Havoc Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Kolejny etap wyciszania mojego PCta nadchodzi dużymi krokami. W tym momencie postanowiłem wsadzić wszystkie bebechy do obudowy, bo zmieniam biurko na trochę mniejsze ;] Jednak, za dużo wydatków na raz i mimo, że marzy mi się P182 albo coś jeszcze fajniejszego, to muszę pomyśleć nad tańszym zamiennikiem, no może, że sprawa bezdyskusyjna i warto ją brać, to jakoś uzbieram ;> Ale do rzeczy. Ważny jest oczywiście obieg powietrza. Kusi mnie coś typu media center-ala klasyczne desktopy. Ale tam chyba nie wejdzie 9600 albo jeszcze jakaś tam nowsza grafa? (dziś w końcu coraz to większe one :/ ) Jeżeli nie da rady to zostaje przy "wieży". Chiefteca mógłbym przeboleć, ale nie podobają mi się. Interesuje się Antecami albo Lian Li. Jednak tu wkraczacie WY. Żadnych bajerów w środku nie potrzebuje. Dysk jest w silent-boxie, więc będzie leżał na dnie. Chciałbym zasilacz na dole położyć, choć nie widziałem takiej opcji w tańszych modelach niestety :( W tym momencie na GPU i CPU wieją 2 Fandery na min. I jest okey. Tyle, że teraz sobie leżą na radiatorach, nie wiem jak to umocować w obudowie. Więc może "dziurka" w ściance bocznej? Tylko czy to nie głośna opcja? Wiem, że jak zwykle dowalam dziesiątki pytań, ale obudowa teraz dla mnie najważniejsza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) Antec Three Hundred - tutaj recenzja. Edytowane 23 Maja 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) tu znajdziesz drugą recenzję Antec Three Hundred :) Edytowane 23 Maja 2008 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Fajna buda. Szkoda tylko ze nie ma tam porownania temperatur, bo ciekaw jestem ile mozna zyskac przekladajac sprzet do takiej budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Może jednak uzbieraj na tego P182 ja właśnie nowy zestaw włożyłem w to cudeńko i jak dla mnie rewelacja, nie dość, że sam jej wygląd najbardziej przypadł mi do gustu z masy bud jakie oglądałem to jeszcze jej wnętrze, sposób montażu dysków, napędów, kabli no i ta cisza ... Wprawdzie cena faktycznie wydaje się dosyć wysoka, ale nie żałuję ani złotówki wydanej na to cudeńko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Właśnie w tym rzecz...jeżeli jest taka przepaść pomiędzy tymi dwiema ofertami Anteca to mogę uzbierać/raty. Ale druga sprawa to powiedzcie mi, może ktoś ma odniesienie, doświadczenia itd. Komp leży mi teraz na biurku i...2dB może max. Jedyne co mi przeszkadza to delikatny szum z zasilacza i skrzynki z dyskiem. Chodzi mi o to, że nie jestem w 100% pewien czy hałas się zmniejszy (izolacja zasilacza i dysku od moich uszu powinna coś dać, ale z drugiej strony rezonans itd, jeżeli buda nic nie przeniesie to powinno być okey co prawda). Przez kilka dni korzystałem z budy Anteca PlusView II ale reszta moich doświadczeń to codegeny za 80zł. Więc upewnijcie mnie tylko, że to na pewno polepszy a nie pogorszy sytuację ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) Antec PlusView II to z tego co widze, stary dobry Dragon. A co do Three Hundred i Nine Hundred, to moim zdaniem nie warto doplacac. Jak by to bylo 50zl to jeszcze, ale stary, roznica w cenie miedzy tymi budami jest ogromna i napewno nie odzwierciedla az tak lepszej jakosci wykonania. Edytowane 25 Maja 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Czyli warto kupić Three Hundred tak? Poza tym zawsze można wypakować ją dodatkowo matami prawda? O ile to nie szkodzi, kiedyś spotkałem się z taką opinią (duża temperatura itd) Jeżeli są jakieś negatywne strony to napiszcie coś na ten temat ;) Poza tym dzięki za dotychczasowe opinie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Musisz sobie przekalkulować w Antec-u P182 masz 15 kg budy więc na żadne rezonanse nie ma szans do tego maty wyciszające i 3 wiatraczki wprawdzie nienajwyższych lotów aczkolwiek skręcone na minimum są praktycznie niesłyszalne (ewentualnie można zmienić górny wiatrak), bo może wyjść tak, że kupisz budę za 300zł a włożysz w nią dodatkowo 100/150 więc koszty podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Ale druga sprawa to powiedzcie mi, może ktoś ma odniesienie, doświadczenia itd. Komp leży mi teraz na biurku i...2dB może max. Jedyne co mi przeszkadza to delikatny szum z zasilacza i skrzynki z dyskiem.Ludzie, doczytajcie troche o mierzeniu poziomu halasu, a nie wypisujecie takie brednie jak powyzej... Potem ktos poczyta i jeszcze w to uwierzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 to nie jest buda do cichego kompa. 1. ma komin - tego się nie wyciszy 2. za dużo dziur fajna do maks chłodzenia, możliwości wyciszania skończą jej się zanim się zaczną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Ludzie, doczytajcie troche o mierzeniu poziomu halasu, a nie wypisujecie takie brednie jak powyzej... Potem ktos poczyta i jeszcze w to uwierzy.Wybacz, taki mam styl..to nie było na poważnie tylko takie ot sobie ;) Mierzenie czy nie, to i tak kompa mi prawie nie słychać, a teraz chcę tego samego tyle, że w obudowie. to nie jest buda do cichego kompa. 1. ma komin - tego się nie wyciszy 2. za dużo dziur fajna do maks chłodzenia, możliwości wyciszania skończą jej się zanim się zaczną. Mowisz o Three Hundred czy P182? Czy o obu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Raczej o three Hundred, bo P182 jest zaprojektowana pod katem max wyciszania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Lancool K7 jest niedrogi (ok 240zł), w miarę pojemny, nie ma dziur z boku, hmmm, może on? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...