Skocz do zawartości
Katsuyoshi

Intel Core Quad

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zapytać czy opłaca się kupować Core Quad ? W sumie gry i tak tego nie czytają oprócz lost planet :) ale może za jakiś czas będą w pełni wyczytywane :)

Zanim ten czas upłynie juz dawno zmienisz procka, a q6600 nie bedzie sie do niczego nadawal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam problem z wyborem między Q6600 a E8400 gram, oglądam filmy, bawię się w photoshopie czasami w 3ds max, przegladanie stronek, aha no i nagrywam filmy z gier i poźniej składam do kupy :P No i mam problemik z wyborem E8400 maja zwalone czujniki temperatury podobnież co mnie bardzo martwi :( a będzie OC i co teraz. Nie ukrywam, że nowa technologia bardziej mi sie podoba, ale 4 rdzenie przydadza mi się. Skupiam się także na poborze Watków - zależy mi na niskim. Co do Q9300 czy Q9450 - ten akurat bedzie dostepny w czerwcu, a raczej nie bede czekał. Q9300 to niewypał, dlatego skupiam się na tamtych dwóch prockach. Co doradzicie?

Edytowane przez Croatan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam problem z wyborem między Q6600 a E8400 gram, oglądam filmy, bawię się w photoshopie czasami w 3ds max, przegladanie stronek, aha no i nagrywam filmy z gier i poźniej składam do kupy icon_razz.gif No i mam problemik z wyborem E8400 maja zwalone czujniki temperatury podobnież co mnie bardzo martwi icon_sad2.gif a będzie OC i co teraz. Nie ukrywam, że nowa technologia bardziej mi sie podoba, ale 4 rdzenie przydadza mi się. Skupiam się także na poborze Watków - zależy mi na niskim. Co do Q9300 czy Q9450 - ten akurat bedzie dostepny w czerwcu, a raczej nie bede czekał. Q9300 to niewypał, dlatego skupiam się na tamtych dwóch prockach. Co doradzicie?

Nie każda sztuka E8x00 ma zwalony czujnik więc tu zależy jak trafisz ;] Z tego co opisujesz to zastosowań jest multum, Quad+OC nie byłby tutaj złym rozwiązaniem, ale dla takiego E8200/E8400 też nie będzie to problemem więc skłaniałbym się raczej ku niemu, a zanim ,,nastaną,, czasy Quada to procka wymienisz a w tym czasie na pewno pojawią się jakieś interesujące 4 rdzeniowe propozycje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to z niezgodnosci towaru z umową jesli wczesniej nie poinformują ze moze cos takiego byc będą musieli.

Czujka ma funkcje diagnostyczną i dopóki procesor bedzie działał stabilnie na def taktach i napieciu nie ma podstawy do gwary. Poza tym intel nei gwarantuje prawidłowego odczytu temperatury wiec po ptokach. Więc nie widzę podstaw neizgodnosci z umową Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wyszły procki od intela E8300 które zastąpią E8200 taktowanie ma być ponad 2.8 Ghz lepiej w to sie zaopatrzyć i kręcić a w dodatku cena jest nie wygórowana. Starczy Ci do gier bo powoli programiści gier opanowują się bo z początku next geny miały mieć kolosalne wymagania (Patrz pierwsze informacje o wymaganiu Assassin's Creed) myślę, że jak kupisz tego proca wraz kartą Nvidia 9600GT to do gier Ci starczy ze dwa lata a może nawet więcej :)

A jeśli Ci zależy na prawdę na tych czterech rdzeniach to poczekaj z rok jak wyjdą Nehalemy :] A tak najlepszy wybór to E8300

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czujka ma funkcje diagnostyczną i dopóki procesor bedzie działał stabilnie na def taktach i napieciu nie ma podstawy do gwary. Poza tym intel nei gwarantuje prawidłowego odczytu temperatury wiec po ptokach. Więc nie widzę podstaw neizgodnosci z umową

To czy intel gwarantuje nie ma znaczenia. Wystarczy ze w sklepie bedzie info ze taka funkcja jest i to wystarczy do reklamacji z NTzU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi