pci Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Czy jest możliwość moda x3@x4 na płytach bez acc?? Jakiś hardmod w stylu malowanie mostków itp... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawex1983 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Co do GB. Jak Ci się dobrze kręci to dobrze. Jednak w ocenie większości tego forum najlepszy cena/jakość jest AsRock. Zapewne tak jest i tak samo jak ciebie sentyment i OC trzyma przy GB tak mnie przy Biostarze a innych pewnie przy Asusie.Asrock to konstrukcje lekko budżetowe. Dobre ale jednak nie tak jak Asus, Gigabyte itd.. Troszkę tak jak kiedyś ECS. Porządna płyta za niewygórowane pieniądze. Ja żadnych sentymentów nie mam. Korzystałem z ECS, Asus, MSI, Asrock, Gigabyte i Chaintech. Najfajniejszą płytą był Asus A7N8X-E, a obecnie Gigabyte GA-MA790GX DS4H. Na pozostałe również nie narzekałem. Co do Phenomów, to myślę, iż AMD jednak selekcjonuje wafel. Lepsze części są dla szybszych układów, a gorsze dla wolniejszych. Tak było od zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 AMD Phenom II TWKR Black Edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Lol, dwie ostatnie fotki rządzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Lol, dwie ostatnie fotki rządzą.Nowa podstawka od AMD? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Jak wygląda możliwość odblokowania jajek na płycie Gigabyta GA-MA78GM-S2H (rev. 1.1) - http://gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-ma78gm-s2h_11.html . Jest jakaś szansa, czy to tylko ściśle określona grupa płyt? Myślę nad zmianą procka i teraz nie wiem, czy jest sens szukać na tą mobo selekta x2,x3@x4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Płyta ma SB700 więc nie odblokujesz rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Chipset * AMD 780G * AMD SB700 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Warunki odblokowania Mostek południowy SB710 lub SB750 (może także wyższe modele SB8xx dadzą taką opcje?). Bios umożliwiający odblokowanie, najlepszy do tego celu ma Biostar, także płyty AsRocka umożliwiały odblokowanie, co do Gigabyte też ale nie wiem czy wszystkie a Asus nie daje takiej opcji ale są modowane biosy na różnych forach i można je wgrać i mieć ACC na Asusie. Edytowane 9 Lipca 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Mam możliwość trochę pogrzebać jeślibym kupował X2 550 BE i wybrać serie która mnie interesuje. Stąd moje pytanie czy są jakieś serie, na których jest większa szansa na 4 rdzenie ? Jest gdzieś jakiś spis serii bardziej podatnych na mod od innych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 0919EPMW, 0920GPMW, 0921APBW, 0921APAW Znalezione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 najlepiej jak bys poszukał takie: 0921APBW 0921APAW 0922APMW 0918BPMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Aha. Z tych każe coś szukać. 1. Na ile można go podkręcić z 4 rdzeniami ? Bo z tego co widzę to przy konfiguracji X2 3.8 GHz jest spokojnie osiągalne. 2. Czy układ zasilania np. na Gigabyte GA-MA770-UD3 rev. 2 da sobie radę z podkręconymi 4 rdzeniami ? 3. Jakie tanie płyty pod AM2+ na standardowym BIOSie pozwalają na odblokowanie dodatkowych rdzeni ? Ja znam takie: Asrocki: AOD790GX/128M A790GXH/128M A790GX/128M A780GXH/128M a z Gigabyte tak: GA-MA770-UD3 rev. 2 GA-MA790X-UD3P Coś jeszcze tak do 350 zł ? Wiem, ze musi to być przynajmniej SB710. A coś z nVidii ? To ważne, bo mam znajomego w sklepie i jak będzie komuś składał kompa to będzie proponował właśnie tego proca (który swoją drogą nieźle się sprzedaje) i płytę na której będzie można go odblokować. Wtedy ja zanim jeszcze zestaw taki trafi do klienta sobie go "przetestuje" :) Jak się będzie modował to wezmę, a jak nie to pójdzie do klienta :) Za 3-4 razem liczę, że trafie na tego co się moduje, tym bardziej, że będę kazał szukać konkretnych serii. Edytowane 9 Lipca 2009 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Tylko sb750/710 maja acc. Nic z nVidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Teoretycznie da się odblokować na chipsecie 720a. http://forums.tweaktown.com/f69/ga-ma720-u...0-4-core-32806/ Ja jednak nie polecam, miałem to mobo i system nie wstawał a wstaje na SB710 z tym samym x3 na pokładzie. BTW, to co planujecie zrobić, to IMHO świństwo (delikatnie mówiąc). Edytowane 9 Lipca 2009 przez suchyjastrzab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Czemu świństwo ? Ludzie tam kupujący nawet nie bawią się w OC, co dopiero w modowanie proca. Dla kogoś takiego fakt, że on się zmoduje lub nie nie ma znaczenia. A jak się selekcjonuje proce to co się robi z tymi co się nie kręcą za dobrze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Po prostu skazujecie innego klienta na nie modowalną sztukę. Jak dla mnie to sprzedawanie sprawdzonych losów na loterię i jeśli jakimś dziwnym trafem dowiem się jaki to sklep - na pewno nic w nim nie kupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Ale jeśli klient nie ma pojęcia jak go zmodować ? To co mu po takim co się moduje. Ponadto ja nie będę się bawił w ich selekcje na masową skale i na tym zarabiał. Po prostu sprawdzę kilka sztuk czy się modują i wezmę sobie taki co się moduje. Koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 BTW, to co planujecie zrobić, to IMHO świństwo (delikatnie mówiąc).Już nie przesadzaj przecież nie weźmie sobie wszystkich modowalnych procków tylko jednego dla siebie. Założe się, że sam zrobiłbyś to samo gdybyś tylko mógł .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Wyraziłem swoją opinię. EOT z mojej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja na przykład nie kupił bym proca odpakowanego, odmówił bym odebrania a odbieram osobiście. Tak się powinno robić. Ale stwierdzenie, że każdy kto kupuje jest leszczem i nie potrafi sobie jednej funkcji w biosie przestawić jest naciągane. Daleki jestem od potępiania bo to jeden proc ale w bachcompie nie kupował bym zwykłych x3 bo wiem, że nie ma szans na odblokowanie. Odblokowane sprzedają drożej. Ale nie o tym miałem pisać ;) Są potwierdzone wyniki AMD 7GHz. dokładnie Phenom II 955 BE na DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Źle mnie zrozumieliście. Po prostu 75 % klientów kupuje tam cały złożony zestaw. Więc by zamontować do kompa proca to trza go wyjąć z pudełka. Następnie prawie każdy chcę by miał on wgrany system i był przetestowany czy wszystko działa OK. Taka osoba na 90 % nie będzie myślała o odblokowywaniu rdzeni. Ktoś kto się zna na OC to kupuje kompa po kawałku i sam sobie go składa. I wtedy przecież nikt mu nie da proca z otworzonym pudelkiem. Edytowane 10 Lipca 2009 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Skoro pracujesz w takim sklepie to w tym co robisz raczej niema nic złego ;) Typowy Kowalski kupuje kompa złożonego do kupy, włącza go i korzysta. Jednym słowem taki komputer stoi pod biurkiem i nic więcej. A potem cała rodzina korzysta i ma poprostu działać. W większości przypadków osoba lubiąca grzebać przy PC prosi każdą część oddzielnie i wychodzi z nimi w siateczce ze sklepu a potem majsterkuje w domu. W sumie różnie to można interpretować ale przeważnie taka jest rzeczywistość ;] EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawex1983 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Wg mnie to jest niedopuszczalne. Gdybym kupował "gotowca", to chciałbym, aby wszystkie części było nowe i nieużywane. Nie wspominając o próbach podkręcenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Ale czy ktoś obeznany w temacie każe sobie zestaw złożyć? Skoro taniej może zamówić bebechy online i nieotwierany procesor BOX kupić? Ja bym nigdy nie dał złożyć swojego komputera jakiemuś amatorowi ze sklepu, co uważa, że chłodzenie BOX-owe zawsze jest najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Coś dla posiadaczy X3 710. http://www.ocinside.de/go_d.html?http://ww...i_unlock_d.html Podobno da się odblokować mnożnik. Działa tylko do ponownego uruchomienia kompa. Próbował ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 TWKR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Ja czytałem że te selekty to żadne selekty, gdyż więcej rekordów robią na sklepowych X4 955 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaledwie dzień po premierze procesorów AMD Athlon II X2 240 i 245 na socket AM3, firma AMD wprowadza nowy, "odświeżony" CPU - Phenom II X4 945 z równym TDP 95W. Premiera ta odbyła się bez większych zapowiedzi i szumu medialnego. Nowy X4 945 ma parametry identyczne z poprzednią rewizją - taktowanie 3 GHz, 2MB pamięci cache L2 oraz 6MB cache L3. Najistotniejszą zmianą jest znaczne obniżenie jego TDP - z 125W do 95W. Dzięki temu procesor będzie pracować w nieco niższych temperaturach. Niestety cena nowej wersji Phenom II X4 945 nie poszła w ślady jego TDP - pozostała na niezmiennym poziomie 225$. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Nic ciekawego ten proc. Ostatnio na Fudzilli robili undervolting sporej ilości proców AMD i rezultaty były niezłe. Wątpie żeby ten model różnił się czymkolwiek innym niż niższym napięciem, na większe OC bym nie liczył. No i mnożnik zablokowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...