diefek Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) WitaM Chcem kupic monitor, głownie chodzi mi o gry, czy te nowe monitry w stylu http://allegro.pl/item351367711_monitor_lc..._cy_tanio_.html Dorownuja starym poczciwym monitoro CRT ? gdyz mam nec'a LCD czas reakcji w nim jest 40ms ;/ i w porownianiu z CRT na ktorym gralem ustawionym na 100-120HZ gra sie wogole inaczej Na CRT jest plynniejsza gra, chodzi tu o gre counter-strike, zauwazylem tez ze na roznych turniejach typu ESWC itp tez wiekszosc monitorów to byly CRT , jedynie na kode5 w tym roku byly juz LCD, wiec moje pytanie czy juz te LCD nowe o czasie reakcji 2ms, dorowuja CRTkom ? jesli tak to chyba bym bral ten 19" IIYama, chodzi mi o monitor 19 calowy , nie chcem panoramicznego, cena 800zl +/- 50 zl a jesli chodzi o CRT to jaki byscie doradzili ? Edytowane 3 Maja 2008 przez diefek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) Bierz LCD bo są lepsze do gier, sam się jakiś czas temu przesiadałem z crt na LCD i jest Dużo lepiej, tylko szukaj czegoś na matrycy PVA/MVA. Np taki HP jak ja mam, świetny monitor, zero smużenia, nawet w bardzo szybkich grach. Jedyną wadą może być to że raczej za 850 go nie znajdziesz. A poza tym to zły dział. Edytowane 3 Maja 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Dobry LCD na prawdę dobrze nadaje się do gier. Mnie początkowo też było trudno się przestawić, ale tydzień i już było OK wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) [/color]name='pajak28' post='2986442' date=' 3 maj 2008, 15:50']Dobry LCD na prawdę dobrze nadaje się do gier. Mnie początkowo też było trudno się przestawić, ale tydzień i już było OK wszystko.U mnie to samo, ale z powodu zwiększenia przekątnej i zmiany na wide. I tak już się przyzwyczaiłem, jakość gry 10 razy lepsza. Musiałem zmienić rozdzielczości, a moja grafika słaba jest i o ile wyrabiała w low na 1024*786 to już w 1280*960 nie chce :blink: Teraz muszę grać w 8xx*480 albo 1280*960 w carbona. Przekątna jednak robi swoje. Przy moim kompie wystarczy TN i tak przy takim cięciu detali to niewielka różnica, więcej tracę na filmach. Edytowane 3 Maja 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Samsung 931BW 19" WS - matryca na TN, ale dla mnie po przesiadce ze starego, 17" CRTka różnica jest ogromna. Oczywiście na plus ;) Mimo, iż nie mam bardzo mocnej grafiki (76GS), gierki wyglądają przepięknie. Dobre kolory, zero smużenia, szeroki kąt widzenia (na razie grałem tylko w HF2, PES 2008). Polecam jak najbardziej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Ja nadal będę polecał mój monitor, myślę że warto trochę dopłacić. Mi się trafił na matrycy MVA, ale jest super. I ma prawdziwy kontrast 1000:1. Nie daj się nabrać na bzdury jakie są powypisywane w sklepach o kontrastach 6000:1 bo są to kontrasty dynamiczne i w najmniejszym stopniu nie odzwierciedlają rzeczywistego kontrastu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...