cabis Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Witam, postanowiłem złożyć "nowego" kompa myśle nad czymś takim: FOXCONN A690GM2MA-8KRS2H ~140zł AMD Athlon X2... i tu mam problem mam na niego tak z 120zł więc będe szukać jakiejś okazji na allegro tylko nie wiem czy szukać windsora czy brisbane i w jakiej rewizji F2,G1... wiem najlepiej F3 :wink: ale nie moge takich znaleźć na allegro, zależy mi na OC i tak żeby te 3GHz na codzień było no chyba że za taką kase sie nie da to trudno... chłodzony będzie scythe samurai z rew.B bo taki mam aktualnie a jest do tego także zapinka na AM2 więc będzie pasować:) Ram wystarczy mi 1 GB w jednej kostce tylko nie wiem jaki poradzicie coś tak do 80zł najlepiej myślałem nad godramem 800 cl5 ale nie wiem czy to dobry wybór... reszta gratów narazie ze starego kompa grafa oczywiście zintegrowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Za 80zl, to spokojnie wyrwiesz na allegro 2x1GB. Najlepiej Kingston 667Mhz na kosciach Elpida. Proc, to najfajniej by bylo oczywiscie F3, ale tego za 120zl raczej nie dostaniesz. Pozostaje Brisbane G2, ale nie wiem czy zrobi na codzien 3Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabis Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) a pamięci 667 nie ograniczały by mi oc proca ? może lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 1GB ale jakiś lepszych Edytowane 5 Września 2008 przez cabis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Te Elpidy leca na 1000Mhz bez gadania, z GoodRamami jest roznie niestety (zalezy od kosci). Poczytaj na forum, Kingston 667Mhz Elpida to najlepsze kosci z tych tanszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) Rewizja G2 podkręca się troszkę gorzej - ale 3GHz jest raczej osiągalne w większości przypadków, natomiast F3 osiąga trochę wyższe wartości, o jakieś 300MHz lepsze. Jeśli nie da rady F3, możesz śmiało brać G2. Co do pamięci - Kingstony czy Goodramy 667 na kościach Elpida będą świetnym wyborem. Edytowane 5 Września 2008 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabis Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 dzięki za rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...