Skocz do zawartości
adamlop

Coś Wymieniać, Dokładać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, czy pora już na wymiane jakiegoś elementu w moim kompie, powiedzcie czy coś byście zmodernizowali, może próbować jeszcze coś kręcic ?

Komp służy mi do pracy (www), filmów, grania w najnowsze gry (pogram z godzine i mi się nudzi)

E2160@3ghz@vid 1,3250 + Karakorum (30st idle,50st stress)

Foxconn P35A-S

2x 1Gb Ocz Platinium rev2.0 800 cl4 @ stock

Inno 3d 8800gt 512ram @ stock

2x250gb Samsung (non raid) dwa różne modele :/

Chieftec 450w + Acutake 120

System XP Prof 32bit

W budzie mam z przodu i z tyłu Acutake 120.

Myśle obecnie nad założeniem Accelero S1 na 8800GT, no i chyba dokupie drugą pare 2x1gb.

Sam nie wiem czy jeszcze pchać w to kase...

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Accelero jak najbardziej ale co do modernizacji sprzętu imo nie. Poczekać aż wyjdzie gt200 i rv770, spadną ceny i wtedy możesz coś dokupić. Do tego sprzętu w tym momencie najbardziej dobrym wyborem byłoby drugie 2gb ramu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej cos od Thermalright'a? Ja na Twoim miejscu zainwestowal w sprawne chlodzenie - moze pol-pasyw? No i ewentualnie dodatkowe 2GB, o ile zauwazasz potrzebe posiadania wiekszej ilosci ramu :)

S1 i wolnoobrotowy wentylator i ma się swietne temperatury praktycznie bezgłośnie. IMHO na razie nic lepszego za podobną kase nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy spokojnie wystarczy 3GHz no chyba że musisz mieć te 4Ghz to wybierz E8400.

Jak chcesz to dołóż drugie 2GB no i to Accelero S1. Widze ze stawiasz trochę na cisze to może jeszcze pomyśleć nad zmianą obudowy jako bazę do budowy cichego komputera (nie wiem jaką masz teraz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi