adamlop Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Witajcie, czy pora już na wymiane jakiegoś elementu w moim kompie, powiedzcie czy coś byście zmodernizowali, może próbować jeszcze coś kręcic ? Komp służy mi do pracy (www), filmów, grania w najnowsze gry (pogram z godzine i mi się nudzi) E2160@3ghz@vid 1,3250 + Karakorum (30st idle,50st stress) Foxconn P35A-S 2x 1Gb Ocz Platinium rev2.0 800 cl4 @ stock Inno 3d 8800gt 512ram @ stock 2x250gb Samsung (non raid) dwa różne modele :/ Chieftec 450w + Acutake 120 System XP Prof 32bit W budzie mam z przodu i z tyłu Acutake 120. Myśle obecnie nad założeniem Accelero S1 na 8800GT, no i chyba dokupie drugą pare 2x1gb. Sam nie wiem czy jeszcze pchać w to kase... Edytowane 2 Czerwca 2008 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Accelero jak najbardziej ale co do modernizacji sprzętu imo nie. Poczekać aż wyjdzie gt200 i rv770, spadną ceny i wtedy możesz coś dokupić. Do tego sprzętu w tym momencie najbardziej dobrym wyborem byłoby drugie 2gb ramu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 OK, tak też myślałem, przez moment nabrałem chęci na e7200, ale chyba lepiej wyjde jak dołoże do 4gb ramu i wycisze tego 8800gt co mi po nocach spać nie daje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 A nie lepiej cos od Thermalright'a? Ja na Twoim miejscu zainwestowal w sprawne chlodzenie - moze pol-pasyw? No i ewentualnie dodatkowe 2GB, o ile zauwazasz potrzebe posiadania wiekszej ilosci ramu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Jak wsadzisz 4GB ramu na XP x86 (32-bit), to przy tym 8800GT będziesz miał 3,5GB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 A nie lepiej cos od Thermalright'a? Ja na Twoim miejscu zainwestowal w sprawne chlodzenie - moze pol-pasyw? No i ewentualnie dodatkowe 2GB, o ile zauwazasz potrzebe posiadania wiekszej ilosci ramu :)S1 i wolnoobrotowy wentylator i ma się swietne temperatury praktycznie bezgłośnie. IMHO na razie nic lepszego za podobną kase nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ja właśnie posiadam podobną konfiguracje ;) Także Winda XP widzie 3,5Gb ramu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 No to mi pasuje, czyli reasumując nie rozglądać się za nowym prockiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Na dzień dzisiejszy spokojnie wystarczy 3GHz no chyba że musisz mieć te 4Ghz to wybierz E8400. Jak chcesz to dołóż drugie 2GB no i to Accelero S1. Widze ze stawiasz trochę na cisze to może jeszcze pomyśleć nad zmianą obudowy jako bazę do budowy cichego komputera (nie wiem jaką masz teraz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...