektórych egzemplarzy po odłączeniu komputera od prądu? I na koniec czy warto zmieniać 8RDA na 8RDA3+? czy lepiej dać do naprawy aby wymieniono mi kondensatory...w sumie to musiałbym wszystkie wymienić bo kto wie ile z nich padnie, jak na razie jeden daje trochę "gluta" a drugi zaczyna pęcznieć. I jeszcze jedno dlaczego na Epoxach są takie słabe kondensatory, czy zrobiono coś aby poprawić tą sytuację w 8RDA3+ PRO? 1680244[/snapback] Ja na swoim 8RDA wymieniłem tylko te, które były napuchnięte (9 szt.) i na razie płyta działa. Płyta padła po 2,5 roku używania - dosyc intensywnego, ale mimo wszystko coś słabe te kondensatory wkładają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 kto robil v dimm moda na tej plyce?? prosilbym o kontakt na pw lub gg: 3842113 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Serducho krwawi ale moj epoxik 8rda+ juz nie wstanie :/. Zobaczylem licytacje na allegro i myslalem ze bede mial mniej szczescia. Jest obecnie plyta EP-8RDA+ ^^ tylko ze z innym radiatorkiem na mostek pn. niz był u mnie na rev2.2 ( moj ukochany epoxik :((( ). Epox z licytacji wyglada tak (moja stara plyta miala 'zlotawy radiator, kwadratowy): Epox z allegro Pewnie to kwestia starszej REV'ki dlatego stad moje pytanie, czy byly jakies istotne zmiany w plytach tego modelu EPOXa porownujac revke 2.2 ze starszymi edycjami? Wydaje mi sie ze kwestia O/C jest podobna, jednak nie wiem jak jest ze SoundStormem. Wiadomo - to plyta z allegro wiec musz emiec 100% pewnosci co kupuje, dlatego prosze Was o pomoc. --- Miałbym również jeszcze jedna prosbe. Czy moglibyscie w jakis sposob porownac w/w oferte z tymi? Epox 8RDA? (Nie bylo chyba modelu 8RDA wiec chodzi pewnie o 8RDA+ prawda?) 8RDA+ PRO Chcialbym kupic plyte jak najbardziej podobna do mojego EPOXa 8RDA+ rev2.2, ktora miala SS? Czy te 2 zlinkowane plyty gł tez maja SS? PS. Nie wiem czy zdania sa skladne, mam nadzieje ze da sie zroumiec o co mi chodzilo, p prostu wlasnie sie dowiedzialem ze z mojego starego epoxika bedzie jedynie pozytek jak go powiesze w gablotce, epoxowcy zrozumcie mnie i doradzcie :) Edytowane 26 Października 2005 przez alcen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) NA zdjeciu to Rev. 1.1 jak dobrze widze. Ja mialem Rev 1.0 i bylo ok, ale ciezko bylo wyciagnac FSB 200MHz (pomogl Vddr mod). Rev. 1.1 MOZE miec NB w wersji A1/C1 (to samo co Ultra 400 - lepiej sie podkreca), albo NIE (wspiera oficjalnie tylko FSB 166, bywaja problemy z osiagnieciem 200 jak u mnie)!!! Co so SoundStorma to nie ma obawy, WSZYSTKIE 8rda+ go maja niezaleznie od rewizji. ps. 8rda istnieje - nie ma firewire (obcieta lekko plyta) i chyba nie ma soundstorma (nie pamietam juz - NIE MA!). Wersje PRO na 100% nie maja Soundstorma. Ja bym sie spytal goscia, jaki dokladnie mostek polnocny ma 1 plyta. Jesli A1/C1 to jest ok, jesli A2 lub A3 to bym sie zastanawial. Poczytaj tutaj Edytowane 26 Października 2005 przez ridczak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Wg tego opisu, jezeli to jest rev 1.1 to nie ma problemu z FSB200, jednak trzymalbym sie wersji ridczak'a gdyz zawsze lepiej uslyszec porady od kogos kto uzywal plyty przez jakis okres. Dlatego spytam sie jak jest z tymi oznaczeniami na NB, chcoiaz boje sie ze to bedzie pewnie nie do sprawdzenia :( (odpinanie radiatora etc - nie kazdemu moze sie chcec to robic, nie kazdy moze pisac prawde :/, a roznica jak widze ogromna - niewyobrazam sobie zebym mojego Mobile'a dusil na FSB 166). -------- Some newer v1.1 board have the new "18D" revision of the nForce2 chipset, which is guaranteed to run at 200mhz fsb speed. All 2.0/2.1 boards have thisA jednak nie :/. Yh widze ze nie jest tak kolorowa jakby sie moglo wydawac The 2.0/2.1 has adjustable vdd settings1 rzecz - vdd to to zwiazane z napieciem na pamieciach? (wstyd sie przyznac ale zapomnialem) 2 rzecz - to ciekaw jestem w jakim stopniu 'dostosowalnosc' vdd jest lepsza w rev2.0 wzgledem rev.1.0 czy 1.1 ? Edytowane 26 Października 2005 przez alcen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 @ alcen ja mam plytke taka jak z aukcji allegro znaczy sie rev.1.1. i powiem tobie tak fsb 200 nie ma problemu jade obecnie na 220 z vdd modem , bez vdd moda jechalem na 210-215 nie wiem czy plytka juz nie wydala czy to wina pamieci :D (te co w sygnaturce) w kazdym razie na singlu zrobilem na nich 235 wiec nie jest tak zle z fsb plytki :) co do mostka to everest podaje mi C1. vdd to nie to co sie ustawia na pamieciach :) to to co sie ustawia na NB, niestety brak tego w biosie pozostaje jedynie mod co znaczy ta "dostosowalnosc" vdd :?: :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) hmm to moze najbezpieczniej ABIT NF7-S? Mam 2x512 Hynix D43, ktos mial z takim zestawieniem jakis problem? Yh znowu tylko pytanie, co za roznica NF7 a NF7-S Edytowane 26 Października 2005 przez alcen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Witam mam taki problem -kupilem bartona 2800+ Mobilnego i po wsadzeniu do plyty wykrywa mi go jako Amd k7 ,,,BIOS z 29.07.2004 - czyli najnowszy ze strony producenta...Jak ustawiam na 16x133 to komputer resettuje sie i ustawia mi na amd k7 600Mhz i jest napisane ze przekrecilem procesor.... Dzisiaj bawilem sie w ustawienia,wgralem bios Merlina i po testach wiem ze standardowo powinno byc 16x133 u mnie max mnoznik na ORT: ORT: ORT: kturym plyta sie wlaczala to 12 :/.Zeby otrzymac szybkosc 2133 czyli Bartona 2800+ musze ustwic magistrale 200 i mnoznik 11 wtedy mam 2200Mhz i tu nasowa sie pytanie czy moge tak zostawic ??bo z tego co czytalem te procki moga chodzic na 100,133,166,200. 1674485[/snapback] no stary, przerabiałem to tydzień temu na mojej 8rda3i; robiłem wszystko co możliwe; wniosek==>na epoxach mobilaki nie pójdą, za cholerę; na mojej mobo mogłem ustawić tylko 9.5x200 i koniec na tym, o mnożniku 16 zapomnij; biosów wpakowałem chyba z 3, overclokerskie i nic; a poza tym bios ustawił napięcie 1.68 i wykazał jakieś kosmiczne temperatury na procku; po prostu płyta i proc się męczą a nie pracują; sprzedałem proca, bo nie będę inwestował w płytę na soc.A, i koleś odpalił bez problemu na asusie serie-X, po optymallizacji bios ustawiłmu 12x200=2.4 B) przy 1.7V, nie mówiąc co dalej można z tym zrobić np. przy 1.85; te proce to giganty, ale trzeba mieć płytkę, ot co.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) @ alcen ja mam plytke taka jak z aukcji allegro znaczy sie rev.1.1. i powiem tobie tak fsb 200 nie ma problemu jade obecnie na 220 z vdd modem , bez vdd moda jechalem na 210-215 nie wiem czy plytka juz nie wydala czy to wina pamieci :D (te co w sygnaturce) w kazdym razie na singlu zrobilem na nich 235 wiec nie jest tak zle z fsb plytki :) co do mostka to everest podaje mi C1. vdd to nie to co sie ustawia na pamieciach :) to to co sie ustawia na NB, niestety brak tego w biosie pozostaje jedynie mod co znaczy ta "dostosowalnosc" vdd :?: :?: :?: :?: 1720819[/snapback] NIUTI, dwa pytanka: przy jakim vcore lecisz te 2310; moja mobo to 8rda3i i dociągam do 215 bez vddmoda; ~217 wywala mi systemik; i w sumie nie wiem co nie chce puścić; proc czy płyta?? poza tym z epoxami jest tak, że zawyżają napięcia vcore - albo tak mi się wydaję?? testowałem procki, które chodziły na abitach, asusach, itd... i tam mój barton2500 leciał fsb220 przy 1.7 a na epoxie ani rusz :mur: a nawet tak, że na asusie odpalał 200 przy zaniżonym napieciu do 1.5... a na epoxie ani rusz, kurde... Edytowane 26 Października 2005 przez seiper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) Z epoxem i mobilami nie ma żadnego problemu, ja narazie fsb bez zbędnych zabaw mam stabilne 230 MHz z 512 Hynem d43. Stabilnie procek mi lata na 2400 Mhz, więcej nie testowałem. edit: aha, żadnych vdd-modów tylko 1,8v na NB i niebieski zalman :wink: Ciekawe ile wycisne na 2v, tylko nie wiem czy to bezpieczne będzie (właśnie: ma ktoś 2v VDD na takim zalmanie?) Edytowane 27 Października 2005 przez djsaint Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 NIUTI, dwa pytanka: przy jakim vcore lecisz te 2310; moja mobo to 8rda3i i dociągam do 215 bez vddmoda; ~217 wywala mi systemik; i w sumie nie wiem co nie chce puścić; proc czy płyta?? poza tym z epoxami jest tak, że zawyżają napięcia vcore - albo tak mi się wydaję?? testowałem procki, które chodziły na abitach, asusach, itd... i tam mój barton2500 leciał fsb220 przy 1.7 a na epoxie ani rusz :mur: a nawet tak, że na asusie odpalał 200 przy zaniżonym napieciu do 1.5... a na epoxie ani rusz, kurde... 1721089[/snapback] te 2310 przy 1,825 + zawyzanie to daje 1,840 w biosie, co do tego ze dociagasz 215 to mysle ze to plyta, zrob vdd moda zapodaj wieksze napiecie na NB moze cos pomoze choc ja tez sie ludzilem ze pomoze niby pomoglo ale grosze :(, w sumie sam juz nie wiem co mnie trzyma czy proc - 2420 uruchamial sie ale Spi nie chcial przejsc (choc temperaturka byla okolo 53 st.) pamiatki tez obnizylem do mimum niestety tylko CL na 2,5 bo nizej co chyba jest w epoxach 8rda+ norma juz nie chca isc :(. Zobaczymy czy uda sie cos wiecej ale to dopiero chyba jak bede mial wode :) choc nie wiem czy zdolam go sprawdzic bo za niedlugo chyba go opchne z plyta i pamiatkami :D - moze chce ktos kupic :D :lol2: B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 te 2310 przy 1,825 + zawyzanie to daje 1,840 w biosie, co do tego ze dociagasz 215 to mysle ze to plyta, zrob vdd moda zapodaj wieksze napiecie na NB moze cos pomoze choc ja tez sie ludzilem ze pomoze niby pomoglo ale grosze :(, w sumie sam juz nie wiem co mnie trzyma czy proc - 2420 uruchamial sie ale Spi nie chcial przejsc (choc temperaturka byla okolo 53 st.) pamiatki tez obnizylem do mimum niestety tylko CL na 2,5 bo nizej co chyba jest w epoxach 8rda+ norma juz nie chca isc :(. Zobaczymy czy uda sie cos wiecej ale to dopiero chyba jak bede mial wode :) choc nie wiem czy zdolam go sprawdzic bo za niedlugo chyba go opchne z plyta i pamiatkami :D - moze chce ktos kupic :D :lol2: B) 1722481[/snapback] dzięki; ja też przymierzam się do pchnięcia tej płytki; i nie jest źle, bo na allegro poszła jakaś w licytacji za ok. 130zeta; pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam. Jest to temat o Epoxie 8rda+ ja mam epoxa 8rda. Od jakiegoś czasu przestał mi pokazywać temperatury w biosie i w systemie. Próbowałem zmienić bios ale pisze ze wystąpił jakiś błąd. Bios mam najnowszy 8rda4729.bin Macie jakąś strone z biosami ? Albo na e maila mj18@o2.pl Pozdrawiam Jaki jest jeszcze sposób wgrywania biosu oprócz alt+f2 i programu Magic bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam. Jest to temat o Epoxie 8rda+ ja mam epoxa 8rda. Od jakiegoś czasu przestał mi pokazywać temperatury w biosie i w systemie. Próbowałem zmienić bios ale pisze ze wystąpił jakiś błąd. Bios mam najnowszy 8rda4729.bin Macie jakąś strone z biosami ? Albo na e maila mj18@o2.pl Pozdrawiam Jaki jest jeszcze sposób wgrywania biosu oprócz alt+f2 i programu Magic bios? 1723889[/snapback] hmm jak komp dziala to ja bym olal to ze mi temp. w biosie nie wyswietla, jak nie mozesz zmenic biosa to juz wiekszy problem :((, sporoboj wg mnie najpewniej z dyskietki programem awardflash - do sciagniecia bodajze z stronki epoxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 A niemasz żadnych biosów do mojej płyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 A niemasz żadnych biosów do mojej płyty? 1724376[/snapback] mam ale przerobiony przez merlina :D - znaczy sie mocno wykrecony @C :) ten co podales to bodajze ostatni Epoxa, sproboj wczesniejsze jakies byle sie jakis dobrze wgra, a pozniej sproboj ponownie ten ostatni, i tak jak pisalem sproboj awardflashem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 To podeślij mi tego do oc :) Ja krece proca na zwyklym biosie tzn athlon 1700@2800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 mam ale przerobiony przez merlina :D - znaczy sie mocno wykrecony @C :) ten co podales to bodajze ostatni Epoxa, sproboj wczesniejsze jakies byle sie jakis dobrze wgra, a pozniej sproboj ponownie ten ostatni, i tak jak pisalem sproboj awardflashem 1725195[/snapback] A czy ten bios nadaje sie również do EPOX 8RDA3+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) A czy ten bios nadaje sie również do EPOX 8RDA3+ 1725356[/snapback] nie, ale poszukaj sobie odpowiednika biosu zrobionego przez merlina do twojej plytki z tego co pamietam to chyba byl taki @mj18 poszukaj sobie na necie albo zagadaj do mnie na gg to wysle ci na maila Edytowane 29 Października 2005 przez NIUTI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) nie, ale poszukaj sobie odpowiednika biosu zrobionego przez merlina do twojej plytki z tego co pamietam to chyba byl taki @mj18 poszukaj sobie na necie albo zagadaj do mnie na gg to wysle ci na maila 1725412[/snapback] Mi nie chodzi tam az tak o oc tylko poszukuje jakiegos najnowszego biosu bo kupiłem sobie dysk na sata2 samsunga 160 GB i qrde za chiny nie umie na nim ani windowsa zainstalowac ani do windy wejsc dodam ze 2 dysk to jest stary samsung 6 GB <_< <_< EDIT A gdzie moge tego biosu poszukac :wink: Edytowane 29 Października 2005 przez Kosiarz_1987 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Witam. Bawiłem się z tą płytką i dalej niemoge wgrac biosu. Sciągnołem program awdflash, bios mam ten przerobiony. Urzywałem takiej komendy : awdflash.exe nazwabiosu.bin/pn/sy/R [w nazwie biosu oczywiscie nazwa pliku ;) ] Wyskakiwał mi taki błąd: Cheksum F27EH. Co jest? Znacie jakąś komende która wymusza wgranie biosu? Bo chyba inaczej nieda rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davka Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Jaki jest najnowszy BIOS Merlina dla 8RDA+ ? Aktualnie mam Johnson (oryginalny BIOS dawał mi max 200MHz FSB,a ten Merlina daje mi 230MHz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Witam. Bawiłem się z tą płytką i dalej niemoge wgrac biosu. Sciągnołem program awdflash, bios mam ten przerobiony. Urzywałem takiej komendy : awdflash.exe nazwabiosu.bin/pn/sy/R [w nazwie biosu oczywiscie nazwa pliku ;) ] Wyskakiwał mi taki błąd: Cheksum F27EH. Co jest? Znacie jakąś komende która wymusza wgranie biosu? Bo chyba inaczej nieda rady. 1727384[/snapback] hmm czy aby napewno wgrywasz dobry plik z biosu ? nowy plik biosu musi miec rozmiar taki jak stary, ten blad to blad sumy kontrolnej wiec cos tu nie pasi @davka nie pamietam po nazwach ale chyba z 29 stycznia , pozniej juz chyba merlin nic nie wymyslil Edytowane 30 Października 2005 przez NIUTI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...