krzysiek-7 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 kupilem sobie kompa (czesci i zlozylem go) procesor - core 2 quad 9300 plyta - asus p5b deluxe ram - 2 gb ddr2 karta graficzna - geforce 8600 gt dysk - 160 gb samsung i cos nie dziala, czesci sa na 99,9% dobre. Jak wlaczam komputer to wszystkie wiatraki sie kreca siatelka sie pala, tylko jest caly czas czarny ekran, nic sie nie pokazuje, wszystko jest raczej dobrze podlaczone, bardzo prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 podpiąłeś dodatkowe zasilanie do płyty (to 4pin) ? komp wydaje jakieś dźwięki podczas startu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) podłączyłeś monitor do komputera? Edytowane 17 Czerwca 2008 przez cantreos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jaki masz zasilacz ?? Jesteś pewny co do sprawności podzespołów ?? RAM jest 2x1 GB czy tylko jedna kość 2 GB , jakiej jest firmy . Sprawdzałeś we wszystkich slotach i na jednej kości ( jak to 2x1 GB ) ?? Jakiej firmy masz tego 8600GT . W jakiej wersji jest ten Asus , może nie jest w stanie odpalić tego Q9300 , jak masz możliwość to sprawdź go na jakimś starym E6xxx/E4xxx albo E21xx . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-7 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 mozliwe ze to zasliacz ale nie mam jak tego sprawdzic i procesora tez nie moge sprawdzic \\ karta nie potrzebuje - nie ma dodatkowego zasilania\\ monitor oczywiscie podlaczony...\\ dowiedzialem sie ze plyta powinna wydawac przy starcie jeden sygnal, a u mnie chyba nic nie wydaje - to zle? a ja juz nie wiem co zrobic bo nie mam nawet u kogo sprawdzic tego zasilacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) ta płyta którą kupiłeś jest na chipsecie P965 więc na pewno będziesz musiał przynajmniej wgrać nowy bios choć nie wiem czy wogóle on obsłuży Quada 45nm! Nie mogleś kurde zainwestować w chociaż P31 P35! EE niby powinien śmigać http://support.asus.com/cpusupport/cpusupp...SLanguage=en-us zobacz jaki masz wgrany BIOS P5B Deluxe od tego bisu powinno śmigać : 1231 Edytowane 17 Czerwca 2008 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-7 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 a jak moge to sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Musisz uruchomić płytę na innym procku. EDIT: A jeśli nie masz takiej możliwości to pozostaje przeprogramowanie kostki BIOS w jakimś serwisie, Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jaki to zasilacz ( marka , moc oraz wartości prądowe ) powinno być na nalepce . Odkręć bok obudowy , u góry z tyłu powinieneś mieć zasilacz a na nim nalepka znamionowa . Co do sprawdzenia jaki masz bios - to jedyne wyjście to uruchomienie płyty na C2D 65 nm ( E2xxx-E6xxx ) . Albo oddaj do serwisu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 No nie żartuj że kupiłeś starego asusa p5b deluxe do nowego zestawu :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...