Skocz do zawartości
Arczi

Jaki Zasilacz Wybrać... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuje za niedlugo kupic oto takiego nowego kompa:

E2180 + AC Freezer 7 Pro

Foxconn P35A-S

Galaxy GF 8800GT 512/256, CM Hp 1.0ns

A-Data 2x1GB 800Mhz Extreme Edition CL4

Nagrywarka DVD jakas tam Samsung albo LG

fdd

HDD 500GB Seagate 7200.11

I teraz zasilacz nie wiem jaki wybrać. Chieftec 450W czy Chieftec 500W ? Starczy 450W? Bo szczerze mowiac to i tak juz troche przekroczylem fundusze na kompa, bo na poczatku mialobyc do 1600zl, wiec nie usmiechaloby mi sie dokladac kolejnych 60zl do zasilacza 500W. Czyli ta sprawa z zasilaczem to raz. A dwa - ogólnie co sądzicie o takim zestawie? Daje rade chyba nie ? :razz: Pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

450W wystarczy spokojnie :) Co do ciszy to...możesz też zrobić fanswapa w tym zasilaczu na Acutake 120mm :wink: bo cichy to on raczej nie jest. Warto dołożyć też do Corsaira VX450W ;]

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ten sam dylemat i ja już się zdecydowałem na 500W, no bo jak będę kręcił to w razie czego więcej mocy się może przydać.

Jeśli nie zamierzasz nic robić to bierz 450W

Hehe skoro ktoś bierze proca + Freezer 7 Pro, to raczej będzie kręcił :wink: Sadze ze tak jak pisze Fredek, 450W nawet z o/c proca do ~ 3Ghz wystarczy. Ale mam jeszcze jedno pytanko. Przeszukalem cale google i nie znalazlem takiego procesorka. Mianowicie co sadzicie o tym, zeby kupic e2180 w wersji oem i odrazu na to zamontowac freezera, a niz doplacac do wersji boxowej, z ktorej to wiatraczek i tak pójdzie w odstawkę. Są wogole wersje oem tych procow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie wezme e2180, roznica w cenie jest z 10-15zl, a zawsze to 200Mhz wiecej. Pozdro :wink:

P.S. Jeszcze jedna sprawa. Zalozmy, ze kupie e2160, ktory ma 1.8ghz. Maxymalnie podkreci sie powiedzmy do 3ghz. A jak wezme e2180, ma 2.0ghz, to czy on maxymalnie podkreci sie wlasnie o te 200mhz wiecej niz e2160, czyli do 3.2ghz, czy podkreca sie tak samo czyli oba do 3ghz?

Edytowane przez Arczimodo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1

przy moim konfigu c2d@4GHz, 8800Gtx @ 600/1000, 4x2gb @ 900MHz, 4xHDD, X-Fi, DVD-RW - niektorzy pewnie sugerowalaliby 600W. Zeby jakis malutki zapas byl.. faktem jest, ze ciagnie to z palcem w [gluteus maximus] dobra 400-ka (po fanswapie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi