cantreos Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Witam Przymierzam się do kupna kompa (kilka dni dosłownie) i zastanawiam się nad płytą główną. Wszystkie moje wymagania zaspokaja chip X38 tylko nie wiem którą płytę na nim opartą wybrać. Pretendentami do pierwszego miejsca są: Abit IX38 Quad GT i DFI LanParty LT x38 T2R Którą wybrać? A może są jeszcze inne lepsze płyty?(CrossFire X16+x16) Głownie do O/C. Konfig sprzętowy: q6600 Hd4870(w przyszłości 2x) balistiX quiet DP 550W +reszta :) Poradźcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Jak będziesz podkręcał to imho lepiej DFI. Ewentualnie jeszcze możesz się zastanowić nad Asusem P5E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Asus P5E lub DFI, Abit tutaj średnio mi pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Przymierzam się do kupna kompa (kilka dni dosłownie) i zastanawiam się nad płytą główną. Wszystkie moje wymagania zaspokaja chip X38 tylko nie wiem którą płytę na nim opartą wybrać. Pretendentami do pierwszego miejsca są: Abit IX38 Quad GT i DFI LanParty LT x38 T2R Którą wybrać? A może są jeszcze inne lepsze płyty?(CrossFire X16+x16) Jeśli twoim głównym motywem jest Crossfire, to lepiej wyjdziesz na kupnie czegoś na P45. No chyba, że naprawdę nie masz problemu z kasą, to wtedy możesz brać X38, DFI będzie trochę lepszym wyborem. I tu rzucę lekkiego offtopa. Śmiać mi się chce, jak widzę w tym dziale pytania o Crossfire i X38, a odpowiedzi są jeszcze zabawniejsze. Jakbyście nie zauważyli, że zarówno P45 jak i X38 posiadają PCI-E 2.0, które chrakteryzuje się dwukrotnie większą przepustowością. Czyli tak jakby PCI-E 1.1 x32. Zatem CF na P45 wydajnościowo będzie takie, jak na np. chipsecie 975X. Różnica wyniesie zaledwie parę procent... Chyba, że czytaliście ten test na Tweaktown, to jesteście usprawiedliwieni. Sam przez chwilę w nie uwierzyłem. Ale na innych forach znalazłem inne testy wskazujące na zupełnie inne wyniki... Więc nie każcie ludziom dopłacać ponad 100zł za parę klatek więcej. P5Q Pro czy P5Q-E wystarczy. A i OC przecież lepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...