Ardianz Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 przeglądając testy 9600gso 768 natknąłem się na coś takiego http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?news_id=3463 po tym zabiegu mamy 512mb, 128sp, i szynę 256 tylko trzeba mieć kartę z 8 chipami pamięci np. Galaxy http://xtreview.com/addcomment-id-5366-vie...o-8800-GTS.html http://forums.bit-tech.net/showthread.php?p=1743838 http://www.xbitlabs.com/forum/viewtopic.ph...3f8b3ca33f6b76b ponoć to ta karta się moduje http://www.szgalaxy.com/show/PCIEseries/96...05-21/2376.html a tu dowód http://vga.zol.com.cn/94/942183.html chinole to mają dobrze :wink: kurde nawet 8800gt 256 można zmodować na 512mb http://www.legitreviews.com/article/705/1/ a na polskich forach o tym cisza <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Bo w polsce nie ma tych kart z 8 kościami narazie... Ale może ktoś wymyśli żeby odblokować same shadery bez pamięci ? Edytowane 11 Czerwca 2008 przez misieek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Ciekawe, czy są jakies opcje modowania 8800gt na gts :roll: Temat bardzo ciekawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Bo w polsce nie ma tych kart z 8 kościami narazie... Ale może ktoś wymyśli żeby odblokować same shadery bez pamięci ? ja wczoraj taką wlasnie dostalem galaxy 9600gso 384MB z 8 kościami ale...ja tam mam chyba 1,2ns czyli taktowanie 1600MHz , a te modowane mialy 2000Mhz niebardzo tutaj moge moda zrobic, chyba ze edytuje ten bios i zmniejsze takty pamieci to moze co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Rozkrecales ja i jestes pewien , ze to ma 8 kosci? Mam taka sama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Rozkrecales ja i jestes pewien , ze to ma 8 kosci? Mam taka sama...nie musialem, od spodu widac uklady, rozstawienie identyczne teraz tak czytam cytat: GALAXY provided dual BIOS, so if we failed we can recover to ciekawe, musze sie upewnic tylko czy ta moja na pewno ma dual bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Kolego , od spodu? Sory , ale jesli to jest laminat z wyzszej wersji to jest naturalne , ze masz "wypusty" na 8 kosci. Sprawdz to lepiej bo karte uwalisz...Tutaj nie ma byc rozstawu !!! Fizycznie masz miec wlutowanych 8 kosci !!! Edytowane 11 Czerwca 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Heee , nie no komedia. Sprawdż czy masz rzeczywiście wlutowaną kostke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 musisz rozdziewiczyć chłodzenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 a w razie czego gdzie można taka kartę kupić ? pochwalcie się :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 KDO , tam mieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 no i co jakie w końcu macie wersje, chłodzenie zdjęte :D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 nie musialem, od spodu widac uklady, rozstawienie identyczne To tylko tak wygląda. Mam to samo od spodu wygląda jakby było 8 kości a od góry jest tylko 6 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 To tylko tak wygląda. Mam to samo od spodu wygląda jakby było 8 kości a od góry jest tylko 6 :( sciagal ktos z Was ten cooler? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Chyba ściągałem skoro piszę, że z góry jest 6 kości :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Heh u mnie jest miejsce na dwie kości, ba... jest nawet taśma termoprzewodząca na radiatorze... ale kostek nie ma... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 8600GT Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 A tak wogóle, to jak to możliwe żeby z 256 MB zrobić wersję 512?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Z 384 - 512, a nie z 256. Wystarczy mieć nie wykorzystane kości pamięci. Są fizycznie ale nie są zaadresowane w biosie etc. To nie jest jakies upychanie czy cosik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 8600GT Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Aha, dzieki za uświadomienie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Modowanie 9600gso Na 8800gts, i 8800gt 256 na 512nazwa tematu wprowadza w blad, to pierwsze jest mozliwe [z niezlym fartem], to drugie juz nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rz3znik Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam wszystkich. Palita 9600gso nie przerobie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 nazwa tematu wprowadza w blad, to pierwsze jest mozliwe [z niezlym fartem], to drugie juz niez odpowiednim sprzetem mozna przelutowac kosci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 8600GT Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Ale z odpowiednimi umiejętnościami, możliwością dostania takich samych pamięci (co jest trudne, chyba że na starszych kartach mątują takie pamięci) i pieniędzmi, by stracić kartę, można... ale lepiej wydać te pieniądze na lepszą kartę, niż potem żałowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat667 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 z odpowiednim sprzetem mozna przelutowac kosci ;]Tak, właśnie miałem o tym pisać, wyprzedziłeś mnie :wink: i jak sie zmoduje kartę to po gwarancji, ale- jest ryzyko jest zabawa :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Temat przerobiłem wzdłuż i wszerz. Kontaktowałem się także z dystrybutorem Galaxy na polskę; karty narazie są niedostępne i nie wiadomo kiedy będą. W necie jest napisane, że karty są sprzedawane na Amerykę i Azje. Tak naprawdę trzeba się poprostu rozlądać za GSO z 8-mioma kośćmi pamięci o czasie dostęp 1.0 ns. później już z górki. Osobiście łypie okiem na palita/gainwarda, powinni coś wypuścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 z odpowiednim sprzetem mozna przelutowac kosci ;]Tak i jeszcze podciagnac linie zasilajace do tych kosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 (edytowane) Tak i jeszcze podciagnac linie zasilajace do tych kosci...??? przeciez wersja 256mb ma tyle samo kosci co 512 .. tylko z polowe mniejsza iloscia ramu ;] pozatym kolega dal w pierwszym poscie link do strony na ktorej pisza ze jaktis ECS ma wylaczone polowe ramu w biosie... i tam tez mozna zmienic to biosem Wydaje sie wiec zestwierdzenie ze to niemozliwe jest bledne .. tak jak w przypadku GSO trzeba znalezc tylko odpowiednia karte. Aczkolwiek na moje oko to tylko taki trick zeby zwiekszyc ilosc sprzedanych egzemplarzy Edytowane 13 Czerwca 2008 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 ??? przeciez wersja 256mb ma tyle samo kosci co 512 .. tylko z polowe mniejsza iloscia ramu ;] pozatym kolega dal w pierwszym poscie link do strony na ktorej pisza ze jaktis ECS ma wylaczone polowe ramu w biosie... i tam tez mozna zmienic to biosem Wydaje sie wiec zestwierdzenie ze to niemozliwe jest bledne .. tak jak w przypadku GSO trzeba znalezc tylko odpowiednia karte. Aczkolwiek na moje oko to tylko taki trick zeby zwiekszyc ilosc sprzedanych egzemplarzy i cena o ~30zł, więc imo szkoda ryzykować uwalenie karty, albo to że nie będzie działać dla 30-40zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 To co z tego że tyle samo kości, ale mają inną pojemność która można wyczytać z nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Mam w robocie 88GT 256mb od galaxy (ma 8 kostek pamięci).Może jutro spróbuję :wink: To byłaby głupota... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...