MORSZCZACHA Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Sound Blaster Audigy sterownik pod Vistę z 24.02. 2008roku opcje jak pod XP :wink: TO DZIAŁA :razz: To świetny najnowszy zmodowany STEROWNIK pod VISTĘ SP1: !!!!!! wymagane SP1. Mod dotyczy sterowników X-Fi na AUDIGY wszystkie modele, [niestety dałem torenta ale juz mi go 6 razy usuwali więc mam tego dość a chętnych było ok 1 tys.] :angry: STEROWNIK Został stworzony na użytek prywatny,bo creative niestety nie wspiera sterownikami visty ,więc moderzy udowodnili że i na viste moga stworzyć sterownik do audigy. Próbowali,próbowali aż 24.04.2008 zrobili coś co jest rewelacyjne i o niebo lepsze od ubogiego oryginału ,więc teraz wypuszczają to nowe dziecko w świat.:) a ja wam w tym pomagam. :rolleyes: Działa pod VISTĄ 32bit, pod 64 nie wiem [ jeszcze nie testowałem,podobno działa]. Potrafi też wyświetlać i obsługiwać wszystkie opcje znane pod XP/ME, tzn. - Equalizer - CMSS and Stereo Surround with Stereo focus control - Advanced EQ and Special FX available (see notes below) - Dolby/DTS decoder (working on 32-bit/64-bit, requires Windows Vista Service Pack 1) - DVD Audio (32-bit only) - Hardware MIDI synthesizer (includes 2Mb, 4Mb and 8Mb SoundFont banks)Znajdziemy obsługę: - EAX effects only work in 4.1, 5.1 e 7.1 speaker settings. - EAX effects, Advanced EQ i Special FX-------------------------------------------------------------------------------- Cechy główne: - Completely uninstall the previous release before installing this one. Supports both 32-bit and 64-bit versions of Windows Vista (including Service Pack 1). Supports all Audigy card with a Hardware EMU10K2 DSP chipset (OEM / Retail models): - Windows speaker settings are now synchronized with Audio Console / Speaker Settings speaker configuration. - Enabling CMSS in Audio Console or EAX - Audigy 2 ZS Notebook is now properly supported / detected by Setup - Audigy (including ES, MP3+, X-Gamer and Platinum) - Audigy 2 (including Value, Platinum and Platinum Ex) - Audigy 2 ZS (including Platinum and Platinum Pro - Audigy 4 (including SE and Pro) - Audigy 2 ZS Notebook (PCMCIA) - Uses software MIDI emulation that does not (currently) work in Vista. -------------------------------------------------------------------------------- GORĄCO POLECAM: Jakość REWELKA nigdy takiego dxwięku nie słyszałem pod Xp nie wspominając o VIŚCIE. Wszystkimi opcjami dostępnymi pod Xp teraz rozkoszujesz się również pod VISTĄ -zobacz link. -------------------------------------------------------------------------------- 1.Rozpakuj plik rarem 60,1 Mb 2.Zainstaluj sterowniki 3.Zrestartuj PC 4.Wszystkie opcje dostepne są start/programy /creative. 5.Opcja basów i sopranów dostepna jest w opcji starego sterownika audigy visty [to jedyna niedogodność] 6.Ciesz się wszystkimi opcjami i rewelacyjnym nowym dźwiękiem. TAK WYGLĄDA TO POD VISTĄ: ŚCIĄGAĆ -czekam na opinie. Wygląd pod VISTĄ -ZERKNIJ oczywiście gdyby pojawiła się opcja ze limit na POLSKĘ jest wyczerpany trzeba zainstalować TO i z tego dodatku odpalić link ten NACIŚNIJ :oops: wtedy gdy wejdziesz na ta stronę z internet eksplorer z pomocą predzej ściagniętego programu wpiszesz kod który się pojawi i śiagasz bez broblemu ster. lub spróbować to ,lecz nie gwaratuję tego linku że bedzie cały czas aktywny, nacisnij TEN Edytowane 7 Maja 2008 przez MORSZCZACHA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 A pod XP wciąż nie ma żadnego dobrego sterownika który wygląda dobrze i nie konfliktuje się z niczym :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Godlike!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Szkoda że tak mało osób przeglada to forum, na torencie było takie ogromne zainteresowanie tylko że tam nie akceptują sterowników -szkoda bo wiem jaki jest dźwięk i jakie są problemy na viście na oryginalnym sterowniku od creative ,w CRYSISA praktycznie nie idzie grać bo dźwięk znika i restart gry potrzebny teoretycznie co pare minut, a tu na tym jest rewelacja .MP3 poprostu rewelacyjnie czysty , mniej szumów ETC. Jak mozecie to to w jakiś sposob przyczyńcie się do rozpowszechnienia tego wątku na tym forum .!!!!!! :wink: Edytowane 7 Maja 2008 przez MORSZCZACHA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Wrzuc to na inny serwer moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Wrzuc to na inny serwer mozepodaj na jaki i gdzie bo ja już 1 tydz. walcze by to rozpowszechnić i mam po mału dośc a wiem co tracicie , bo to jest przepaść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 A kto jest autorem tych sterowników ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 A kto jest autorem tych sterowników ??Niejaki pan Kawakami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Czyli chodzi o daniel_k :D Plik jest też dostępny tu: http://nomoregoatsoup.wordpress.com/2008/0...aniel-kawakami/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Czyli chodzi o daniel_k :D Plik jest też dostępny tu: http://nomoregoatsoup.wordpress.com/2008/0...aniel-kawakami/ Własnie to jest to - ŚCIĄGAĆ bezpośrednio naprawę warto :lol2: Edytowane 7 Maja 2008 przez MORSZCZACHA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Jesli ktoś ma problem ze znalezieniem linka na tej stronie to ułatwie sprawe :) http://files.filefront.com/SBAX+PCDVT+LB+2...;/fileinfo.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Odświeżę temat bo mam już dosyć zabawy z Audigy 2 ZS. Zainstalowałem sterowniki z tej paczki i myślałem, że będzie wszystko OK. Jednak grubo się myliłem. Nie wiem czemu nie pokazuje mi podłączonych ani głośników ani słuchawek tak ja na zdjęciu z 1 postu. U mnie jest tak: Pole wyboru jest puste, nie ma tam żadnych głośników. Jak sobie z tym poradzić? Mi już ręce opadają i jestem coraz bliżej kupna jakieś karty, która normalnie współpracuje z Vistą 32bit. Wszelka pomoc mile widziana. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Witajcie Jako że niedługo przyjedzie do mnie Sound Blaster Audigy SB0090 GOLD to mam pytanie jakie stery najlepiej wgrac ? Oryginalne z płytki albo ściagniete z neta ? czy też może zmodowane ? ale które bo jest kilka , sciągłem juz za wczasu stery od Daniel K . ( można o nim poczytac na necie , podobno świetne stery ) YouP-PAX ( też podobno udane ) KX Project ( tu podobno brak obslugi EAX czyli w grach będzie kicha ) więc ktore ?? Oryginalne Creative , Daniel K. , YouP-PAX czy też KX Project jeśli ktos tez miał styczność z tymi sterami to prosze o refleksje , uwagi mile widziane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...