Pietia(lania) Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Potrzebuje plyte glowna do serwera zalozenia - jak najtaniej - min 3 sloty PCI - nowszy czipset - zintegrowana karta gigabitowa - obsluga pentium dual core - 4 sloty pamieci ( obsluga min 8 giga ramu ) - raid a teraz mile widziane ale nie konieczne - zintegrowana grafa - OC - brak doradzcie cos chcialem kupicgigabyta p31 ( ma 3 pci i wogole le nie ma raidu :/ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 P31 odpada - obsługuje do 4 warstw pamięci. Może P35-DS3L? Sęk w tym, że tańsze płyty RAID nie obsługują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Gigabyte P35 DS3L ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 to nawet super ,P35 DS3L omijalem bo myslalem ze nei ma raidu mostek ich9 bez koncowki R ... ale jak piszesze ze ma raid to super :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Nie pisałem, że ma RAID... Mostek południowy to przecież ICH9, bez R (jak RAID). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 no wlansie a mi raid by sie przydal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) P5Q PRO. P5K PRO. Ale stoi po 360 335 zł. edit. zapomniałem, że P5K PRO też ma RAID. Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 P5K Pro może ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Gigabyte EP35-DS3R raid jest Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez einar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 A tego dual core już masz czy nie? Bo jak nie to może lepiej AMD? Nie będzie OC a taki AX2 5000/5200+ wyjdzie taniej niż E2180/E2200, a będzie wydajniejszy. Tanie płyty pod AMD też wyglądają sensowniej niż budżetowe mobasy pod intela. Praktycznie wszystkie obsługują raid i 8GB pamięci, są tańsze, i wogle spełniają wszystkie Twoje wymogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 a moglbys podac jakias tania spelniajaca moje wymagania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Asus M3A, chociażby. Jak dobrze pamiętam to ma3 PCI, 8 Giga obsługuje bez problemu, raid też jest. Kolejna opcja to Abit AX78, bardziej pod OC raczej ale też ok, a nie jest wcale droższa (w sumie to od siebie powiem że polecam abita, jeszcze nigdy się nie zawiodłem). Takich płyt jest więcej i jak pisałem praktycznie każda spełnia wymagania, jedynie co to nie wszystkie mają 3 sloty PCi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...