Tresbien Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Witam, Chcialem kupic procesor e5200 bo tak go zachwalali, ze 4ghz da sie podkrecic a tu lipa. Nawet 3.5ghz nie wyciaga. Moze tylko pierwsze sztuki tak chodzily zeby ludzie kupowali. Co o tym myslicie ? tutaj link do tematu gdzie gosciu podkrecal http://www.frazpc.pl/b/221160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 a czytałeś w ogóle ten art? jak tak, to przeczytaj jeszcze raz. Nie widze tam zeby procek chodził na 4GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresbien Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 a czytałeś w ogóle ten art? jak tak, to przeczytaj jeszcze raz. Nie widze tam zeby procek chodził na 4GHz a czytales moj temat ? jak tak to przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem bo pisze, ze w temacie gosciu go nie podkrecil nawet do 3.5ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 bo tak go zachwalali, ze 4ghz da sie podkrecic a tu lipa. myslalem ze to zdanie odnosi sie do arta. no to masz odpowiedz. na 4GHz polecą selekty jakieś, a reszta kolo 3,2GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Chyba poza tym napisałeś na złym forum, a jeśli na prawdę korzystasz z pomocy artykułów, to nie powinieneś atakować więcej niż bezpieczne 3Ghz. 4Ghz to prawie 100% OC a na taką prędkość przekłada się nie tylko procesor, ale także mobo, chłodzenie i zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 1. Jest temat o E5200 2. Chyba nie liczysz, że każdy cpu pójdzie na te 4GHz? Są sztuki lepsze i gorsze, nie wiem skąd twoje zdziwienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligos Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Ja swojego e5200 odebrałem kilka dni temu!Trafiłem na dobra sztukę!Bez problemu ruszył na 3860MHZ / 1,37V. Więcej nie próbowałem,nie chcę przekraczać napięcia 1,37V.Na co dzień chodzi na 3,5GHZ / 1,30V. Prędzej miałem e6750 i ten z biedą przekraczał 2,8GHZ.Na szczęcie się go już pozbyłem.W wydajności pomiędzy e6750 a e5200 nie odczuwam różnicy! Ogólnie jestem zadowolony z tego cpu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Chodzą też opinie że proce z Malezji kręcą sie lepiej niż te z Costa Rici ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligos Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Chodzą też opinie że proce z Malezji kręcą sie lepiej niż te z Costa Rici ;] Ja mam tego Costa Rica, dzisaj w końcu sie zmusiłem i stabilnie poszedł na 4GHZ/ 1,45v. Ale ze względu na wysokie vcore zeszłem z powrotem na 3,5ghz/1,3v.To mi wystarczy!Wolę nie ryzykować! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 na 4GHz polecą selekty jakieś, a reszta kolo 3,2GHzNa 4GHz powinna pojsc wiekszosc, ale na bardzo wysokim Vcore. (...)to nie powinieneś atakować więcej niż bezpieczne 3Ghz.Bezpieczne to może być napięcie, a nie 3GHz, nie rozpowiadaj głupot o 45nm procach. 4Ghz to prawie 100% OC a na taką prędkość przekłada się nie tylko procesor, ale także mobo, chłodzenie i zasilacz...Do 4GHz potrzeba 320MHz, co nie obciąża mobo, chłodzenie BOX-owe rzeczywiście może nie wyrabiać, ale 'w miarę dobry' zasilacz da te 5A więcej. Chodzą też opinie że proce z Malezji kręcą sie lepiej niż te z Costa Rici ;]Widzę, że ktoś rozpowszechnia moją teorię :wink: Ja mam tego Costa Rica, dzisaj w końcu sie zmusiłem i stabilnie poszedł na 4GHZ/ 1,45v. Ale ze względu na wysokie vcore zeszłem z powrotem na 3,5ghz/1,3v.To mi wystarczy!Wolę nie ryzykować!Specjalnie w związku z teorią o bezpiecznym "woltażu" 45nm procków wszdłem na stronę Intela, gdzie w specyfikacji PDC "E5000 series" pisze, że zakres VID wynosi 0.85V-1.365V, a maksymalne napięcie (nie wiem czy 24/H) wynosi 1.45V. Tak więc jak macie dobre chłodzenie możecie bez problemu ustawić napięcie powyżej 1.35V i 'wycisnąć z niego soki' :mrgreen:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligos Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Mnie troche martwi wysoka temperatura core! Tzn. w everest 4.50.1477 pokazuje mi 44 stopnie w idle, a w wersji 4.60 / już 39 stopni!Tak samo pokazuje core temp 39C , to wszystko na 280x12,5/1,30v. Mam chłodzonko - Thermalright ULTRA-120A + 12cm ACUTAKE, ale chłodzenie ma lekko wypukłą podstawką i nie dolega cały do cpu!Dla tego wolę za bardzo nie szaleć z Oc.Dzisiaj troszke zmieniłem ustawienia i dałem wyższe fsb i niższy mnożnik / 333x10 / oraz niższe napięcie 1,25v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonKamilo Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Hehe, takie temperatury to ja mam na BOXie, jak w sygnaturze :lol: A co do proca, to moim zdaniem opłaca sie brać jak za taką kase ;) Do tego coraz częściej pojawiają się dobre sztuki, świetlana przyszłość sie rysuje :) Edytowane 17 Września 2008 przez DonKamilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligos Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Hehe, takie temperatury to ja mam na BOXie, jak w sygnaturze :lol: A co do proca, to moim zdaniem opłaca sie brać jak za taką kase ;) Do tego coraz częściej pojawiają się dobre sztuki, świetlana przyszłość sie rysuje :)Ale w stresie na szczęście nie przekracza 54C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...