Skocz do zawartości
user128

Windows Vista - Xp (sp1,sp2) Ktory Z Nich?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zaczelem niedawno myslec o zmianie windowsa, obecnie mam Xp pro 32 sp2....najbardziej by mi pasowala zmiana z windy xp na win Vista. Lecz nie jestem pewien czy vista bedzie odpowiednia dla mojego pc chodzi mi w szczegolnosci o wydajnosc w grach, no i ogolnym uzytkowaniu ale przedewszystkim tak jak wspomnialem chodzi mi o gry. W gre wchodza tylko wersje 32bit.

info

Athlon x2 core duo 4200++

3Gb ram Bufallo

Palit Gf 8600gt 512mb

Hdd: Wd 250 ata

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki i tak zrobie, a jaka wersje tej visty home, ultimate...etc?? i jaki sp 1 czy 2.

Jesli sp1 to odrazu zadam pytanie na przyszlosc zeby topicu nie przedluzac

1. Czy jezeli bedzie ten sp1 (to czy wszystkie programy etc beda chodzic nie bedzie problemow ze zgodnoscia )??

2. Czy odchudzac ewentualnie ta viste ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jaki jest sens takiego manewru, biorac pod uwage, ze chodzi glownie o gry? DX10 jest IMHO watpliwym argumentem, skoro user128 pytal o wydajnosc.

EDIT:

Oki i tak zrobie, a jaka wersje tej visty home, ultimate...etc?? i jaki sp 1 czy 2.

Nie ma SP2 do Visty.

IMHO nie ma co sie wyglupiac, tylko zostac przy XP SP3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to możesz zostać przy SP2 a SP3 zainstalowac jak już wyjdzie w aktualizacjach (chyba, ze już się tam pojawił).. Nie widze sensu zmieniać systemu na Viste, gdzie nie wszystko moze Ci chodzić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi