staluch Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam. Mój obecny konfig to: Athlon X2 4800+ (na Brisbane) Asus M3A-H/HDMI HD 3200 (zintegrowana) 2x 1GB DDR2 PDP 800 MHz 160 GB HDD Hitachi Ever Silver 380 W Zamierzam kupić kartę graficzną. Nie wiem tylko, która z rozważanych przeze mnie kart, będzie działała stabilnie na tym zasilaczu? Zastanawiam się nad GF 8600 GTS (lub 9500 GT), GF 8800 GS (lub 9600 GSO), HD 3850. Chyba, że żadna z nich nie da rady :/ Z informacji, które znalazłem na forach, wymienione karty wymagają "markowego 350 W". Mniej lub bardziej obiektywne testy pokazują, że Ever 380 W można za taki uznać i napięcia trzyma w miarę stabilnie. Będę wdzięczny za pomoc i uwagi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zasiłka powinna pociągnąć, ja wybrałbym 3850 - imho jedna z wydajniejszych w tym przedziale cenowym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Grafika przede wszystkim 86gts-odpada 95gt-totalnie odpada 9600GSO najlepiej 768mb./96gt/hd3850 Zasilacz spokojnie wystarczy. Proca kręcisz? Ile masz funduszy? Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staluch Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 1. Nie stosuje O/C, i myślałem o karcie ze standardowo podniesionymi taktowaniami. 2. Fundusze. W sumie to jak najmniej ;) Zadałem to pytanie, bo jeśli zasilacz byłby za słaby, to kupiłbym nowy oraz grafikę co najmniej 9600 GT. Skoro jednak powinien sobie poradzić z 3850 lub 9600 GSO, to wybiorę coś z tego. Myślałem nad czymś od Asusa z serii TOP lub EVGA (niestety w sklepach widziałem tylko 8800 GS). Przede wszystkim zależy mi na tym by karta była cicha, ale nie ma mowy o chłodzeniu pasywnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 ja mam teraz podobny problem z wyborem grafiki ale chyba sie zdecyduje na radeona, z uwagi na jakosc TV OUT'u chociaz nie wiem jak jest teraz w nowych gf czy obraz jest ciagle tak slaby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Nowe GF to stare GF :) Seria 9 to nic innego, jak 8xxx ze zmienioną naklejką. Niektóre 9800GT i wszystkie 9800GTX+ to karty wykonane w procesie technologicznym 55nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...