Hadar Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Mam procesor Intel Core 2 Duo E8400 BOX najprawdopodobniej czujnik temperatur jest źle skalibrowany, tata chciałby żebym to reklamował. Czy źle skalibrowany czunik jest powodem do reklamacji i czy opłaca mi się reklamować procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Odpowiem Ci za Labem. Swego czasu czytalem o tym i ponoc na zachodzie Intel sam prosil swoich partnrow handlowych o zwroty tych procesorow w celu wymiany. Tymczasem swego czasu na Labie byla dyskusja , jeden forumowicz mial z tym jakis glebszy kontakt i z tego co tam przerczytalem wynika , ze u nas...masz olac wskazania temperatur , olac wskazania czujnikow. W sumie majac doczynienia tez z serwisami wydaje mi sie , ze oleja problem. Zabawne patenty tez sa z krzywymi czapkami. Edytowane 1 Maja 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Przejrzyj temat o E8000, byłą chyba na ten temat dyskusja. Jeżeli proc się dobrze kręci to nawet bym o tym nie myślał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 a jakie masz objawy złego czujnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadar Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Programy wskazują na temp 70-75 w maks stresie (4005MHz, 1,3V) Tak się zastanawiam - 4005MHz na 1,2875V wytrzymał prawie 25 minut w Orthosie priorytet 10 - czy mogę go uznać za stabilnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 aha, ja mam z kolei taki problem ze jeden rdzen pokazuje mi 10-12C wiecej niz drugi jutro jade z prockiem do komputronika aby wymienili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadar Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 mi gdzies ok 5 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 no to tez dosc spore róznice no ale u mnie to juz wogóle kosmos :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Programy wskazują na temp 70-75 w maks stresie (4005MHz, 1,3V) Tak się zastanawiam - 4005MHz na 1,2875V wytrzymał prawie 25 minut w Orthosie priorytet 10 - czy mogę go uznać za stabilnego? Stabilny to bedzie jak wytrzyma z 8h na priority 9. Z doswiadczenia wiem, ze lubia sie wywalac najpierw w okolicy trzeciej godziny, a jak to przejdzie, to znowu w okolicy siodmej. Jesli to przejdzie, to juz raczej nie ma chu... na tego proca, chociaz zdarzaja sie wyjatki :) Co do problemu temperatur, to jak Ci proc fika na 4Ghz to go w zyciu nie wymieniaj stary. Jak padnie to Ci wymienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadar Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Stabilny to bedzie jak wytrzyma z 8h na priority 9. Z doswiadczenia wiem, ze lubia sie wywalac najpierw w okolicy trzeciej godziny, a jak to przejdzie, to znowu w okolicy siodmej. Jesli to przejdzie, to juz raczej nie ma chu... na tego proca, chociaz zdarzaja sie wyjatki :) Co do problemu temperatur, to jak Ci proc fika na 4Ghz to go w zyciu nie wymieniaj stary. Jak padnie to Ci wymienia. za zawsze skanowałem na prority 1, np. moj stary procek chodzil bez zwiechy przez rok a ortos potrafil mu wywalic errora po dwoch godzina na prority 1 odnośnie 4GHz - przy 1,3V na prority 1 miałem puszczonego Orthosa przez 1,5h, a na prority 10 puszczonego 15min (sam zatrzymywałem). Żeby wykręcić więcej niż 4GHz musiałbym walnąć wyższe napięcie na procka a tego nie chce, ja kręcę nie dla maks wyniku tylko żeby było wydajnie i zawsze stabilnie, bez zbytniego przeciążania. Może zadam inaczej pytanie - czy to możliwe żeby E8400 @ 4005MHz 1,3V mógł mieć w stresie (Orthos prority 1 po ok 1,5h) 75 stopni, a do chłodzenia używam Scythe Infinity, Coolaboratory Liquid Pro i backplate'a (ze śrubami) Thermalrighta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 To niemozliwe. Taka temperature bys juz bardzo wyraznie czul na chlodzeniu, a to na bank bedzie pewnie delikatnie cieple. Taka sama sytuacja jest na serii E2xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 sobie kurde problem znaleźliście z tymi temperaturami, sie kręci dobrze to jeszcze chca oddawać na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadar Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 ja tam wcale nie chce, ale tata na mnie naciskał dziś o to :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruszka Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Olej tatę... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Powiedz tacie że jak się nie zna to niech w sprawie kompa nic gada. Ja mojemu juz dawno dałem do zrozumienia że w sprawie kompa decyduję tylko ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Osobiscie w zyciu bym nie oddal kretliwego cpu z niesprawna dioda termiczna, na niewiadomo co ze sprawna :D Polóz bude na dywanie poziomo, odpal kompa, zapusc orthosa i reka sprawdzaj czy rurki/zeberka sa goracze - najlepiej u nasady, w zalezonosci jakie masz obecnie chlodzenie. U mnie na Ninja +2x120mm CT pokazuje 65C, wczesniej bylo 73C ale dzieki lepszemu nawiewowi i wygrzewaniu sie pasty temp spadla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...