Skocz do zawartości
cabis

Bardzo Tani Komp Na Am2 - Porada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

postanowiłem złożyć "nowego" kompa myśle nad czymś takim:

FOXCONN A690GM2MA-8KRS2H ~140zł

AMD Athlon X2... i tu mam problem mam na niego tak z 120zł więc będe szukać jakiejś okazji na allegro tylko nie wiem czy szukać windsora czy brisbane i w jakiej rewizji F2,G1... wiem najlepiej F3 :wink: ale nie moge takich znaleźć na allegro, zależy mi na OC i tak żeby te 3GHz na codzień było no chyba że za taką kase sie nie da to trudno... chłodzony będzie scythe samurai z rew.B bo taki mam aktualnie a jest do tego także zapinka na AM2 więc będzie pasować:)

Ram wystarczy mi 1 GB w jednej kostce tylko nie wiem jaki poradzicie coś tak do 80zł najlepiej myślałem nad godramem 800 cl5 ale nie wiem czy to dobry wybór...

reszta gratów narazie ze starego kompa grafa oczywiście zintegrowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewizja G2 podkręca się troszkę gorzej - ale 3GHz jest raczej osiągalne w większości przypadków, natomiast F3 osiąga trochę wyższe wartości, o jakieś 300MHz lepsze. Jeśli nie da rady F3, możesz śmiało brać G2. Co do pamięci - Kingstony czy Goodramy 667 na kościach Elpida będą świetnym wyborem.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi