guzio Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Otóz. Posiadam internet radiowy, który mam podłączony do komputera do karty sieciowej(kabel idzie prosto z accespointa). Mam to tak zrobione w domu, że przez ściane mam kable i do kompa i chce z tego kompa na drugi jakos polaczyc by byly w lanie i aby w obu byl internet. Czy jezeli w pierwszym komputerze mialbym druga karte sieciowa i podlaczyl oba kompy to czy ten pierwszy komp moglby "udostepniac" internet temu drugiemu ??? Bardzo proszę o odpowiedz. Pozdrawiam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Możnaby, ale skoro masz AP w domu, to sprawdź, czy nie ma on drugiego gniazka LAN (RJ45). Jeśli ma, to tam możesz się wpiąć, o ile dostawca nie policzy jako drugi komp. Jeśli tak by chciał liczyć (bo w sumie tak jest), to pomiędzy AP i kompem postaw prosty router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guzio Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 No wlasnie w tym problem ze nie podepne do AP. Chcialbym to zrobic poprzez tego pierwszego kompa, aby nie policzyl dostawca. I zeby nie narazac sie na koszty zwiazanie z kupnem routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Pomoc systemowa. Hasło "ICS". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Możesz tak podłaczyć (za pomocą krosowanej skrętki), ale wtedy, zeby na drugim kompie był internet, to komputer udostępniający musiałby by włączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guzio Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) Możesz tak podłaczyć (za pomocą krosowanej skrętki), ale wtedy, zeby na drugim kompie był internet, to komputer udostępniający musiałby by włączony. A masz moze jakis link gdzie mozna znalezc caly opis jak skonfigurowac wszystko ??? Na jednym kompie co chce udostepnic mam system win XP na drugim viste . Jak teraz poustalac na kazdym kompie szybkosc łącza ? np. Aby na jednym było 512 kb/s a na drugim 256 kb/s (gdyz mam neta 768 kb/s) Edytowane 7 Czerwca 2008 przez guzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 do ustawiania prędkości to już potrzebujesz ruter z rozbudownym qos; funkcja ICS nie obsługuje tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 ja wlasnie to samo chce zrobic co autor posta z tym ze nie chula. Tzn chula ale nie do konca. Main-komp - VISTA drugi komp XP ... do Visty idzie kabel z internetem do zintegrowanej sieciowki, a zewnetrzna sieciowka polaczona kablem z zewnetrzna sieciowka z XP. (skrosowany kabel). I nie moge dojsc do ladu bo VISTA widzi pliki na tamtym i moze je przegladac a XP czasem nie widzi a czasem widzi tylko foldery udostepnione ale nie moze ich przegladac O_o. Bawilem sie juz wszystkim i nie mam sily. Ma ktos pomysl na to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...