Skocz do zawartości
Katsuyoshi

Ram [1ghz]

Rekomendowane odpowiedzi

I chciałem zapytać się jakie ramy się wykręcą do 1Ghz

Napewno coś na Micronach.

Pamięci Crucial Ballistix lub Crucial Ballistix Tracer (świecące) wykręcą się normalnie z 800 na 1000.

Dziś są już bardzo tanie, ale dostępne tylko na Allegro, bo w Polsce nie ma dystrybutora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to ja sie podłącze do tematu - nie będę zakładał nowego ;]

Posiadam 2x1GB OCZ Platinium rev.2 z lekksza podkrecone. Jako że siłą rzeczy musiałem się przesiąść na Viste (Xpek mi padł na amen ;/) chcę dokupić jakieś 2x2GB. Moje pytanie brzmi: czy lepiej sprzedać 2x1GB OCZ i kupić 2x2Gb z innej firmy (bądź też OCZ np. Platinium) czy nie będzie problemu jak sobie zostawie 2x1GB i dorzuce 2x2GB - czyli razem 6GB. W takim przypadku kupilbym OCZ Platinium: klik. Czy to sie nie bedzie miedzy soba gryźć? Co z o/c? Coś się da z tego wyciągnąć? (nie jakies tam super poklady mocy - Rev.2 mam na @939 44415 przy lekko zwiekszonym napieciu).

Mobo: MSI Neo2 FR, proc narazie e2160 @2,8Ghz ale niedlugo e6750 ;]

Dziekuję za wszelkie porady bo sam ostatnio nie mam czasu sie tym zajac niestety ;/

P.S Jezeli dokupic do tych 2x1GB CL4 to moze OCZ Titanium bo maja taki sam CL(4) [inne parametry zreszta niby tez] a Platinium maja CL5?

Edytowane przez max6ter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi