FatAlbert Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 oby ten projekt zakończyć sie sukcesem bo jak narazie sie tak zapowiada, imo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Co do tych laserów... aż normalnie chciałbym zobaczyć te działka jak się ruszają na ruchomych ramionach... Normalnie byś był moim wodzem :twisted: nie będą sie ruszać jestem za mało wtajemniczony :lol2: w te tematy ale fajnie by było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 nie będą sie ruszać jestem za mało wtajemniczony :lol2: w te tematy ale fajnie by było moze Pelzak by pomogl :razz: jakis schemacik czy cos :razz: on lubi takie klimaty i sie na tym zna :D a co do tych ramion czy co to jest to sie postarales :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Nie podpuszczaj go, bo jeszcze troche i komputer w srodku bedzie spelnial jedynie role jednostki sterujacej obudowa xDno i prawidłowo :lol: moze Pelzak by pomogl :razz: jakis schemacik czy cos :razz: on lubi takie klimaty i sie na tym zna :Draczej nie, bo a) brak czasu b) znam się na tym co mi jest potrzebne :), a pneumatyki/robotyki jeszcze nie dotykałem - wystarczyło by tylko pogoglować trochę żeby dorwać konstrukcję ramiona robota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Bardzo fajnie sie czyta i oglada to co robisz. Gz umiejetnosci (dzialko i obudowa wyszly super), powodzenia az do zakonczenia (sukcesem) prac :D P.S. dzialka na ruszajacych sie rekach, jeszcze troche i powiecie zeby przerobil nogi na ruszajace sie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CICHYCKM Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 No pięknie pięknie - jestem pod wrażeniem. Ale powiedz mi jedno. Mamy ręce, mamy nogi, korpus też jest, a zamierzasz jakąś głowę mu zrobić? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 No pięknie pięknie - jestem pod wrażeniem. Ale powiedz mi jedno. Mamy ręce, mamy nogi, korpus też jest, a zamierzasz jakąś głowę mu zrobić? ;) z głową bedzie troszke ciężko bo nie mam zadnego pomysłu :lol2: może jak coś wpadnie do głowy ale narazie muszę dokończyć działka, zrobić jeszcze jedno bo te to prototyp :lol2: ale widzę ze dobrze się przyjeło tylko tak myślę czy nie będzie za duże ale już musi być i nogi dopracować czasu też troche mało bo grzebie sobie w soboty i w niedziele bo w tyg. praca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zobacz sobie screeny z filmu Wall.E, cos na ksztalt glowy tego robocika moglbys zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CICHYCKM Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 No to nie powinno być skomplikowane. Jego głowa wygląda jak lornetka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 to nie będzie pasowało już prędzej robot z filmu krótkie spięcie ale tez mi się nie widzi czuje ze zostanie bezgłowym potworem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 po małej przerwie wracam z z nie wielkim postępem w moim projektem ale zawsze :wink: ramiona do moich laserów główny element rączek łącznik :wink: zespawane wywierciłem dwa otwory wiertłem 4.2 mm pod gwint m 5 przykręcone do obudowy muszę jeszcze przykręcić lasery ale to nie problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 No ladnie. Ty masz jakis warssztat albo cos zwiazanego zmechanika/sprzedaza metalu ? Czy kupujesz caly material z w hurtowniach/sklepach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 moja buda zrobiona z drewna a waży sporo... aż nie chcę myśleć ile Twoja będzie ważyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Nooo, może potem być problem z wniesieniem do pokoju :P Ale super mod, bylebyś go skończył i możesz jeździć na różne konkursy z tym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 No ladnie. Ty masz jakis warssztat albo cos zwiazanego zmechanika/sprzedaza metalu ? Czy kupujesz caly material z w hurtowniach/sklepach ? kupuje w centrum metalowym , w sumie nie ja tylko jakis kolega taty jezdzi często tam mam na wszystko faktury moze so odlicze :lol2: moja buda zrobiona z drewna a waży sporo... aż nie chcę myśleć ile Twoja będzie ważyć :D będę urządzać zawody strong men, spacer farmera z obudową na konkursy? a są z tego jakieś pieniądze :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 są... ale też jest sława :). Po takiej wystawie np na spotkaniu allegro zdjęcie mojego komputera jest w co drugiej polskiej komórce :twisted: (spośród tych co tam byli :) ). Zresztą mody dzielą się na użytkowe i na pod_publikę. Nie wiem czy 1/5 modów jakie są na wystawach jest używana jako komputer na co dzień - większość zazwyczaj ma wady, które uniemożliwiają realizowanie podstawowej funkcji - obudowy :). Jak kto uważa. U mnie bio-reactor stoi na biurku i fascynuje gości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 fajna zabawa, jakbym miał taki warsztacik, to tez bym coś wymodził ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Zresztą mody dzielą się na użytkowe i na pod_publikę. Nie wiem czy 1/5 modów jakie są na wystawach jest używana jako komputer na co dzień - większość zazwyczaj ma wady, które uniemożliwiają realizowanie podstawowej funkcji - obudowy :). Jak kto uważa. U mnie bio-reactor stoi na biurku i fascynuje gości :) ja robie tą "obudowe" dla własnej satysfakcji nie po to zeby zgarniać jakies tam nagrody aczkolwiek jak by była taka możliwość to czemu nie bo w sumie na początku były plany zeby przerobić troche juz odpicowaną starą obudowę ( wstawie foto o ile znajde i takowe posiadam ) ale postawiłem so za wysoke cele i sie nie dało uratować :lol2: i wymysliłem to fajna zabawa, jakbym miał taki warsztacik, to tez bym coś wymodził ^_^ ja tez nie posiadam wypasionego warsztatu z kupą sprzętu za kupe kasy jak to czasami sie ogląda na stronach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) są jakieś fotki słaba jakość ale czasem tak bywa na tych zdjęciach zasilacz juz na górze obudowy na dole były dyski twarde chłodzone przez zielony wentylator mazy na przedzie z nudów :lol2: troche starsze a to stan obecny moze wsadze w w obudowę bo czyje ze nie dożyje końca projektu kupiłem juz ale cos nie śmiga ta przesyłka :lol2: Edytowane 20 Lipca 2008 przez rafix6814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 trochę ucichło o moim projekcie trochę mało czasu ale też postanowiłem ruszyć sprzęt z mojego biurka włożyć go w jakąś obudowę przejściową :lol2: kupiłem więc obudowę SP za 15 zł ale przecież nie wstawię zwykłej obudowy :lol2: pomalowałem za siwo mój zasilacz cały zakurzony ostatecznie został wyczyszczony zasilacz został przykręcony do górnej blachy ponieważ był troszkę wyższy po mojej modyfikacji wtyczki od zasilania zrobiłem otwór na wentylator który będzie wyciągał ciepłe powietrze z hdd moje okno projekt własny zakleiłem wnękę do napędu dyskietek , pierwsza warstwa czerwone chmury od koniec dnia prac a dalej juz tylko efekt końcowy nie miałem aparatu brakuje mi jednej zaslepki została pomalowana na siwo i na czarno w cos ala moro wentylator do zasiłki zamocowałem też jeden pomiędzy grafike a muzyczną wyciąga ciepłe powietrze i na boku dwa, w planach był tylko jeden ale pomyslałem zeby dać jeden na chipset bo jedzie na pasywnym musiałem wyciąć kawałek blachy ale nie wygląda tak zle na to wszystko poświęciłem dwa dni tylko okno stało do dziś ponieważ nie miałem plexi jak juz pisałem będzie ona pełniła rodzaj obudowy przejściowej i nadal będę pracować nad projektem "ROBOCUBE" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Widzę że prawdziwy moder z Ciebie, ta buda też całkiem fajna, fajnie pomalowana, efekt psują tylko te czarne plamki, ale i tak jest fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Widzę że prawdziwy moder z Ciebie, ta buda też całkiem fajna, fajnie pomalowana, efekt psują tylko te czarne plamki, ale i tak jest fajnie. na początku miało nie być tych czarnych kropek wszystko wina spreja jakoś tak dziwnie czasami pluł :lol2: więc zrobiłem na całym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 mały postęp w pracach troche wolnego wpadło tak więc podkręcałem nogi i ręce :lol2: skupie sie na samej obudowie bez dodatków wywierciłem otwory na gniazda czincz które będą doprowadzały napięcie do oświetlenia nóg zrobię nogi przykręcę podłącze i po sprawie wyciełem 20 elementów z płaskownika 30 x 3 mm chciałem 2 mm grubości ale nie mieli przyspawałem w każdym rogu do nich przykręcona zostanie plexi wykonałem sobie "sprawdzian" :lol2: i malowanie ramy, wyczyściłem rdze z grubsza szlifierką używałem tarczy z papierem ściernym moja farba, napisane jest ze na rdze tylko kolor w rzeczywistości wyszedł inny niż oczekiwałem chyba przemaluje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 elegancko Ci to wychodzi :wink: P.S. po budzie można będzie czołgiem jeździć tyle spawów + wzmocnienia w rogach bunkier a nie buda :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 hehe^^ to mi wall-e-ego przypomina http://www.the-crawler.com/ tu masz więcej fot itp na jego temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Czekam na koniec. Zrób z tego NOS-a, coraz bardziej jego podczas budowy mi to przypomina. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 ten NOS mi sie nie podoba lepiej wyglądał bodajże poprzednik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 jeszcze 50 tyś takich prefabrykatów i wieże eiffla możesz stawiać :) Solidnie to wygląda, może aż zbyt solidnie? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 zmieniłem troche mocowanie tacki do płyty tak to jest jak w trakcie cos sie wymysli teraz stoi na srubach m4 jako na dystansy podkładki troche zmieniłem kolorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 mogłeś wkręcić nakrętkę, byś miał analogową regulację :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...