ryba Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) Witaj wszystkich!!!11one. Jestem początku.... nie to nie ta bajka :lol2: Jako, że to nie moj pierwszy kibelek, obędzie się bez glupich pytań. Postanowiłem w koncu cos pokazac, bo to pierwsza wersja, z której jestem jakos zadowolony. Wersji bylo wiele i moja walka toczyla sie juz od czasow AXP, przez A64, az w koncu przybyla era 775 - lepiej pozno niz wcale ;). A tak to wygladalo jeszcze niedawno: Moze bez rewelki, ale bylo ok... procz pompki. Napelnianie i jej odglosy byly dla mnie nie do zniesienia. Zmienilem rowniez terkoczace wentylki z tylu budy i na S1 wyladowaly w sumie dwa wentylki :D Szczesliwa gromadka pragnaca uszczesliwic swego pana i wladce: - D-tek FuZion rev.1 - Cooltec jakis tam 1x120 + 2x Fander FX120-W 120mm - D-Tek HDPE Bay Reservoir - Swiftech pompa MCP350 12V + EK Water Blocks EK-DDC X-Top Laing Acetal G1/4 - 1m pytona Innovateka bez udziwnień 7.5/9.5mm - Feser One 1L UV Acid Green Obedzie sie bez fotek sprzetu na ladnym blacie, kazdy kto chce, wie jak poszczegolne elementy wygladaja. Fotki gotowca nizej, bo po co Wam z budowy ;). Piknie, nieprawdaz? Z glosnosci samego systemu jestem bardzo zadowolony, w koncu go nie slysze. Elementy do poprawy, bo to dalej mnie frustruje: zmienic dysk na cos cichszego oraz plyte [ciach!]a, bo chyba zostala za mocno przykatowana jakis czas temu, to wydaje z siebie juz ostatnie dzwieki proszace o litosc. Mialem jeszcze wizje dorzucenia bloczku na NB, ale w pewnej chwili odechcialo mi sie. Z temperaturek jest moze srednio zadowolony, ale to wina procka, a nie chlodzenia, z innymi juz jest duzo lepiej. Bedzie nowy procek, to sie pochwale tempami. Ok, teraz niech kazdy sfrustrowany user ulzy sobie w zyciu i powytyka mi mega burdel w okablowaniu, obudowe ktora nalezy umyc i ogolnie to, ze musze siebie zdezintegrowac dla dobra ludzkosci. Wystarczy, ze to mnie sie podoba, nikomu innemu nie musi ;] Edytowane 3 Września 2008 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 OOOOO kto wc pokazał ...najs :D Wystarczy, ze to mnie sie podoba, nikomu innemu nie musi ;]A mnie też się podoba :P buda z jajem. Te temp mogą być lipne przez chłodnice :P zmierz wodę :P jak ma koło 35-38* to będzie jej wina klocki fajne buda fajna hmmm podoba mi się szkoda że wentyle nie pomalowane :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 OOOOO kto wc pokazał ...najs :D A mnie też się podoba :P buda z jajem. Te temp mogą być lipne przez chłodnice :P zmierz wodę :P jak ma koło 35-38* to będzie jej wina klocki fajne buda fajna hmmm podoba mi się szkoda że wentyle nie pomalowane :( tak? Moze te nowe tak pomaluje, ale wpierw musze kupic specjalna farbe imitujaca rdze, a [ciach!]a nie kupisz jej w tym kraju trzeciego swiata :mur: To wina procka, uwierz mi. Mialem ostatnio wiele C2D i C2Q i to wina tej konkretnej sztuki, bo czy to na AC czy WC, zawsze ten procek byl cieplejszy od innych. Ok, tutaj mam 3.5GHz 1.18V - 45*C idle i 56*C stress... a podmienie sobie na E8600 ktorego mialem do recki, to mialem 40*C stress, a idle w okolicach 30*C. Z dwoma E8400 ktore mialem pare tygodni temu, tez bylo chlodniej, niz z tym E8200. Jemu chyba IHS poprostu sie felerny trafil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Ku przestrodze wszystkim nowym użytkownikom, zabawy z wodnym chłodzeniem mogą się zakończyć zardzewieniem komputera. A poważnie to wygląda nieźle, jak znalazł w dobie nadchodzącego nowego Fallouta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 i sie odnalazl ten kawal metalu nigdy chyba niedokonczony... z wiekiem coraz ladniejszy ;) wycet jak wucet :) ladny na grafie slaby na NB :lol: a tak serio: pomaziaj to co najwazniejsze zielona farba - fandery ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 i sie odnalazl ten kawal metalu nigdy chyba niedokonczony... z wiekiem coraz ladniejszy ;) wycet jak wucet :) ladny na grafie slaby na NB :lol: a tak serio: pomaziaj to co najwazniejsze zielona farba - fandery ;) Po pierwsze skonczony, a po drugie on nigdy nie przepadl w piekielnych czelusciach. Od zarania dziejow budka stala u mnie w pokoju ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 WC'e takie sobie :P ale buda fajna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 No no kibelek ubogi A tą budę to chyba ze śmietnika wyjąłeś ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 buda ma swoj nuklearny klimat :) mimo ze z logo HL to bardziej mi sie nasuwa Fallout :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) WC'e takie sobie :P ale buda fajna :D A co bys zmienil? Bo takie posty bez argumentacji, to zaden post. No no kibelek ubogi A tą budę to chyba ze śmietnika wyjąłeś ;P Ubogi? Rozumiem, ze bez dwoch chlodnic i bez 6 blokow nie ma co sie pokazywac na forum? Zmiana procka na E8400 i duzo lepiej :) Na mojej dosc dziwnej plycie robie 4GHz niecale 1.3V i temperaturki nastepujace: - 33*C Idle - 47*C Stress (Orthos small FTT, priorytet 9) Mozna powiedziec ze w miare jestem zadowolony. Ale nie kazcie mi sprawdzac temp cieczy, bo odkrecanie tego z[ciach!]ego korka w rezie to katorga. Edytowane 3 Września 2008 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Ubogi? Rozumiem, ze bez dwoch chlodnic i bez 6 blokow nie ma co sie pokazywac na forum?Już nie przesadzaj. Chyba nie powiesz mi, że kibel z jednym blokiem i pojedynczą chłodnicą nazywasz rozbudowanym układem. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Już nie przesadzaj. Chyba nie powiesz mi, że kibel z jednym blokiem i pojedynczą chłodnicą nazywasz rozbudowanym układem. :blink: Nie nazwe go rozbudowanym, tak samo jak nie nazwe go ubogim ze wzgledu na nie tanie czesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) Maciuś z Bożenką nie próżnowali, i na plastyce obudowę ładnie pomalowali. Ogólnie rzecz biorąc, Maćkowato ;] Dawajcie dawajce! Pokaże Wam obudowe Maćka! 3 lata podkradał na farbki! Zrobił zajebistom obudowe, z węRZami w środku! Płynie nawet woda! Edytowane 3 Września 2008 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) Omg panie Rysiu ;) Ryba ja tez nie wiem czemu się czepiają :> też mam 1 blok 1 chłodnice [nawet tej samej firmy :P ] jedynie co wg mnie nie pasuje to kolor wentyli i ewentualnie kolor klocków nie pasuje do budy ale malować ich imo nie ma sensu bo odrazy straciły by znacznie na wartości . Jest cool i nikt takiej budy na forum nie ma... ostatnio popularne są pseudo mody typu malowanie środka + oplot na kable... ale co jest popularne to jest nudne tutaj jest ciekawie Edytowane 3 Września 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 (edytowane) Mi sie podoba. mam tylko dwie uwagi: 1. imho węże mogłyby być grubsze. 2. No i to co arni wcześniej napisał - można by pomalować te wentyle. Edytowane 4 Września 2008 przez abnormal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Grubsze weze? czyli jakie, 6/8? B-) Sorka, ale ja nie jestem fanem pytonow w szalecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 kolorystyka i klimacik - super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Kto jest twórcą tej obudowy? ;> Coś kojarzę, ale nie do końca pamiętam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Kto jest twórcą tej obudowy? ;> Coś kojarzę, ale nie do końca pamiętam ;] Thorn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 A co bys zmienil? Bo takie posty bez argumentacji, to zaden post. Nic bym nie zmienił ;] bo to twój kibelek :P pisałem zwięźle bo nie miałem weny na rozpisywanie się :P Obudowa fajnie pomalowana i faktycznie bardziej pasuje do Fallout'a :D no ale każdy może postrzegać to inaczej :P Co do WC'ka to po prostu taki sobie :P niezbyt rozbudowany , no ale nie każdy lubi wciskać na wszystko bloczki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Mi tam brauje czegos w tym WC.... Juz wiem :) zalozyl bym rez w tym stylu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Normalnie aż musiałem się zalogować i to napisać Ryba szanujesz moją budę !!! Brawo przeszła ona do historii WC normalne i dobre ! cisza i chłodno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Modyfikacji ciag dalszy. Dlugo sie zbieralem z napisaniem tutaj czegokolwiek, ale teraz czas to uczynic :) Zmianie ulegla karta graficzna - 8800GT na poczet 260GTX. Wentylatorki tez musialy sie mocniej dopasowac do reszty niz biale fandery, czy czarne Zephyry. Uklad na dzien dzisiejszy wyglada tak: - D-tek FuZion rev.1 - Cooltec jakis tam 1x120 + 2x Nanoxia LowFlow Fan FX12-1250 - EK Water Blocks EK-FC GTX 280/260 Niklowany + backplate - D-Tek HDPE Bay Reservoir - Swiftech pompa MCP350 12V + EK Water Blocks EK-DDC X-Top Laing Acetal G1/4 - 1m pytona Innovateka bez udziwnień 7.5/9.5mm - Feser One 1L UV Acid Green Zmian nie za wiele, ale jest przyjemniej. Na chłodnicy oraz na tyl obudowy powedrowaly cudowne zielone wentylatorki i jest fajnie. Zestawik na grafe: Rezik zacny, jednak nie polecam. Lubi pekac!! Odrobina poxipolu i po sprawie, ale chyba nie tego klient oczekuje. Pikne zlaczki dla D-teka, odmlodnial juz staruszek: Karta uzbrojona w nowe szaty, na nich oczywiscie rowniez zlaczki Feser : A teraz efekt mej wesolej tworczosci w dziennym i nocnym wygladzie: Ladnie? Wprawdzie obudowa juz lekko obsypala sie z farby na laczeniu z bokiem, jednak dalej imho wyglada to bardzo dobrze. Nie kazdemu sie musi podobac, wystarczy ze ja lubie miec cala obudowe w toxic barwie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 A mi sie podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 (edytowane) Ładnie wygląda, zaktualizuj sygnaturkę ;-) Tylko ten czarny wentylator na mobo jakoś tam nie pasuje, jakby wrzucony. Edytowane 26 Maja 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Nie za wysokie masz temperatury przy pojedynczej chlodnicy? Ogólnie ładnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Nocna fotka wygląda soczyście. Kolor węży, wentylatorów i mobasa elegancko się komponuje, szkoda że dioda na płycie na czerwono świeci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Nocna fotka wygląda soczyście. Kolor węży, wentylatorów i mobasa elegancko się komponuje, szkoda że dioda na płycie na czerwono świeci :) Musi ;) Wtedy wiem, ze Fszystko Fporzo jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Jak się Nanoxia sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 na 5V bardzo dobrze, ciche, fajnie wygladaja :) Na chwile obecna w dalszym ciagu przeszkadza mi dysk, ktory pomimo SQD slysze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...