Markus1 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam! Jestem zainteresowany zakupem którejś z w/w płyt. Co polecacie? Reszta bebechów jak w sygnaturze (z opcją przejścia na Radosława) doradźcie. PS a może ASUS M3A32-MVP Deluxe? sam już nie wiem (I tak max będę miał 2 grafy i to nie wiem czy na pewno). Ważne żeby można było korzystać z max. ilości slotów na karty (ewentualna rozbudowa komputera o np kart tv i inne elementy w przyszłości). Przy dwuslotowym chłodzeniu co lepszych kart graficznych i równoczesnym blokowaniu slotu obok może być problem z ew. rozbudową zestawu. Tutaj chyba najlepiej wypada dfi ale może się mylę. Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 A musi to być koniecznie phenom?? bo w tej cenie można złożyć coś lepszego na intelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 dfi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Phenom musi być z uwagi na to, że na razie chcę po prostu przełożyć moje bebechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zależy Ci na czasie? Bo jak nie poczekaj góra dwa miechy na AMD Debeb czyli Phenom w technologii 45 nm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 W moim przypadku zwyczajnie chcę na razie zmienić płytę na bardziej rozwojową i taką która ma solidnie dopracowaną sekcję zasilania (chociażby z uwagi na mój obecny proc 125 W). Poza tym istotne jest by mieć w miarę możliwości kilka slotów pci oraz pcie x1 bo być może coś jeszcze dokupię do budy. Dwuslotowe chłodzenie (a takie ma mój gts) znacznie ogranicza ilość miejsca czasem nawet zasłania pozostałe gniazda. Pytam zatem jaką płytę proponujecie dla mnie na nowym 790 FX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) DFI-Lanparty DK790FX-M2RS ;) możliwości rozbudowy masz zapewnione :D Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Płyta zaproponowana przez Ciebie bardzo mi się spodobała (chociażby ze względu na rozsądnie rozstawione sloty na karty rozszerzeń) ale jest jeden zgrzyt: na stronie dfi pod poniższym linkiem: http://us.dfi.com.tw/Support/mb_cpu_suppor...836&SITE=US Nie jest podana obsługa mojego proca (max X2-5800+ oraz phenomy). Jak nie ruszy to jest ból, nie potrzebnie się przejmuję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Nie wiem czemu miałaby go nie obsłużyć, chyba że w biosie coś ustawili że nie widzi wyższych modeli ale wątpię w to. Przecież to topowa płyta więc dlaczego ma nie ruszyć topowych procków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 ruszy ruszy ;) kreciłem na niej 6k+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...