Skocz do zawartości
ryba

Szprotex Szalet

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj wszystkich!!!11one. Jestem początku.... nie to nie ta bajka :lol2:

Jako, że to nie moj pierwszy kibelek, obędzie się bez glupich pytań. Postanowiłem w koncu cos pokazac, bo to pierwsza wersja, z której jestem jakos zadowolony.

Wersji bylo wiele i moja walka toczyla sie juz od czasow AXP, przez A64, az w koncu przybyla era 775 - lepiej pozno niz wcale ;). A tak to wygladalo jeszcze niedawno:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Moze bez rewelki, ale bylo ok... procz pompki. Napelnianie i jej odglosy byly dla mnie nie do zniesienia. Zmienilem rowniez terkoczace wentylki z tylu budy i na S1 wyladowaly w sumie dwa wentylki :D

Szczesliwa gromadka pragnaca uszczesliwic swego pana i wladce:

- D-tek FuZion rev.1

- Cooltec jakis tam 1x120 + 2x Fander FX120-W 120mm

- D-Tek HDPE Bay Reservoir

- Swiftech pompa MCP350 12V + EK Water Blocks EK-DDC X-Top Laing Acetal G1/4

- 1m pytona Innovateka bez udziwnień 7.5/9.5mm

- Feser One 1L UV Acid Green

Obedzie sie bez fotek sprzetu na ladnym blacie, kazdy kto chce, wie jak poszczegolne elementy wygladaja. Fotki gotowca nizej, bo po co Wam z budowy ;).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Piknie, nieprawdaz? Z glosnosci samego systemu jestem bardzo zadowolony, w koncu go nie slysze. Elementy do poprawy, bo to dalej mnie frustruje: zmienic dysk na cos cichszego oraz plyte [ciach!]a, bo chyba zostala za mocno przykatowana jakis czas temu, to wydaje z siebie juz ostatnie dzwieki proszace o litosc. Mialem jeszcze wizje dorzucenia bloczku na NB, ale w pewnej chwili odechcialo mi sie. Z temperaturek jest moze srednio zadowolony, ale to wina procka, a nie chlodzenia, z innymi juz jest duzo lepiej. Bedzie nowy procek, to sie pochwale tempami.

Ok, teraz niech kazdy sfrustrowany user ulzy sobie w zyciu i powytyka mi mega burdel w okablowaniu, obudowe ktora nalezy umyc i ogolnie to, ze musze siebie zdezintegrowac dla dobra ludzkosci. Wystarczy, ze to mnie sie podoba, nikomu innemu nie musi ;]

Dołączona grafika

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOOOO kto wc pokazał ...najs :D

Wystarczy, ze to mnie sie podoba, nikomu innemu nie musi ;]

A mnie też się podoba :P buda z jajem.

Te temp mogą być lipne przez chłodnice :P zmierz wodę :P jak ma koło 35-38* to będzie jej wina klocki fajne buda fajna hmmm podoba mi się szkoda że wentyle nie pomalowane :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOOOO kto wc pokazał ...najs :D

A mnie też się podoba :P buda z jajem.

Te temp mogą być lipne przez chłodnice :P zmierz wodę :P jak ma koło 35-38* to będzie jej wina klocki fajne buda fajna hmmm podoba mi się szkoda że wentyle nie pomalowane :(

Dołączona grafika

tak? Moze te nowe tak pomaluje, ale wpierw musze kupic specjalna farbe imitujaca rdze, a [ciach!]a nie kupisz jej w tym kraju trzeciego swiata :mur:

To wina procka, uwierz mi. Mialem ostatnio wiele C2D i C2Q i to wina tej konkretnej sztuki, bo czy to na AC czy WC, zawsze ten procek byl cieplejszy od innych.

Ok, tutaj mam 3.5GHz 1.18V - 45*C idle i 56*C stress... a podmienie sobie na E8600 ktorego mialem do recki, to mialem 40*C stress, a idle w okolicach 30*C. Z dwoma E8400 ktore mialem pare tygodni temu, tez bylo chlodniej, niz z tym E8200. Jemu chyba IHS poprostu sie felerny trafil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i sie odnalazl ten kawal metalu nigdy chyba niedokonczony... z wiekiem coraz ladniejszy ;)

wycet jak wucet :) ladny na grafie slaby na NB :lol:

a tak serio: pomaziaj to co najwazniejsze zielona farba - fandery ;)

Po pierwsze skonczony, a po drugie on nigdy nie przepadl w piekielnych czelusciach. Od zarania dziejow budka stala u mnie w pokoju ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WC'e takie sobie :P ale buda fajna :D

A co bys zmienil? Bo takie posty bez argumentacji, to zaden post.

No no kibelek ubogi

A tą budę to chyba ze śmietnika wyjąłeś ;P

Ubogi? Rozumiem, ze bez dwoch chlodnic i bez 6 blokow nie ma co sie pokazywac na forum?

Zmiana procka na E8400 i duzo lepiej :) Na mojej dosc dziwnej plycie robie 4GHz niecale 1.3V i temperaturki nastepujace:

- 33*C Idle

- 47*C Stress (Orthos small FTT, priorytet 9)

Mozna powiedziec ze w miare jestem zadowolony. Ale nie kazcie mi sprawdzac temp cieczy, bo odkrecanie tego z[ciach!]ego korka w rezie to katorga.

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ubogi? Rozumiem, ze bez dwoch chlodnic i bez 6 blokow nie ma co sie pokazywac na forum?

Już nie przesadzaj. Chyba nie powiesz mi, że kibel z jednym blokiem i pojedynczą chłodnicą nazywasz rozbudowanym układem. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie przesadzaj. Chyba nie powiesz mi, że kibel z jednym blokiem i pojedynczą chłodnicą nazywasz rozbudowanym układem. :blink:

Nie nazwe go rozbudowanym, tak samo jak nie nazwe go ubogim ze wzgledu na nie tanie czesci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciuś z Bożenką nie próżnowali, i na plastyce obudowę ładnie pomalowali. Ogólnie rzecz biorąc, Maćkowato ;]

post-2322-1220471634_thumb.jpg

Dawajcie dawajce! Pokaże Wam obudowe Maćka! 3 lata podkradał na farbki! Zrobił zajebistom obudowe, z węRZami w środku! Płynie nawet woda!

Edytowane przez pmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omg panie Rysiu ;)

Ryba ja tez nie wiem czemu się czepiają :> też mam 1 blok 1 chłodnice [nawet tej samej firmy :P ] jedynie co wg mnie nie pasuje to kolor wentyli i ewentualnie kolor klocków nie pasuje do budy ale malować ich imo nie ma sensu bo odrazy straciły by znacznie na wartości . Jest cool i nikt takiej budy na forum nie ma... ostatnio popularne są pseudo mody typu malowanie środka + oplot na kable... ale co jest popularne to jest nudne tutaj jest ciekawie

Edytowane przez Arni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co bys zmienil? Bo takie posty bez argumentacji, to zaden post.

Nic bym nie zmienił ;] bo to twój kibelek :P pisałem zwięźle bo nie miałem weny na rozpisywanie się :P

Obudowa fajnie pomalowana i faktycznie bardziej pasuje do Fallout'a :D no ale każdy może postrzegać to inaczej :P

Co do WC'ka to po prostu taki sobie :P niezbyt rozbudowany , no ale nie każdy lubi wciskać na wszystko bloczki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modyfikacji ciag dalszy. Dlugo sie zbieralem z napisaniem tutaj czegokolwiek, ale teraz czas to uczynic :) Zmianie ulegla karta graficzna - 8800GT na poczet 260GTX. Wentylatorki tez musialy sie mocniej dopasowac do reszty niz biale fandery, czy czarne Zephyry.

Uklad na dzien dzisiejszy wyglada tak:

- D-tek FuZion rev.1

- Cooltec jakis tam 1x120 + 2x Nanoxia LowFlow Fan FX12-1250

- EK Water Blocks EK-FC GTX 280/260 Niklowany + backplate

- D-Tek HDPE Bay Reservoir

- Swiftech pompa MCP350 12V + EK Water Blocks EK-DDC X-Top Laing Acetal G1/4

- 1m pytona Innovateka bez udziwnień 7.5/9.5mm

- Feser One 1L UV Acid Green

Zmian nie za wiele, ale jest przyjemniej. Na chłodnicy oraz na tyl obudowy powedrowaly cudowne zielone wentylatorki i jest fajnie.

Zestawik na grafe:

Dołączona grafika

Rezik zacny, jednak nie polecam. Lubi pekac!! Odrobina poxipolu i po sprawie, ale chyba nie tego klient oczekuje.

Dołączona grafika

Pikne zlaczki dla D-teka, odmlodnial juz staruszek:

Dołączona grafika

Karta uzbrojona w nowe szaty, na nich oczywiscie rowniez zlaczki Feser :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A teraz efekt mej wesolej tworczosci w dziennym i nocnym wygladzie:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ladnie? Wprawdzie obudowa juz lekko obsypala sie z farby na laczeniu z bokiem, jednak dalej imho wyglada to bardzo dobrze. Nie kazdemu sie musi podobac, wystarczy ze ja lubie miec cala obudowe w toxic barwie B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nocna fotka wygląda soczyście. Kolor węży, wentylatorów i mobasa elegancko się komponuje, szkoda że dioda na płycie na czerwono świeci :)

Musi ;) Wtedy wiem, ze Fszystko Fporzo jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi